Lugn måndag

Idag har dagen varit lugn. Pappan åkte till jobbet vid 11, för att inventera. Vi andra åt lunch här hemma och sen stoppade vi Nelli säng. Och hon sov länge (2 h, jämfört med normala 30-40 min) så jag och Elliot har haft myckt mys och bus! Vi tittade lite på Chuggington på tv (Tack Wilmer för lånet!), sen lekte vi lite och sen mös vi lite framför min dator och kollade på filmsnuttar på barnen! Han skrattade hjärtligt åt sig själv och sa att de va en rolig typ.: :P

Sen när Nelli vaknade så åt vi mellis och nu leker barnen här och jag skriver lite i bloggen.

NÄ nu lär jag se över matsituationen här hemma! ;) Jag trodde jag hade en plan, men så skickar pappan mess om att han också ska äta mat.. så nu vet jag itne vad jag ska hitta på.. ;)

Kärlek


En buse!


Vi har fått en kusin!


Nellis kalasdag 2 i bilder
Film: Trött Nelli


Så här går det nrä man vägrar middagsvila! ;)
Hur vet jag inte men hon klarade sig till 18 iallafall ;D

Nelli badar för att förhindra att hon somnar!

img_6639 (MMS)

Nelli badar för att förhindra att hon somnar!


I väntan på frukost och att ägg ska koka f...

img_2354 (MMS)

I väntan på frukost och att ägg ska koka färdigt får man undersöka huruvida det finns några leftovers under bordet eller inte ;)


En dag i kalasets tecken!


En simpel låda..
Mellokompodiao! Dagens 4 blir: melody club...

Mellokompodiao! Dagens 4 blir: melody club, Bengtzing, nummer sju(glömt namn), och love generation!


Lögnare

Jag har lurat er lite.. FÖr längesen.. vet inte ens när.. så skrev jag att jag hade skickat ett mail till den andra tjejen som är med i filmen om Huntington... Jag höll då i samma sekund på att skriva ett mail.. Som jag itne lyckades formulera alls.. så tillslut sket jag i det.. jag skickade alltså aldrig mailet.. Idag HAR jag skickat ett mail..

En trött familj

*gääsp* En dag med full rulle fast det inte kom så fasligt många idag! Kommer betydligt fler i morgon. :) Vi har haft en superbra dag och det kommer lite bilder senare nrä barnen somnat :)

Ska ta lite kort också på hennes presenter från idag :) OCh kasnke på Elliots också för det var INTE bara Nelli som fick... 3 av 4 (5) besökare idag hade paket även till honom så han blev väldigt nöjd ocskå. :P

nåja.. ska ta kort på presenterna och sen göra välling till Nelli så kommer det lite bilder om en stund!

Svar till Sandrah

Jag skäms inte över nånting och valde därför att svara dig samtidigt som jag informerade resten av  mina läsare om ditt misstag så jag skulle slippa få någon sådan kommentar igen. Om du skäms över det du skriver så kanske du inte borde kommentera i andras bloggar?

Vad ville du egentligen säga med din kommentar?

Nelli klädd för kalas!

img_3224 (MMS)

Nelli klädd för kalas!


Grattis Nelli!!
För ett år sen: 14.53

Födelse: Kön: Fin flicka framfördes i framstupa kronbjudning. Skriker direkt . AS 10.10.10


Ett, tu, tre och ut hon for! ;D

Ett vackert flickebarn, 3950g  och 52cm.


Elliot säger..

Vi tittade förbi på trean efter vi kollade på skidor och då var det "extreme home makeover". Elliot kollar när familjen kommer hem och kliver ur limmon och alla jublar o skriker, och så säger han:
"Mamma, dom kommer hem från badhuset kanske?"

För ett år sen: 14.30

När Edan börjat verka, så kan jag andas i kasnke 5 värkar innan jag får en liten chock och det verkligen började trycka på. Henke såg m in reaktion och tryckte på larm-knappen. När barnmorskan kom in frågade jag lite försiktigt vad man skulle göra när det kändes som att det tryckte på..
Hon tittade på mig och flinade och sa: "Ja det kan jag slå mig i backen på att du är helt uppen redan!"
Hon undersökte mig och hennes tankar stämde.
Hon sa sen att jag kunde prova på att krysta lite om jag ville, jag behövde inte alls ta ut mig eller så utan bara prova mig fram lite...

