Höstlov

Åh den här veckan  nu som kommer är det ju höstlov... Så trist för oss som alltid är lediga för då är det ju MASSA folk överallt! Och det mest tråkiga att det är stängt på Pinglan. Vet itne hur det är på andra ÖF, jag tror dom borde ha öppet. Pinglan skulle ha stängt för som skulle renovera.
Men vart ska man ta vägen den här vecka då, där man inte blir översvämmad av folk? Den får vi fundera på.

Nu ska jag verkligen lägga mig o sova.. Blev ett avsnitt för mycket av Paradise, men det är så spännande nu när det bara är några avsnitt kvar! :D

Sov gott vänner!

Kanske en ny kategori?Elliot verkar ha en ny grej, då han även idag hade snutten över huvudet ;)Nelli däremot röjde nog runt mer idag innan hon somnade så täcket låg inte på.

Elliot - Exklusiv designer?


"Mamma, Elliot har hejhå (BH) på sig!"

Dagens outfit


Inte helt klockrent men de bästa kan kunde åstadkomma med kjolen! ;)

Tröja från Nova Star
Kjol från Kameleont
Strumobyxorna ärvda efter Elliot, kanske är HM?

Giraff i arv


En sjuk Elliot (8 månader) med Graffe


En glad Nelli (8 månader) med Graffe

Elliot igår


"Mamma säger att tjocka barn inte kan le...".. :P

BF

Idag på em hade vi BF.. ;D Barnfritt! Elliot åkte till mormor vid 11 och Nelli åkte till farmor vid 12.30. Då tog vi en fika, och sen gick vi ock la oss vid 13. Vid 15 vaknade jag med ett ryck och var alldelles mosig och fattade ingenting. sen fick jag för mig tillslut att det kasnke hade ringt på dörren och de vca därför jag vaknade? Jag gick upp, men det stod ingen utanför dörren. Jag gick till fönstret och såg ryggen på vad jag trodde vad Marie med familj så jag fick lov att messa och fråga om dom vart här o plingat på! Och det hade dom. ;)
Hur som helst så har jag inte blivt mej själv något mer idag efter dessa två timmars stenhårda sömn.. Helt vimsig ;)

Ja så dagen idag har inte alls varit så innehållsrik alls! ;D

Nu kolllar jag lite på Paradise HOtel (fortf. danska) och ska fixa lite bilder!

Deal or no deal??

Våran ungar MÅSTE ha en deal...!


Barnen igårkväll :P

Krypa

Ja nu tror jag jag säger att Nelli kan krypa! Det går inte fort, men det går. Och så fort dom lär sig krypa så kommer ju allting annat på en gång! Sätter sig från liggandes, resa sig mot saker. ALlt ligger i det där krypandet!
Elliot kröp ju "aldrig" och han kunde inte sätta sig från liggande eller resa sig mot saker på bra länge. Dock hade han en superbalans så han kunde stå och gå innan han lärde sig krypa och sånt. Nelli har också kunnat stå stadigt mot saker om man ställt henne där.. men nu är friden slut! Skönt på ett sätt och jobbigt på ett annat ;)


God lördgmorgon..

img_0413 (MMS)

God lördgmorgon..


Trött lördag. Nelli vaknade ju och jag tog...

img_0410 (MMS)

Trött lördag. Nelli vaknade ju och jag tog in henne i våran säng. Hon knölade och jag gav henne välling då nångång mellan 23-24 och tänkte då att hon borde sova förbi sin normala vak vid 04 då men ack vad jag bedrog mig. 04.00 på minuten vaknade hon ändå, efter mycket om och men fick jag henne och sova igen men hon vaknade igen vid 05. Då orkade jag inte mer och gav henne välling, då vaknar Elliot så lägligt och skriker. Lämnade Nelli i våran säng och gick och skulle försöka få Elliot att sova igen. Men det gick ju mindre bra... Gick in till Nellu igen och försökte somna henne med en gapande Elliot... Jag fick tillslut Nelli att somna och gick in till Elliot och la mig på madrassen. Sen dess har Elliot skrikit, tänt lampan miljoner gånger, kastat snutten på mig, öppnat dörren och stängt dörren, skrikit igen. Till slut gick han upp och klängde på mig och lekte  sen i tio minuter för sig själv. Nelli vaknade 7.20.  Bra Nelli! Nu frukost.. Jag hoppas att vi kan äta den i lugn och ro.. Idag kommer nog pappan hem iallafall!


Har en Nelli vaken här som vaknade av host...

img_2453 (MMS)

Har en Nelli vaken här som vaknade av hosta och inte kan somna om igen pga hicka ;) Nu tog jag in henne till mig, jag sover ju ändå ensam i stora sängen så vi brudar kompar inatt.. Sov gott!


Lika som bär?


Så pass??

2 av 2 barn i säng och 1 av 1 sambo på sjukan. ENSAMTID då! Bara ta det när det ändå erbjuds!
Cola med IIIIIS, lantchips o choklad har jag i mina skåp! ;)

Nu ska jag plöja några danska PH-avsnitt och sen blir det Idol!

Nellis outfit: villervalla all the way!

img_0401 (MMS)

Nellis outfit: villervalla all the way! Förutom scarfen som är från Myspys!


Haha Nelli gör mig sällskap i köket ;)

img_0394 (MMS)

Haha Nelli gör mig sällskap i köket ;)


Dagens foto-outfit: tröja från Villervalla...

img_0399 (MMS)

Dagens foto-outfit: tröja från Villervalla och byxor från Nova Star. Jag satte på Elliot jeans först i morse men han sa : "Mamma, jeans är lite hårda, Elliot vill ha lite lite mjukare byssor.." ;) what can a mum do?


En helt ovanlig fredag!