LÄTTARE sagt än gjort då det verkligen tryckte på!
Ungefär här kom en läkarstudent in igen, som varit med tidigare under dagen med oss men hon hade ju slutat för dagen när dom bytte personal. Men nu ville hon alltså vara med och observera om hon fick. Hon menade att hon kunde vara kvar en stund innan hon behövde gå iväg och hoppades så att hon skulle  kunna vara med under hela förlossningen. Den andra barnmorskan menade tydligt att detta nog INTE skulle ta sån lång tid..
Mellan värkar så sa jag att hon visst fick vara kvar.

Sen skulle nån av barnmorskorna gå ut och hämta nånting, och frågade om dom trodde att hon skulle hinna? Och "Nej, det kan jag inte alls lova!" blev svaret från en annan barnmorska...

För ett år sen 14.04

Smärtlindring: Sufenta-Eda lägges.

För ett år sen: 13.35

Personalbyte


I och med bytet av personal så ville dom undersöka mej och även för att jag hade så pass ont. Jag var då öppen 6 centimeter! Då förstod dom lite mer att jag nog hade rätt ont, och dom förstod att detta skulle gå fort så en barnsmorska frågade om jag ville ha epidural. Jag funderade lite, för det är sånt jag gör ;) och medans jag funderar så säger barnmorskan: "SKa du ha Eda så ska du ha det NU, annars blir det för sent!". Sagt och gjort..

Stugan!

På onsdag åker vi till stugan och stannar iallafall tills början på veckan efter.. Vädret för tillfället ser ju ALLDELES strålande ut i stugan! :D Hoppas det håller i sig för gud vilka härliga dagar vi kan ha där då! :D


Ett år sen: 12.20

Anteckning: ctg-kurva något svårtolkad, BF antingen 160 eller 140 spm. Barnet mycket livligt i magen, troligtvis BF 140 spm rikligt med acc. Dr.Ranhem informerad och fortsätt övervak. Provar med att pat. får byta ställning.


När henke är och köper nått att äta kommer barnmorskor in och övervakar ctg en stund, och sen säger dom att barnet är stressat och att jag måste försöka byta ställning. Jag får lägga mig på sidan, och när Henke kommer med maten börjar det göra rikigt ont och jag får andas mig igenom medans jag försöker tugga min mat.

När jag ätit det jag ville ha gjorde det så ont så jag frågade barnmorskan när man kunde börja med lustgasen. Och hon menade att vi nog skulle vänta med att använda det tills de var igång ordentligt...

Ett år sen: 11.50

(11.40)Notering: PVK + bastest

Klart fostervatten avgår.


11.50 tar dom hål på hinnorna och vattnet går och vi är i gång! Dom sätter en elektrod på bebisens huvud.
Strax efter det så kommer Henke och blir lite förvånad när jag berättar vad dom gjort och att vi nu ska bli tvåbarnföräldrar.

På en gång börjar jag känna av sammandragningar och Henke går iväg för att köpa mat innan det blir för jobbigt för mig att äta.

Svar till Sandrah

Och alla andra.. Det som står på min anamnes om abort är alltså inte vald abort utan i läkarspråk heter missfall spontan abort.
Jag har haft ett missfall i v.6 och sen ett MA (missed abortion) i v.10.  Sen fick vi Elliot! Och sen fick vi Nelli utan att behöva gå igenom nått mer missfall.

I övrigt en ganska onödig kommentar i mina ögon..

För ett år sen: 10.38

Inskrivning: Inlägges på förl.avd. 26-årig 4-gravida, 1-para.

Orsak:Inkommer p.g.a induktion och annan maternell ind i graviditetsvecka 38+1 (BP enl. UL 100309, Bp enligt SM 100307)

Anamnes: Tidigare graviditeter: 2007-5 spont.abort v6, 2007-8 spont abort v.10. 2008-5 lev. pojke, 3710g. Induktion pga Preeclampsi. Nuvarande graviditet: Kost behandlad diabetes och besvärlig symfyseolys.

Status: Huvudläge, ruckbar i bäckeningången. Cervix 1 cm lång, modermunnen öppen 3 cm, ffd huv ovan spinae.
Pat graviddiabetiker, kontinuerlig ctg-övervakning.
Jag läggs in och får ctg-övervakning pga diabetesen. Så vi kollar läget medans vi väntar på Henke.

För ett år sen 10.00

Den 25 Februari 2010 klockan 10 hade jag en tidpå MVC för bedömning. Dom skulle undersöka mig och tala om för mig om dom tyckte det va gynsamt eller ej att sätta i gång förlossningen.
Jag var inställd på ett STORT nej, och hade inte mycket hopp om en igångsättning.

Läkaren började med att tala om att man sällan gör en sån här igångsättning och att det verkligen måste vara gynnsamt för att dom ens ska tänka tanken. Det tar ju så lång tid och ofta så slutar det med kejsarsnitt. Så man måste ju väga fördelar mot nackdelar. (fear) Svordommar gick igenom mitt huvud.

Läkaren undersökte mig och sa sedan: "Ja här var det väldigt gynnsamt och förlossningen är tom! Har du saker med dej?" ....

Det hade jag inte...  "Jag fixar.....!", sa jag. Hur ska jag lösa dett då tänkte jag då.. Hade ju lovat Henke att det inte skulle bli igångsättning idag (vilket jag ju verkligen inte trodde) och han var på jobbet. Ringde honom och sa: "Duu.. förlossningen.. NU!" .. Han morrade lite men mer kunde han ju inte göra. ;) Han fixade så att nån skulle jobba istället för honom.. Jag tog mig till förlossningen på skakiga ben och fick tag på farmor o mormor under tiden. Elliots hos barnvakt- Check!

Elliot o Moa


Dojjor!


Dessa tuffa skor har Nelli fått av LINNÉA o co i födelsedagspresent! :)

TACK så jättemycket för dom söta! :D

Dagens outfit: Nelli


Suspekt

Det änns lite suspekt att läsa ett år tillbaka i tiden nu när man vet hur och när saker och ting hände..

Min blogg för ett år sen, läs ett inlägg HÄR .


I morgon fyller våran brud ett år........

Kallt o snöigt

Idag är de -20 och snön faller sakta ner.. Men det stoppar inte oss! Idag är det Torsdag och äntligen dags för Pinglan igen! Så vi ska alles snart klä oss och gå till bussen..

nä nu röjer Nelli med pappas dator så jag tror detta blir it.. får klä oss och gå ner till vagnen..

Ha en bra dag! Tjing!

God morgon! Elliot ville gosa med Nelli oc...

img_8201 (MMS)

God morgon! Elliot ville gosa med Nelli och mammahjärtat smälte! Han kan han också ;)


Film: Nelli är knas


Film: Nellibus


Lite handling till Nellis kalas i helgen!

img_7933 (MMS)

Lite handling till Nellis kalas i helgen!


Korvätning på IKEA innan vi ska handla på ...

img_0508 (MMS)

Korvätning på IKEA innan vi ska handla på Maxi.


Vi är och kollar på flygplan men det fanns...

img_9742 (MMS)

Vi är och kollar på flygplan men det fanns inte så många att kolla på.. Men ett litet plan har  vi sett iallafall. :)


Böcker är bra!


L o SJag ville ta ett fint kort på syskonen i Måndags när vi kom ut frå badhuset. Nelli vägrade kolla åt mitt håll och Elliot va allmänt tjurskallig ;) Fin bild må jag säga :P

Nelli röjer i hallen medan jag plockar ord...

img_4201 (MMS)

Nelli röjer i hallen medan jag plockar ordning på hennes rum....


KOMPIS MOA!


HA HA

Jga lurade er alllt igår.. men idag lovar jag er guld och gröna skogar!

Idag blir det bakdag här hemma, och lite städdag också. Får städa o plocka lite men här hemma så får man ju ändå göra om allt igen.. så jag tänker städa och dona lite idag och så får vi städa mer på fredag (och säkert på lördag morgon också :P)

Jaja nä bäst att sätta fart med allt.

Torka?

bloggtorka är just ordet.. Men ikväll kommer det lite inlägg o bilder! Hold on..