Natten gick som jag skrev i ett tidigare inlägg inte lika bra som natten innan.. Men jag är inte bitter.. :P Jag va lite bitter då jag skickade in bilden i morse.. Men, bitterhet löser ju ingenting!
Nelli sov en stund till iallafall i morse och vaknade strax innan sju vilket var perfekt och enligt planerna.. Men sen så är det ju alltid nånting (ELLER I DETTA FALL NÅGON) som gör att planerna ändras.. ;) Här hemma hos oss är det oftast våran förstfödda, och så även denna morgon.. Jag tror väl då aldrig den ungen har trotsat så som i morse.. Jag förstår inte varför det ska vara så på mornarna... I går va han också heldryg på morgonen.. Aja.. i morse kom vi iallafall i väg SENT, men det va ingen fara.. Vi hann med ändå.. ;D Så Elliot fick vara med på dagiskortet och så tog dom ju individuellt kort också!
Jag satt ju kvar eftersom Elliot egentligen inte går på dagis idag, men det gick inte alls för Unge Herr Lundemo som började gasta o skrika, så jag fick helt enkelt gå min väg för att återkomma senare. Men när jag gått hade det gått SUPERBRA! Han hade skrattat hjärtligt på både gruppbilden och sin egen så det ska bli spännande att se!! :D

Ska bli bra att byta ut hans ett-årsbild. Dels för att han ju på den bilden verkligen är en bebis mot vad han är nu, men sen är jag inte alls nöjd med det kortet.. Där ser man verkligen hur skeptisk han var mot fotografen den gången, och lite skraj.. Så jag antar och tror att det blir bättre denna gång! :D Så vi får en bild på våran rikitga Elliot!

Sen drog vi runt en stund på stan, och avslutade med mat på donken. Vi åkte hem och väntar nu på farmor.
Vi väntar på farmor för att Henke INTE får komma hem idag.. Så farmor ska vara här och leka med våra ungar medans jag åker en sväng och hälsar på Henke.

Jaja jag måste fortsätta plocka ordning här hemma.. Dessa två underbara barn är så bäst på att skita ner och stöka ner... MEN vad jag älskar min fina familj!

Min vy just nu... Inte en lika bra natt so...

img_8350 (MMS)

Min vy just nu... Inte en lika bra natt som natten innan med andra ord. Trött tröt trött.. Huvudvärk som på posten.. Jaja bara gilla läget och starta dagen.. Ha en härlig fredag gott folk!


Sova i tid

Jag måste verkligen gå och lägga mig nu! Blir tidigt i morn bitti! Elliot har inte dagis egentligen men vi måste dit INNAN halv nio för halv nio ska dom fotsas på dagis.. Så jag ska upp, få i barnen frukost, tvätta ungar, klä ungar och hinna till dagis gärna till typ 8.15... Fint som fan.. :P
Men bilderna blir nog fina! ;D

Henke har opererats nu och allt har gått bra! Så skönt. FÅr hoppas att resten också går bra!
Så skönt att veta det innan jag ska gå och sova, annars hade det blivit svårt att komma till ro.  Nu tror jag att Henke ligger och sover också så det ska jag också göra med gott samvete..

Sov gott vänner och ta hand om varann!

GodnattDet gåtfulla folket

 


Barn är ett folk och de bor i ett främmande land
detta land är ett regn och en pöl
Över den pölen går pojkarnas båtar ibland
och de glider så fint utan köl

Där går en flicka som samlar på stenar
hon har en miljon
Kungen av träd sitter stilla bland grenar
i trädkungens tron

Där går en pojke som skrattar åt snö
Där går en flicka som gjorde en ö
av femton kuddar
Där går en pojke och allting blir glass
som han snuddar
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket


Barn är ett folk och de bor i ett främmande land
detta land är en äng och en vind
Där finner kanske en pojke ett nytt Samarkand
och far bort på en svängande grind

Där går en flicka som sjunger om kottar
själv äger hon två
Där vid ett plank står en pojke som klottrar
att jorden är blå

Där går en pojke som blev indian
Där går kungen av skugga runt stan
och skuggar bovar
Där fann en flicka en festlig grimas
som hon provar
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket


Barn är ett folk och de bor i ett främmande land
detta land är en gård och ett skjul
Där sker det farliga tågöverfallet ibland
vackra kvällar när månen är gul

Där går en pojke som gissar på bilar
själv vinner han jämt
Fåglarnas sånger i olika stilar
är magiska skämt

Där blir en värdelös sak till en skatt
Där, där blir sängar till fartyg en natt
och går till månen
Där finns det riken som ingen av oss
tar ifrån dem
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket
Time to tell

Igår em kom Henke hem med magont. Han hade haft det typ hela dagen. Han gick och vilade nån timme men hade fortfarande ont. I går kväll vid 22 åkte han in till akuten och  det var väl på vippen att han blev inlagd redan då.. Men då trodde man tydligen att det var mer åt magkatarr-hållet. Nu fick Henke ändå åka hem mitt i natten och åkte då med hem till sin mamma och sov där och fick sen hög feber idag på dagen så dom fick åka tillbaks till akuten. Där började misstankarna dras mot blindtarmen istället och när provsvaren kom blev det bekräftat.

Så ungefär typ NU så opereras Henke och även om det är en "lätt" operation är det svårt att man inte är där. Man har ju ingen koll härifrån..

Elliot ritade en sån fin teckning till pappan som farmor fick ta med sig med sakerna som Henke ville ha. Får hoppas pappan blir glad! <3

Nu ska jag bara andas ut lite och kika lite på Paradise Hotel (danska) , sen blir det kasnke Rosa Bandet-galan.

Blindtarmsjävlaonödigabihang!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Flera?

Som har problem med bloglovin? Funkar itne för mig!!

God morgon pappa!

img_0381 (MMS)

God morgon pappa!


Gå och sov!

Ja det sa han innan han gick.. Frågan är bara HUR ska jag kunna somna nu?

Natti


Sov gott, mitt lilla hjärta

Elliot säger (sjunger)..
"Elliot är här, mamma är här!
ROOOOLIGt att Nelli är hääär!
Pappa är också hemma nu!
Va rooooligt!"

Elliots egna version av namnsången, känner du igen den?

Piss piss piss piss

:'(

Kan man få denna dagen ogjord??

Hämtning!

Nu ska jag och Nelli bege oss ut i solen och hämta Elliot på dagis! Vi hittar nog på nånting ute, vad får vi se! :)

Ah jag tänkte skriva mer men Nelli är verkligen trött och ska få sova i vagnen! Hon sov typ 20 minuter då vid 10.....