Ett steg i taget!

Ja nu är det ny vecka IGEN.. Och lilla, lilla Nelli bara går och går.. Och på fredag fyller lilla, lilla damen ETT ÅR!
oj oj oj....


Det blir kalas hela helgen som kommer och sen när helgen är slut så har vi ingen bebis längre.... (fast båda mina ungar kommer alltid vara mina bebisar!)

Idag har vi en ledig dag. Pappa är ledig från jobbet och Elliot är ledig från dagis. Så efter lunchen ska vi bege oss till badhuset och mysa o busa o plaska! :) Vi har haft många planer för dagen under helgen med både Lek o buslandet i Örebro, Äventyrsbadet i Uppsala, och sen till sist äventysbadet i E-tuna där vi ju vart några gånger.. men efter lite googlande så kom vi fram till att ÖREBRO, UPPSALA och E-TUNA har alla sportlov den här veckan! Så vi stannar på hemmaplan den här veckan. Vi får ta dom andra ställena en annan gång :)

Nu ska jag ta och plocka i hop lite saker vi ska ha med oss och bädda rent i våra sängar innan lunch.

Vi leker med duplo! ;)

img_3353 (MMS)

Vi leker med duplo! ;)


Morning!

Klockan stod på 8.30 idag. Henke skulle upp till jobbet. Så vi sov till 8.30 och sen låg jag kvar i 40 minuter till och drog mig.. Nu ska jag snart äta frukost framför tvn och sen ska jag faktiskt ta tag i lite "jobb". En klädhög som ska gås igenom och sen måste jag hinna dammsuga och torka golven innan barnen ramlar in här.

I morgon hade vi tänkt åka till Lek o buslandet i Örebro, men fick just mess av Henke att dom börjar sitt sportlov i Örebro i morgon.. INTE direkt smidigt.. Ska höra med Linnéa om dom tänker åka iallafall.. vi får väl se.. Känns som att det kommer vara smockat där då...

Nä nu lite frukost!

Mellon!

Erik, Shirleys, Sara, Sara o Playtones..

Namnam!! Snart slut men ack då gott ;)

img_9939 (MMS)

Namnam!! Snart slut men ack då gott ;)


Oväntat

Nu gör vi någonting oväntat och åker iväg och äter mat ute! ;D Jag måste bara hitta andra byxor för jag antar att det inte känns helt rätt att komma till en restaurang i mysbyxor en lördagkväll? :P

Tackar mina högre makter..

..som är farmor och mormor.. Idag är en dag som jag helst vill glömma.. stoppa undan nånstans där ingen hittar den... HUR ENVIS KAN EN UNGE VARA?

Jag sitter och tänker: Kan jag välja bort några av dom kamper jag tar upp med Elliot varje dag? Idag, som många dagar är svaret nej. Jag kan inte låta han trycka ner Nelli i golvet. Jag kan inte låta honom kasta saker på henne. Jag kan inte låta honom slå henne. Jag kan inte låta han riva grejer ur händerna på henne.  JA ofta handlar det om elakheter mot lillasyster.. Men även handlar det om att klättra upp på bord, kasta mat på golvet etc. etc. Vissa saker kan jag se förbi, men lillasyster kan jag INTE se förbi.. Jag tycker så synd om henne som aldrig blir lämnad ifred när Elliot är hemma.

Jag vill bara se mina barn leka tillsammans! Eller ens på varsitt håll..

Jag älskar mina barn och vill dom det bästa. Jag vill inte vara arg på Elliot på grund av saker han gör Nelli, för jag vet att det blir en ond cirkel. Han gör henne illa för att hon får mer uppmärksamhet.. Men så blir det ju när jag konstant måste säga "NEJ Elliot gör inte illa Nelli", "Nej Elliot kasta inte saker på Nelli", NEJ ELLIOT SLÅ INTE NELLI!", sen måste jag ju trösta NElli hela tiden får hon blir ju så ledsen...

Åhh dela mig i två!


Idag ska Elliot åka hem till farmor, Knorre o Challe och Nelli ska åka hem till mormor.. Jag behöver det, även om det är svårt att erkänna.. Barnen behöver nog lite tid på eget håll med maximal uppmärksamhet och ingen gör det bättre än farmor o mormor.. Tack, ni är guld värda för oss. <3

Trots?