Så out we go!

Dagens outfitByxor från Nova Star
Tröja från Kik Kid


Paradise Hotel

Jag har fastnat i det danska PH! Det svenska tycker jag inte är så mycket att hänga i granen, åtminståne inte än.. Folket i det svenska är sååå jäkla tradiga! Men nu sitter jag när jag får tid över och kollar på det danska på tv6play. :D Som nu!
Är det nån som sett det danska? Med Peter, bög-Patrick o Samatha o co?

Planbyte

God morgon i soligt o kallt Västerås. ;)

Elliot gick till dagis i sin overall i dag. Dom ska ju ut i skogen kanske idag. Ja och varför jag skriver kanske det är för att jag faktiskt är en dålig mamma så jag vet inte om de är Elliots tur att gå ut i skogen eller om dom äter sin matsäck nån annan stans. Avdelningen är uppdelade i tre grupper och jag vet inte vilkens tur det är.. ;) Men iallaflal så fick han overallen på för att vi letade fram termobyxorna i går och dom är på tok för små, så han har inte termobyxor.. Han var iallafall jättelycklig över att få sätta på sig overallen som tur va! Och den passade ganska precis.. Så hoppas han inte växer allt för mycket under vintern....

Jag hade som tanke att gå till Pinglan idag, men vi stannar hemma och lagar mat till Nelli. Nelli leker på golvet nu men ska snart kastas i säng. Hon är trött i dag på morgonen. :)

Ah så nu har jag lagt henne. :) Hon blev missnöjd på golvet och syndes lång väg att det var sängen som va rätt svar för henne.. ;) Jag tror faktiskt att hon somnat redan.

Medans hon sover ska jag slöa lite, kolla lite bilder o dona lite.. Skulle ju fixa designen på min blogg och så på en väninnas blogg också så jag har ju att göra! :D

Sjöodjur!


Massa bus!

Idag har vi vart på Busborgen igen! Idag ville faster Linda följa med så vi åkte dit idag också! ;) Eller vi började dagen på BVC med Nelli! Hon gjorde BOEL-testet som hon klarade fint. Och växer på bra för hon, vår långa brud!

Jaja nog om BVC, och mer om Busborgen! Vi har gjort en massa bus och haft en härlig dag! Elliot och Linda klättrade upp i "sliden" och sen vågade inte Elliot åka ner och Linda  vågade inte ta honom i knät och åka ner fast han inte ville.. ;) Så jag fick gå upp, och satte mig med Elliot i famnen som upprepade "Mamma, vill inte, vill inte."
Men jag fick inse att vi inte kunde göra så mycket mer än att åka ner, för att klättra ner för repet skulle inte ha funkat! Vi åkte ner och väl nere tokskrattade Elliot, så det blev det bästa utav det. ;)

Här kommer lite bilder från dagen!Linda o Elliot på väg upp


höögt uppe


Linda försöker övertala Elliot att det inte är farligt ;D


HAHA jag bjuder på den! Tillslut gick jag upp och tog Elliot i famnen och åkte fast han inte ville!hihi Busan!


Sträcker på sig ;D
mycket spännande


Kasta bollar!


Bus!

Nelli 8 månader


8740g, 73,5cm

Tänk, i dag blir våran lilla flicka hela 8 månader!!

Lilla hjärtat, du blir så stor!

Slagsmål!


"Hej, jag heter Nelli och jag har varit i slagsmål med min bästa kompis Ebba. Ebba är liten men STARK!"

hihi nej då.. Slagskämpen var inte Ebba utan kanten på sänggaveln!
Nelli stod upp och höll i min hand, när hon plötsligt bara drar loss sig från min hand och ramlar sen raklång framlänges med näsan före in i kanten/hörnet på sänggaveln.

Skriket som kom ur henne då trängde ända in i benmärgen! FY ända in i mitt mammahjärta vilken ångest jag fick!

Efter en minut dåsade hon till och nästan somnade så då bestämde vi oss för att ringa 1177 och där tyckte dom vi skulle åka in o kontollera henne. Vilket vi då gjorde. Men allt var ok, näsan var och är väldigt svullen och klart hon har ont. Men näspassagen var ok, och allt annat ocvkså. Vi skulle hålla ett öga på henne under dagen så hon inte fått nån hjärnskakning eller så, men hon är pigg och glad som tur är!!

Bilder från Busborgen


Elliot i hoppborgen


Elliot o Moa


Haha så bra bild! (NOT) Elliot tokhoppar, Tuva far ner för kanan o Moa bara står. :D


Elliot o Tuva


Elliot o Moa


STOOOR kana ;D


Elliot, Tuva o Moa med sina superdads! ;D


hahahah :P


hihi kolla Elliots glädjehopp ;D


Bonde söker dräng?

Idag ska jag skriva lite blogg. ;) Har haft full rulle så jag har inte hunnit och senare inte orkat!

Idag har vi vart hos min väninna Klara som fyllde år! Elliot var helt salig, för hemma på Klaras gård finns hund, katter, hästar, traktorer o skördetröska! Han hade verkligen fullt upp med allting! :) Jag trodde han skulle fega ur lite när hästarna va så pass stora men han va riktigt tuff! :) Bådar gott för en hästig framtid, eller hur pappan?! ;)


Just nu sitter jag och kollar på filmen Juno! So far so good! Så får vi se vad som händer sen i filmen.Elliot hejjar på Adora

 

Jerry, Adora och Elliot

 


Elliot gillar olika, så han gav Jerry en puss på mulen! ;D

 

 


Elliot i stallet

 


Vovven Harry och Elliot (snygg bild ja vet!)

 IN HEAVEN! ;D


Elliot och Moa idag efter dagis! Sötnötter...

img_0836 (MMS)

Elliot och Moa idag efter dagis! Sötnötter som träter på varann men kan inte vara utan varann! ;)


En liten ängel!


En av bilderna jag ÄNTLIGEN bestämt mig för.. ;)

Kommer bli så fint med hennes o brorsans halvårsbilder bredvid varann på väggen!
Det finaste vi har!!