Trots i ord:

Envishet, olydnad, motstånd, trilska, tredska, motsägelselusta,
motsträvighet, hårdnackenhet, orubblig fasthetTrots i bild:


Fotomodell? Inte nej..


hihi så här gör Nelli nu så fort jag tar fram kameran ;)

Myspappa!
Bloggdesign

HÄR är min väninna Linnéas blogg med en bloggdesign som jag har gjort.. ;) Jag har fått lov att länka!

Nu ska hon bara börja skriva lite igen också ;D *flingfling*

Lillasyster!


Lillasyster hittar sina egna vägar i livet..Mysa
VÅR!

Nu vill jag ha vår.. Jag MÅSTE få bort min design på bloggen.. ;) I cant stand it! Ge mej vår!

Middagsdax


Nelli och jag är på väg till Pinglan! Papp...

img_6206 (MMS)

Nelli och jag är på väg till Pinglan! Pappan, vi han med bussen med en minuts marginal! Nelli skrattar redan som om hon faktiskt visste vart hon är på väg. :D Blev ju ingen Pinglan förra veckan när Elliot va sjuk så hon är nog jätteladdad. ;)


Farfar är tjuven!

Farfar kom och hämtade Elliot när jag hade hämtat honom på dagis! När Elliot fick se farfars lastbil blev han så lycklig och bara skrek" WOOOOW, mamma!" ;) Så han trivs i farfars lastbil.. ;)

Jag och Nelli gick hem och nu busar Nelli med Elliots saker ;) och jag passar på att skriva lite.

Jag har gjort färdigt desinen till Linnéas blogg och tänkte länka till den senare om jag får för henne.. måste ju fråga först så jag itne ger ut hennes blogg fast jag inte får! ,) Jag är riktigt nöjd faktiskt! ;) Sällan jag är HELT nöjd men nu är jag iallafall nöjd! ;D
Så ikväll ska jag sätta igång med min egen nya design :) Spännande!

Nu ska jag och Nelli gå in i Elliots rum och se över hur tavellister o lampa ska sitta så pappa Henke kan borra upp det i morgon! :)

Stora äggbilen kom och stal min äldsta! då...

img_4528 (MMS)

Stora äggbilen kom och stal min äldsta! då går jag och Nelli hem och myser en stund till idag!


Nelli sover skönt i vagnen. Ingen spruta f...

img_2964 (MMS)

Nelli sover skönt i vagnen. Ingen spruta för henne idag, hon hade en del slem i lungorna (luftvägskatarr) så dom ville inte utsätta henne för risken. Hon väger ca 9,7kg och är 77 lång. Mycket sjuor blir det! ;) Vi fick en ny tid för vaccin, men med födelsedagskalas, stuganresa och sånt så blev det nästan en månad fram i tiden... Nu ska vi röja en stund på stan innan vi ska hämta storebror. Inte lönt att åka hem mellan tycke jag.


Nelli är nerbäddad i vagnen! Ska bli spänn...

img_8955 (MMS)

Nelli är nerbäddad i vagnen! Ska bli spännande att se vad Klumpan väger ;)


På väg till BVC!

img_9964 (MMS)

På väg till BVC!


Bvc

Idag ska jag och Nelli åka till BVC. 1-årskontrollen lite innan födelsedagen eftersom vi inte vill ha sjuka på kalasdagar och att vi sen åker till stugan efter där nångång.
Idag är det alltså dags för spruta och läkarundersökning. Men Nelli är ju lite snuvig o hostig så vi får väl se om hon får nån spruta eller inte. Vi åker iallafall dit så får dom avgöra. Hon är ju pigg o glad i övrigt idag så :)

Det dalar snöflingor sakta sakta ute samtidigt som solen försöker leta sig igenom molntäcket så det ser riktigt härligt ut ute.. Det som inte är så härligt är ju att det är typ 15 minus... men, men.. what to do?  (våren, vart är du?)

Jaja, vi ska plocka i orgning våra saker och klä oss varmt och sen ta bussen ner till stan och bvc.