Vem var det??!


Tävling; OkidokiJag tävlar om ett presentkort värt 300 kr i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av "Okidoki Barnkläder & Damkläder".
Tävla HÄR du med!

Tävlingen avslutas 6 November klockan 21:00.

Tävling; JNYDesign

Jag är med och tävlar om ett valfritt klädesplagg av märket JNY Design från Barnkläder Butiken inne hos Milliez.
Tävla
HÄR du med! Barnkläder Butiken har väldigt många olika och fina Barnkläder

Tävlingen pågår t.o.m. den 7 November.


Tävling; Mirasmamma


Jag tävlar hos Malin och Ella om en valfri mössa (max 150 kr) från Miras mamma.
Hennes fina syblogg hittar ni här http://mirasmamma.blogg.se/syblogg/index.html.

Tävlingen pågår tom Fredag 22 Oktober kl 20.00.

Tävling; Miolo”Jag tävlar hos Familjen Korb om en sångpåse från Miolo, tävla HÄR du också!”
Avslutas 21/10


Tävling; Darling Express”Jag tävlar hos Familjen Korb om ett presentkort på 1000kr att handla presenter till baby och barn hos Darling Express, tävla HÄR du också!”

Tävlingen pågår t.o.m. den 22/10.

Tävling; O-RåsaJag tävlar hos Livsresan om valfri bok från O-Råsa!
Tävlingen pågår till midnatt 23 oktober.


Tråkig!!

Nu ska jag vara tråkig och göra några tävlingsinlägg! Men man måste ju våga för att vinna, så ni får finna er i det! ;D

Elliot säger..E: "Mamma! Tollet (trollet) bor inne i mammas o pappas oum (rum)!"


Undrar om han sett pappa sin i morgonfrilla, eller vad? ;D

Min sopborste! Vad vore livet utan soppbor...

img_4006 (MMS)

Min sopborste! Vad vore livet utan soppborsten??? Undrar hur många borst man gör på en dag? Borde ju bli några kalorier tycker man!


Middag

Nelli håller sig vaken än! ;)

Middagen är avklarad och båda barnen var nöjda över baconsås o pasta. Sen roade dom varande medan jag dukade av bordet och fixade disken o fixade köket. Nu gäller det att hålla Nelli vaken så länge de är möjligt. Men hon verkar väldigt nöjd för tillfället.. :) Peppar peppar!

Nä ska fixa lite välling till Nelli så hon är redo för sängen när hon inte orkar mer .. ;)

Tidig kväll

En tidig kväll blir det för Nelli dag! Hon har inte sovit sen 14 och då sov hon bara en liten, liten stund.. typ 15 minuter eller så. Jag har försökt lägga henne för en timme sen men då ville hon inte sova.. så då kör vi en annan taktik, dvs hålla vaken! ;) Så nu blir det att vara vaken tills de är läggdags.. mitt första mål är iallafall 17.30 ;), men helst 18.30 då hon normalt somnar.. Vi får väl se hur länge det bär.

Nu ska jag snart bege mej ut i köket för att laga lite mat. Lär vara färdig i tid idag om Nelli är trött.. Elliot har inte heller sovit så han blir nog också tidig i säng.

Aja Nelli säger att vi ska gå ut i köket!

Onsdag

Ja och regnet det är ett faktum.. Grått o trist å blåsigt.. höst helt enkelt..

Vi behövde iallafall aldrig ge Nelli medicin i natt. Hon hostade flera gånger i natt men aldrig så hon vaknade. Sen sov hon till 06 i sitt rum så det va skönt för mig, även om jag var vaken många gånger i natt så hade jag iallafall inte Nelli knölandes bredvid.

Nu ska jag och Nelli göra och färdiga och åka till nån ÖF eller så.. Ut i härliga hösten! :P

En liten pyssling?


Små, små detaljer!
Jag hade plockat undan ALLA, ALLA leksaker överallt. TRODDE jag.
När jag sen gick in i köket, hittade jag bilarna perfekt parkerade på rad.
Jag hittade den lilla grisen i fönstret.
Och klossen på tvbänken.

Så där planerat utplacerade, eller?

Läkartid


Vacker smutsgris


Vi hämtade Elliot tidigare idag så fick han följa med till Nellis läkare. Elliot skötte sig jättebra inne hos läkaren och satt knäpptyst i vagnen medans läkaren kollade på Nelli.
Läkaren hittade ingenting på Nelli som tur var. Öron o hals var utan anmärkning och även hennes  lungor! Så det va skönt! Hon får väl fortsätta hosta ett tag till då.. ;)
Hon kunde få Mollipect om hostan blev för illa, så vi får prova de. I kväll fick hon dock inget innan hon la sig. FÅr se om hon vaknar i natt, som hon gjort senaste nätterna, av hostan så kan hon få det då..

Bli frisk mitt lilla hjärtegryn!

Hej regn!


Elliot klädd för dagis!


Sötnöt


Elliot med sin flaska. Tisdagar är skogsdagar med matsäck!


<3

Mamma o Nelli busar i Nellis rum (och säng...

img_0324 (MMS)

Mamma o Nelli busar i Nellis rum (och säng) när pojkarna vilar middag! Jag ringde BVC och fick en läkartid till Nelli med hennes hosta.. Hon har ju hostat ett bra tag nu och senaste dagarna har hostan blivit värre. Men ingen feber eller så.. Men våra duster med RS gör mig till en riktig hönsmamma och jag vill ha koll på saker! Så ska bli skönt att nån lyssnar på henne iallafall.


HoStA

Less, less, lesshosta.

Haha Elliot är så jäkla klockren!!

img_0314 (MMS)

Haha Elliot är så jäkla klockren!!


Nytt och fräscht..

Jag är lite sugen på en ny design! Håll utkik!

Eller ja.. du lär väl inte missa det direkt när jag väl bytt design..Tänkte mig en radikal förändring ;D

Det blir bara bättre och bättre...

Ja Elliot avancerar i graderna ju längre dagen går! Skönt!
Han var en riktig skitunge i morse (Som jag sjäääälvfallet ändå älskar högt högt) och han har en riktig testperiod mot mig. Så fort pappan (eller vem som helst) inte är inom synhåll så sätter han sig på tvären och blir riktigt tråkig!
Jag vet itne varför han sätter sig mot mej, kanske kan det vara så att det ofta är jag och Nelli så han känner att han behöver hävda sig på nått vis. Tråkigt är det och oftast går de även ut över Nelli också. Men jag tar mig i kragen och gör det bästa av situationen.

Snart ska vi käka mellis och efter mellisen ska han få kolla på Nicke Nyfiken. Det skrek han bland annat om i morse men då fanns det itne en chans att han skulle få göra det... Nu har han dock skött sig ett bra tag så jag har lovat honom Nicke. Förhoppningsvis kan vi tajma det med Nellis em-vila så kan jag vika den förbenade tvätten också!

Tv

Är det kanske vid det här läget jag borde sätta ungen framaför tvn?

Jag själv gör inte såna saker.. Vi hittar på nått annat. Jag tog fram en madrass istället så nu är han nöjd och glad för en stund iallafall... Slår kullerbyttor o donar.  Faktiskt VILL han att Nelli ska vara med på madrassen! :O Jackpot!

Pissdag!

Idag är en jävla pissdag ochg huvudvärk innan klockan nio känns lovande för resten av dagen........

TREVLIG HELG!

Eliott Hall

Mitt tips för helgen.


ELIOTT HALL VINNER SM.. ;)

OM han skulle göra det får du iallafall en del pengar på honom! ;D

Mitt andra tips skulle vara ICELAND, men de är itne lika roligt tips! ;)

Badmys

Idag har vi varit hos Eva i Tillberga hela dagen! :) Vi har haft supermysigt som vanligt!  Först var vi ute och lekte lite, plockade och åt äpplen, ritade med såna kritor man kan rita med ute på tex asfalt och sparkade boll.
Sen åt vi lite lunch och gick sedan ut på en liten promenad för att iallafall Nelli skulle sova en stund. Jag ville gärna också att Elliot skulle sova för han va rätt sliten men det brukar inte funka att önska i dagsläget, de rä inte så ofta alls man kan få honom att somna ivagnen men idag gick det! :D
Vi gick förbi hemma hos Eva och hämtade upp badkläderna och gick sen till badhuset. Nelli vaknade när vi var hemma och hämtade badkläderna men Elliot fick vi lov att väcka på badhuset. Han kvicknade till fort och vi hade så kul och så mycket bus i badhuset! Vi badade allihop och Elliot va jätteduktig och han och jag badade i det djupa en stund och han simmade så fint med puffarna! :) Tyvärr hade jag bara mobilen med så därför blidde det inte så BRA bilder men bilder likväl.. ;)

Nu ska jag nog vara trist och gå och sova.. jag är trött efter dagens äventyr i badhuset! I morgon vet jag itne vad vi ska hitta på..  Om det inte regnar kan vi nog gå ut och fota en massa! :) Pappan jobbar 10-16 så det är jag och barnen hela dagen även i morgon..

Gonatt och sov gott vänner!

Akta dig!


Imse Vimse spindel WOAW
Spinn å spinn å spinn å spinn
Regner faller
Solen går uppåt o nedåt
Spindel kätta upp igen
Spinn å spinn å spinn å spinnElliots bästa sång just nu är en blandning av vanliga "Imse Vimse" och "Rockspindeln". :D

Dagens outfit: Styled by daddy!


Body från Lindex
Leggings från Villervalla
Strumpan från HM


*fniss*

Nelli-bus

I går efter förmiddagsvilan busade vi lite i sängen! ;D


Dags att sova! IGEN!

Ja dagarna försvinner och ibland så känns de som att det alltid är hög tid att hoppa i säng! I morgon är det Fredag! IGEN! Skönt!

I morse lämnade jag och Nelli Elliot på dagis och sen åkte vi med Linnéa o Ebba till Pinglan. Där hade vi som vanligt superkul på babyrytmiken! Miriam som håller i sången på Pinglan är verkligen en frisk fläkt! Barnen (och föräldrarna) verkligen älskar henne och hennes sång!


En supersnygg (HAHA) bild på Nelli på Pinglan!


Efter Pinglan tog vi en lunch på stan jag och Linnéa medans barnen sov som sig bör i sina vagnar! ;) Så lugnt och skönt och GOTT.. Vå åt på Grekiska kolgrillbaren och de är sååå så mumsigt! :D
Sen gick vi en sväng på stan innan vi hastade hem.
Jag och Nelli kom hem precis efter pappan o elliot (från dagis) och vi han käka lite mellis innan pappan åkte till jobbet. Och det var sen när han åkt som det först gick såå bra med Elliot. Han lekte så fint själv på sitt rum medans Nelli sov och jag gjorde lite hushållsysslor, men sen brakade det loss. Och ja bilderna i inläggen innan visar på hur våran eftermiddag blev sen... Mindre kul men det är väl att räkna med när ungen är 2½ år..;) Tur det INTE är så varje dag!

Sen gick de superbra vid maten igen och han var go och glad och jag hade ju lovat honom tidigare under dagen att han skulle få kolla på bompa och eftersom han skött sig så fint under maten så fick han göra det efter maten. Elliot sitter aldrig nån annanstans än i sin fotölj dom gånger han tittar på tv, men idag bäddade han ner sig själv så mysigt i soffan! :D Såg så skönt ut!


Glada miner från lillasyster vid matbordet!

img_6978 (MMS)

Glada miner från lillasyster vid matbordet!


Lugn o ro vid matbordet! Tur det för mitt ...

img_0226 (MMS)

Lugn o ro vid matbordet! Tur det för mitt huvud är rätt ledset efter Elliots skrik.


Ibland vill även mammor bara krypa under t...

img_9881 (MMS)

Ibland vill även mammor bara krypa under täcket och hålla för öronen...... Tur att det går över till slut!


Buzzador

Det blir lite mer buzzador-snack. Jag har ju mera kampanjer på gång.

Just nu har vi Pampers Acrive Fit och Nestlé Godnatt-välling. Och sen har jag på väg hem , hudvårdsgrejer från Decubal!