Ha en härlig dag!

Min älskade unge


Mitt vanliga hem

Jag gjorde ju utmaningen om MItt vanliga hem här om dagen och jag glömde göra ett inlägg på kvällen sen där jag ville visa hur det faktiskt ser ut här när dagen är mot ända.. ;) För hur jäkligt det än ser ut under dagen gillar vi att åter landa i en lugn (och städad) miljö när kvällen är här..


En björn att slåss om!


Bamsekortet på väggen är poppis hos dom båda.. när den ena (oftast Nelli) står där och kikar så är det inom kort kö till att få kika på Bamse. ;)

Lillasyster, storebror


Ny vecka!

Måndag idag.. Jag trodde nyss att det var söndag..  Jaja.. Det tar jag inget extra för! Vi har iallafall buset hela förmiddagen, och fått i oss korvstroganoff till lunch. Nu sover Nelli och Elliot kollar lite på Nicke Nyfiken.

Jag sitter och filurar på inte en utan två nya bloggdesigner! ;) En till mig själv och en till min väninna Linnéa! :)

SKa fortsätta med det medan Nelli sover och sen får göra lite annan nytta när hon vaknar!

Mitt vardagsrum

TURKOSGardin från Indiska.. Är itne alls säker på denna så jag letar vidare..


En eller två såna här kuddar och sen några helfärgade
Ettårskalas i bilder


Haha jag är bäst! ;)

Haha jag är bäst! ;)


Jag har fyra finalister; Brolle, Sanna, Da...

Jag har fyra finalister; Brolle, Sanna, Daniel och Christian! Finito!


Äter mellis hos farmor!

img_5917 (MMS)

Äter mellis hos farmor!


Härligt vinterväder!! Mellanstopp hos gamm...

img_3476 (MMS)

Härligt vinterväder!! Mellanstopp hos gammelfarmor Märtha innan vi fortsätter till farmor alldeles strax!


Välkommen till Elliots salong! Herrklipp 2...

img_6620 (MMS)

Välkommen till Elliots salong! Herrklipp 2 kex, damklipp 4 kex och barnklipp 1 ask vindruvor!


Finaste busanTänk.. väldigt snart.. Ett helt år.. Våran lilla, lilla bebis..

Gissa vem som gjort på pottan igen?! :p to...

img_7030 (MMS)

Gissa vem som gjort på pottan igen?! :p tog sin tid från första gången men det är helt ok! Göra på pottan = en ballong! ;)


SOL!

Nu är det värsta FIIINA vintervädret ute! Snacka om kontraster! Men vi stannar inne ändå.. Nu äter barnen päron till mellis och sen busar vi nog lite mer inne. Ska försöka se om jag kan gå igenom klädhögen här.. Men det kan nog vara svårt med två barn hängandes i hälarna..

Sen måste vi slå in ett paket också som vi ska ha med i morgon.. Elliot har köpt en present! ;)

9e bilden: Någon i din släkt.


Jag och min brorsdotter Frida käkar sockervadd på Parken Zoo!

Nellis fönster..

img_5361 (MMS)

Nellis fönster..


8e bilden: En person som du saknar.


Min bror och hans dotter Saga.
Vi träffas allt för sällan.

Hej mitt vinter(fucking)land..

Ja vilken härlig dag! NOT! Öppnar rullgardinen i Nellis rum och man ser inte ens ut för de är helt igensnöat! NAJS! Jag vill faktiskt ha vår.. Jag är trött på all kyla, alla snö och alla jäkla kläder...

Elliot o pappa har trotsat vädret och är och köper en motorvärmare till bilen. Nelli busar och jag sitter här med tvn på. Blir ju skidor alldelles snart! ;) Vi blir nog inne idag fast Elliot är iallafall pigg som en nötkärna. Båda barnen hostar men så är väl livet...

I morgon (om inte barnen blir värre) så ska vi ha ettårskalas hos farmor o Knorre! Dom är i stugan när vi ska ha kalas här hemma så dom ville fira innan, så i morgon ska vi fira Nelli! :)

Jaja bara gilla det snöiga läget och välkomna ännu en FREDAG!

Vååår-Vinter...


Vår

En rättighet?!