Pampers har vi lite olika syn om här hemma. Eller om vi hade otur med båda barnen vid dom första användningarna va blöjorna. Elliot hade en Pampers över natten och på morgonen HÄNGDE verkligen blöjan, nått som aldrig Libero har gjort. Sen första gången Nelli hade Pampers så läckte de rätt rejält.
Så antingen så är de inge vidare blöjor eller så hade vi "otur" att det blev så just då... Nu har vi nå andra Pampers som vi fick av min mamma och dom har funkat utan problem!

Nelli verkar verkligen gilla Gonattvällingen, och sover bra på den.

Jag ser verkligen fram emot att prova Decubal, för jag behöver nånting till min hy. Och jag hoppas Decubal kan funka.

Elliot säger..
E: Hej pappa, Elliot kom hem från jobbet!
P: Hej Elliot! Vad jobbar du med då?
E: Elliot jobbar me saker.


SJÄLVKLART! :P Eller? hm...

Elliot kör lite bil på Willys

img_0275 (MMS)

Elliot kör lite bil på Willys


Nelli igår när vi handlade  för första gån...

img_0274 (MMS)

Nelli igår när vi handlade  för första gången ever på Willys!


En nyvaken Nelli busar i sängen!

img_5053 (MMS)

En nyvaken Nelli busar i sängen!


Tankbil

Rubriker är fan inte lätta! Jaja.. :P

Pappan har åkt och hämta Elliot på dagis, och sen skulle dom åka ut till farfars jobb och hälsa på. Jag ska städa är tanken. Just nu borde jag tex dammsuga.. Men lilla donnan har somnat så dammsuga får vänta. Jag har börjat plocka upp efter Nellis framfart här på förmiddan. Tänk att en sån liten kan ställa till med sån stor oreda! ;)

Min första plan var att jag skulle hunnit dammsuga innan Nelli somnade.. så kunde jag våttorkat nu nrä hon sov... hm.. men nu får vi göra det bästa av situationen! ;)

Back to work!

Härliga höst!


Telefon?

Just nu sitter jag och väntar på att barnklinikens allergomottagning ska ringa upp mig.
Jag ringde för att boka en telefontid och så säger dom att man ska lämna sitt hemnummer och INTE sitt mobilnummer. Hur gör då vi som inte HAR nån hemtelefon? Det kan ju inte bara vara vi i dessa tider som väljer att ta bort hemtelefonen eller? Ja hur som helst så har vi ingen, så jag talade in mitt namn och mitt MOBILNUMMER på telesvar och fick en telefontod 09.20. Det var för 25 minuter sen. Jag kan säkert tro att man kan bli försenad på såna ställen om de tex ringer nån som aldrig blir färdig.. ;) Så jag HOPPAS för deras skull att de är dey som har hänt och att dom inte bara struntat i att ringa upp för att jag lämnade mobil....

Nelli röjer runt här på golvet och ska snart få gå och vila lite middag. Jag skulle vilja lägga mig med henne men ja de lär ju inte funka om jag ska vänat på att dom ska ringa upp.. Sen skulle jag ju behöva ringa lite till men de kan jag ju inte heller göra förns dom ringt upp......

Aja ska nog ta och lägga Lillan!

Vi är ute i soliga hösten! Det är faktiskt...

img_7667 (MMS)

Vi är ute i soliga hösten! Det är faktiskt riktigt kyligt trots solen. Vantar på för min del! Snart ska vi dock gå in för mellisen glömde vi att ta med! Många härliga bilder har jag tagit med kameran så det får ni se i kväll!


Måndag, måndag.. Nelli och mamman har prec...

img_6770 (MMS)

Måndag, måndag.. Nelli och mamman har precis vilat middag och pojkarna har badat och nu busar dom järnet! Hörs bra in här i sovrummet. Nu blir det att gå upp och fixa lunch och sen får vi se vad eftermiddan bär med sig. Trött är jag, men en härlig sol är det ute så ut måste vi nog ta oss sen!


Late

Jag borde egentligen sova, som vanligt.. ;) Men ja, ibland, eller ofta är det svårt att ta sig sista biten från tv o dator..

I morgon är det måndag igen.. Vi har inga stora planer.. Vi funderade på badhuset, men kasnke itne är nån vidare bra idé när man vart lite förkylda nyss?.. Jaja vi får se vad de blir! Kanske busborgen vore nått? Ja vi får som sagt filura tills i morn.

Nä här kan jag ju inte fortsätta sitta o häcka! ;D Nu får jag hoppa i säng!

Natti natti!

Vi är hos farmor och Knorre i Hallsta. Sna...

img_7323 (MMS)

Vi är hos farmor och Knorre i Hallsta. Snart matdags men först är tanken att Nelli ska somna i vagnen.. Sen middagsvila för damen. Men det får bli så. Jag sitter ute i hösten och solen, vilket är en underbar kombo, men ensam är hösten mindre kul! Nu har faktiskt Nelli slocknat så nu tänker jag  gå in till dom andra.


När man har syskon..

... kan man välja att leka ensam...

stör mig inte nu, mamma


Eller så kan man välja att leka tillsammans!
hihi Följa Elliot?

Väder väder

På vägen hem från skogen va vädret verkligen skumt.. Det var svårt att få fram det på kameran som de va , men jag har några bilder iallafall.. Man ser ju lite.. ;)Tävling; Geggamoja" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "

Avslutas
är 24:e oktober kl 20:00

Skogsmulle

I dag efter lunch hade vi lämnat av Nelli hos mormor och hämtat upp farbror Emil o Kerry och körde mot skogen! ;D
Vi hade som plan att plocka lite svamp och ha de mysigt i skogen. Ingen sol i sikte men vi hittade kantareller och hade det mysigt så det var en skönt em! Elliot va jätteduktig på att gå i skogen även om han flertalet gånger talade om att :"Mamma, det är jättesårt att gå..." Men han hittade BRA pinnar som han "fiskade" med och hittade blåbär o lingon att äta så han va nöjd ändå! ;)
Sen fick han en bulle och varm choklad, men chokladen ville han inte dricka så han fick vatten i stället ;)

Vi hittade som sagt en del svamp, betydligt mer än vi trodde vi skulle hitta så de va väl lyckat! :)
På språng


Plockar blåbär!


Slåss om guldet!


Ska bjuda mamma på blåbär
Mors lilla Olle


Fredagsmys!!

Jag och barnen har tagit en svägn på stan idag! Först träffade vi mamma Marie med Elvira, alltid lika kul att träffa Marie! Så tokigt att vi inte ses mer när vi bor sååå nära.. Fy på oss! Sen så åkte dom hem och vi gick för att möta mormor istället.

Nu har Elliot fått vindruvor o riskaka och sitter och kollar på Nicke Nyfiken. Nelli busar i gåstolen och jäklas med Elliot. ;) Om en stund ska Nelli få sin flaska och sen sova. Elliot ska nog också i tid i säng idag.

I natt sovbiallafall Nelli till 5 i sin säng och sen kom hon in till oss och så sov vi till 06.30. Sen fick hon välling oh vi somande om på en gång. Brukar sen normalt sova mellan 30-40 minuter efter välling men idag vaknade hon och jag 8.30! GUD så skönt! VÄLBEHÖVLIGT kan jag säga!

NÄ nu ska jag fixa Nelli med ny blöja, jamas o flaska! :)

Färdig

Ja de är jag, helt färdig.. ;) Trots att jag bara haft ett barn idag.. Men de är väl så de är när man är lite sjuker antar jag...
Elliot är hemma nu i allafall, och han är mätt o nöjd. Nelli har somnat i sin säng, och snart ska Elliot läggas.
Han har som vanligt haft det super hos farmor, dom har lekt säger Elliot. Mer får jag inte veta.. ;)Mrs Robinson

Jag såg av en händelse att Robinson ju börjar på fyran idag! Måste ju iallafall kolla in litegrann.. Men sen rä det SOS-Västkust på femman och såna program tycker jag är spännande! :) Så vi får se vad de blir.. kanske får zappa som en galning.. :P

Ett inlägg för att påminna mig själv!

Blää

Dagen idag är så trist.. :P De är så grått o deppigt! Usch!

Vi har iallafall sovit en lång förmiddagsvila, ätit lunch, bakat bröd, busat och nu sover Nelli igen.
Jag sitter o slappar en stund. Sen ska jag göra mat till mig och sen mat till Elliot när han kommer hem från farmor.

Nä det får bli ett kort inlägg för nu ska jag kolla på nån gammal repris av Top Model! ;D

Goddiebag 2010

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

"Jag är med och tävlar om en stor goodiebag värd minst 8000 kr hos Lindet. Tävlingen hittar du här! Var med du också!"
Goodiebagen innehåller:

Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kr att köpa canvastavlor för. Dessutom bjuder de på frakten!

Karin Herzog sponsrar med en lyxig Oxygen Foot Cream.

Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 500 kr att shoppa kalasprylar för.

Cb kids sponsrar med ett presentkort på 200 kr.

Namnnappen sponsrar med en motivnapp.

Barntyger.se sponsrar med en stor och en liten textilkorg från Nyblom o Kollén.

Spöket Laban sponsrar med Tummen badcapé och Tummen reflex till vagnen.

Bambino Mam AB sponsrar med ett On-the-Go –kit ( picnicbox, sportflaska, bestick osv ) från Bambino's sortiment.

Darling Express sponsrar med ett presentkort på 250 kr. Darling Express, som har perfekta presenter till nyfödd baby, levererar gärna vinsten presentinslagen.

Pappaprylar sponsrar med en valfri vara till ett värde av upp till 500 kr från Pappaprylar.se - babymonitorer, skötväskor, barnsäkerhet och mycket mer!

Studio Nele, som bland annat säljer fina doppresenter, sponsrar med en valfri grafisk tavla (21 * 30 cm).

Önskefoto sponsrar med en Fotokalender Klassisk med ett lyxomslag.

Kalasform sponsrar med 8 paket Mumim bakformar (tryffel och muffin).

Pledd.net sponsrar med en personlig Baby filt i valfri färg. En babyfilt med barnets namn, födelsedatum, födelsetid, vikt, längd och dedikation.

KidMix sponsrar med en halsduk från Fransa Kids.

My Own Style sponsrar med en almanacka i plåt med praktiska magneter att flytta på för att välja datum.

myHeart sponsrar med par örngott/Kuddfodral, Mitt hjärta tillhör dig.

Barnkalaset sponsrar med en valfri tårtbild (oblat).

Leklandet sponsrar med ett presentkort på 300kr att köpa leksaker för.

Living and room sponsrar med två kökshanddukar.

Lindblom of Sweden sponsrar med fyra valfria tavlor (15 x 15 cm). Lindblom of Sweden har en barntavla för alla.

MyKidoo sponsrar med ett matset och bestick.

Familjesmycken är med och sponsrar med ett presentkort på 500 kr. Familjesmycken har underbara namnsmycken för hela familjen.

Ecoloco sponsrar med en ekologisk shoppingväska från Katvig, som går att göra om till en barntunika.

Bokstavsboden sponsrar med en valfri bokstavskudde.

Snutten.se sponsrar med ett 3-pack snuttefiltar.

Bioform sponsrar med Broncilan och Flurival som är perfekt mot höstens förkylningar.

Royaltstick.se sponsrar med en Royal T-Stick.


★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

God torsdagsmorgon

Det är mörkt och grått o trist och regnet står som spön i backen. Jag är inte bra heller.. Jag tyckte de kändes rätt bra i går kväll men i dag på mrogonen är de inge vidare igen.. usch.. Jag varjen vill, orkar eller har tid att vara sjuk..
Idag hade vi som plan (som vanligt på torsdagar) att åka till Pinglan och sen käka lunch på stan o så.. Men de är itne bara vi som har sjukstuga utan de har dom även hos Linnéa så vi blir båda hemma...

Pappan är på jobbet och Elliot är på dagis.. På em så kommer farmor o hämtar Elliot på dagis så det är jag o Nelli hela dan. Vi ska försöka sova! ;) Sen ska jag också försöka baka lite bröd!