Nelli drog ner sin filt, tog med den ut på golvet.
Placerade sin söta rumpa på filten och tittade på storebrors bompa! ;)
(iallafall en minut)

Kolla en...!Jävla snöoväder.. Jag vill ha vår.....!

img_5612 (MMS)

Jävla snöoväder.. Jag vill ha vår.....!


Mat över hela köksgolvet!!

img_7554 (MMS)

Mat över hela köksgolvet!!


Primadonna


Vi gick ut i snöstormen för att komma ner ...

img_4793 (MMS)

Vi gick ut i snöstormen för att komma ner i källaren. Vi fick lov att hämta en grej till Nellis ny stol!


Hoppe, hoppe hare


Vad hände?


hihi


Hihi tejpen på blöjan fastnade i bollen! :D Han såg ut som en liten kanin!

Sånt man egentligen inte vill veta.....

img_6099 (MMS)

Sånt man egentligen inte vill veta.....


Elliot säger..


"Jooo har jag sagt, femton gånger!"


Utmaning: Mitt vanliga hem

Jag hittade denna utmaningen Hos Elin, Andreas o Noel och jag vill utmana alla andra som läser min blogg att göra desamma! Och gärna lämna ett spår i gästboken så jag kan kolla in era inlägg sen ;)

Utmaningen går alltså ut på att visa sitt alldelles vanliga hem! Inte så som det ser ut när du ska ha gäster utan alldelles vardagligt!

Hela mitt hem är i kaos just nu men jag är bara ärlig ;D


Välkommen in till oss! ;D
Här i våran hall har vi oftast diverse mössor o vantar utspridda på golvet eftersom det är våran lillasysters stora hobby att gå igenom våra korgar som vi har i hyllan till vänster. Just nu låg det visst BARA en strumpa och lite leksaker ;)
Dammsugaren står där IFALL jag får lite tid över.... öhh? Ja visst får itne alla lite tid över?? (INTE jag)


Hallen åt andra hållet, och där sitter Lillasyster som hon bör ja.. :P
I vänstra hörnet lägger jag tvätt som jag senare vid tillfälle lägger in i rätt tvättkorg.
Bamse-kortet på dörren har setat där sen Elliot va lika liten som Nelli och ibland står dom båda där och kollar på Bamse och hans vänner ;)


Till höger innanför dörren ligger badrummet/tvättstugan/skötrummet.
På lilla spegelhyllan finns diverse saker tex Astmamedicin, nässpray, örontemp. Blir så när man har sjuka barn ;)


På vänster sida hänger handdukar och förvaring och tvättkorgar


Toalett och ovanför toaletten är våra "badrumsskåp" och jag besparade er det och öppnade dom inte ;)
Ovanpå står visst lite tvättmedle, nog för att det inte får plats i översta skåpet som innehåller MER tvättmedel o sköljmedel.


Till vänster innanför dörren ligger vårat (nya) sovrum. Inte alls färdigt men jag sover riktigt skönt därinne! :)
Taklampan ska ju bytas till Elliots rum. Den stora blomman är pappas nya skyddsling och DÄR va det ända stället inget barn skulle komma åt den.. :P


Det får plats en byrå här inne också! ;)
Och ja tavellister o tavlor ska in till E-s rum.


Lite längre fram till höger är Nellis krypin!
Och här har dom redan hunnit stöka ner ordentligt ;)


Mitt emot Nellis rum ligger köket


Ren disk som väntar på att plockas undan..


Också rent som ska bort.


Matdelen.. Nya stolar, lampa o tavlor så kommer det bli mysigt hoppas jag! ;)


Beviset på att jag tog korten efter jag skrev det andra inlägget ;)


Förbi köket ligger vardagsrummet! Fint va?!
Hyllan är full med saker om inte ska vara där efter mitt rumbyte. Alla saker om inte hade nånstans att bli av hamnade i hyllan.. Jag ska ta tag i den och kasta lådorna under.
Kojan är byggd av pappan och mycket uppskattad av våran stora. Han har tagit med sig typ hela sin säng och bäddat där inne.. )
Nelli älskar boll-poolen, så den får hänga med en stund till! :)