NU ska jag försöka roa Nelli.. Hon har lite dåligt morgonhumör tror jag.

Pappas pojke

Tidigare idag! ;) Och Elliot tror att det står "Elliot o Linda" på lappen! ;)

OCH VIK vann över Örebro nu ikväll med 0-2! :P

Soff-bus!

Lillasyster och jag hade fullt ös i soffan när pappan o storebror va på Hälla på eftermiddan!

Svensk Scrapbooking!

KLICKA PÅ BILDEN!


Redan eftermiddag?

Ja okej då.. Vi sov bort lite av dagen, men de va välbehövligt. Sen har vi käkat o busat och nu sover Nelli en stund igen..

Pappan har hämtat Elliot på dagis och dom är en sväng till Hälla nu för att inhandla lite småsaker och äter korv med bröd till mellis på IKEA. ;D Så jag passar på att vila en liiiten stund innan Nelli vaknar igen.

Sen blir de en rätt soft eftermiddag ändå.. både jag och Elliot har en matlåda i kylen och pappan skickar vi i väg tillsammans med farbror Emil till Örebro för att hejja fram VIk till seger i hockey! Så han o Emil äter på plats.
SÅ det blir jag och barnen till bords i kväll och sen blir det Hanna-tid ikväll och då hoppas jag på att både B1 o B2 sover utan problem! Det skulle vara skönt.. Slappa o käka brieost ska jag göra ikväll! ;) Tror det blir en kväll med tv4. "Halv 8 hos mig", "BOnde söker fru" (kan bytas ut mot nånting annat) och sen "Berg flyttar in"!

Ah se där.. Nu vaknade Nelli! Tjing!

Sjukstuga

Snoriga är vi nog allihopa men ingen av barnen verkar må sämre alls. Jag däremot är itne alls så pigg.. Eller de va värre igår.. Usch.. Idag känns det bättre men inte alls bra.. :)
Elliot är på dagis så jag ska ta med mej Nelli in i våran säng och sova lite middag nu.. Sov skitkasst i natt..
Jag gick och la mej redan 22, men han nästan bara somna till innan Nelli började gaffla. Hon va täppt såklart.. så jag försökte somna om henne i sin säng, men jag va så trött och sliten så jag täntke att de är likabra att ta in henne till oss så kan hon soman fort o problemfritt som hon ju brukar... Jo tjena! halv ETT somnar vi nog till slut efter en massa , massa knöl o skrik o knöl... Sen har hon hållt på så hela natten...

Så nu blir de sova!

EFIT - Ett foto i timmen

Idag har det varit EFIT-dag. Dock missade jag det till att börja med så det saknas typ två timmars bilder från morgonen.. ;) Men jag kör ändå!


Slog på datorn och insåg att de va EFIT-dags idag! ;)


Nelli sover en stund.. Kan ni se henne?? :P


Förbereder lunch


Elliot har dukat.. ;D


Tömma diskmaskinen för att sen fylla den igen


Bäddar rent i Nellis säng, och städar undan lite


Äter sen mellis. Elliot äter kiwi!


Elliot pysslar med höstlöv och Nelli äter ännu senare mellis ;D


Bus!


Rent kök igen efter middagen


Elliot läser i sin säng och Nelli har somnat i sin..


Elliot sover, så där tog min intressanta dag slut! Nu blir det mys i soffan framför tvn! ;)

Säg Hej till publiken!


Säg hej till min nyfunna dotter Elliotina!


Lite ro..

Ja Nelli har somnat och Elliot ville kolla lite på Brandman Sam, så nu är det ro i stugan..
Jag har dock inte tagit tag i disken ännu, men vill heller itne göra det nrä Nelli väl sover. Hon har ju sin dörr precis i diskmaskinen känns det ibland ;) Jag låter henne sova utan att störas nu när även Elliot sitter still och är tyst ;)
Sen ska jag dammsuga, men jag väntar tills mormor kommer för ingen av barnen tycker att de är kul när dammsugarn åker på och nu ska ju ändå mormor komma hit så ingen kan ju lida av att vänta lite till.. Skitigare kan de inte heller bli ;D

I köket går det framåt. Bordet är målat! Nu ska vi hitta dom stolar vi vill ha också.. De kan det ju vara värre med.. ;) Sen har vi en skänk på ingång också som kommer hjälpa oss att sluka lite saker o så. Blir nog gallant.

Bra att jag skickade det andra innan jag ...

Bra att jag skickade det andra innan jag var färdig!!! Vi sov i allafall hyffsat fram till halv sju. Nu ska jag försöka få henne att sova igen.. Wish me luck!


förra inlägget..

blev inte färdigskrivet innan jag råkade skicka i väg det.. sen skickade jag ett till från fånen men tydligen så måste man nog skicka med bild för att de ska funka för de har inte kommit fram..

Jag skulle ialalfall skriva att vi sov hyffsat fram till halv 7. Och när jag skrev de där andra så skulle jag också försöka få oss att sova igen,. Det kan jag ju tala om att så blev de inte.. Istället kom Elliot inspringanes o gapa..

Så jag är sliten. Sen har jag mensvärk för ovanlighetens skull! Brukar ine ha de nu efter att jag fött barn, men idag känns det både fram och bak i ryggen... Men de är INTE på långa vägar den värk jag hade innan jag födde barn. Då låg jag en heldag i sängen och grinade av smärta varje månad... Så de är sååå skönt att de inte är kvar!


Nähä... får väl ta tag i disken och se glad ut då.....

Efter en riktigt kass natt har nu Nelli dr...

img_8809 (MMS)

Efter en riktigt kass natt har nu Nelli druckit välling och jag hoppas att vi kan somna om lite till... Jag hoppas verkligen att det är tanden som bråkar så att det finns en förklaring.. Klockan två var jag upp och försökte få henne att somna om.. Efter 45 min gav jag upp och tog inhenne till oss. Väl här har hon knölat och knölat och vaknat i ett. vid fem la jag faktiskt upp henne på min mage och då har vi sovit hyfsade


Tidig kväll

Jag är trött... riktigt trött... Jag hoppar i säng... o sover... Natti!

RSS 2.0