Fönstret i julskrud än! FY så tragiskt! Men jag vill ha ett tema i vardagsrummet och vill inte byta gardin förns jag köpt nya. Jag kommer närmare ett beslut om hur det ska se ut så vi behöver inte dras så länge till med julen ;)
Klädhögen kommer också från rumbytet och ska gås igenom och kastas eller läggas i lådor.
Rena tvätten hänger lite överallt idag eftersom vi hade en febrig o hostig Elliot i går natt och hand i hand med Elliots feber o hosta går kräkningar.. Så vi tvättade lite lakan o kuddar o grejer..
Pallen står väl placerad för att Nelli INTE ska komma in på den sidan av soffan ;)


VÄlkommen in i vårat nya lekrum/Elliots sovrum!


Elliot spelar trummor på madrassen som ska få ett överdrag.
Fönstret ska rensas så att barnen kan kolla ut sen utan att nått kan ramla ner.


Saker, saker..

MItt vanliga hem

Hos Elin, Andreas o Noel har jag hittat en utmaning som jag tänker anta och sen tänker jag utmana alla andra! Och jag skrev i deras blogg att jag skulle anta utmaningen och fota JUST nu.. och jag tänker nog så göra.. Men jag tror jag kommer skrämma mina läsare då! HAHA Fast klockan BARA är 9.00 så har barnen lyckats med en del redan nu....

men jag ska ta fram kameran för mina läsares skull :P

FILM: Nelli failarHaha i sluter gör Nelli bort sig litegrann ;) Men hon är söt för det ;D

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.


Min längdskiddebut i vuxen ålder! Första och sista gången på skidor ;D

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge


haha ja jag hittar ingen annan bild på oss men detta är jag (i rosa) och min goa vän Annika!
Vi var som ler o långhalm och såg ni mej så fanns alltid Annika där eller tvärtom.
Nu bor vi långt ifrån varann då Annika flyttade tillbaks till Skåne där hon nu bor med sin fina familj!

Hon kommer ALLTID ha en stor plats i mitt hjärta.  ♥

To the top?


Nelli o jag dansar loss medans vi fixar ma...

img_3529 (MMS)

Nelli o jag dansar loss medans vi fixar maten. Sjuka storebror sitter i sin fåtölj och kollar på Pippi. Idag var jag o Nelli på Busborgen med Linnea och Ebba, jättekul såklart! Kommer lite bilder ikväll. Nu ska vi dansa vidare här!


Elliot säger: det står Elliot Lullemoo (Lu...

img_4026 (MMS)

Elliot säger: det står Elliot Lullemoo (Lundemo) och så står det Nelli Lillasyster!


Läggdags

Nu är maten färdig och i magen. Disken är också färdig, så nu är det bara nattningen kvar sen om en timme. Barnen leker, Elliot inne på rummet och Nelli busar med bollarna i poolen! ;) Om en stund blir det väl bomba innan de är dags för sängen. När barnen sover ska jag nog ta mig ett bad tror jag, och sen blir det väl tv. ;)

Idag lämnade vi Elliot på dagis och sen åkte jag och Nelli till Pinglan och sjöng och mös. Sen tog  vi en sväng på stan innan vi tog bussen hemmåt. NÄr vi kommit en bit och står vid ett rödlyse så börjar jag märka att det inte står helt rätt till med en tjej som sitter längst fram bakom chauffören.. Hon hyperventilerar typ och så antog jag att hon kräktes (vilket näsan bekräftade sen).. Chauffören hoppade ner från sin stol och frågade tjejen hur det var fatt och sen började han snacka med folk på sin kom-radio och då kände jag att nu räckte det.. Om det var kräksjuka eller inte låter jag vara osagt men jag stannade inte för att ta reda på det! Jag hoppade av bussen och bestämde mig då för att gå hem från stan. Som tur var så hade jag mycket tid på mig, för min plan när jag hoppade på bussen var att hämta Elliot tidigare.. Men nu slutade det med att jag kom nog väldigt nära 14.

Sen promenerade vi hem och halvvägs hem bryter Elliot ihop och säger att han vill gå tillbaks till dagis! stackarn! ;) Tur han ska få gå dit i morgon igen. Sen bröt han ihop igen och sa att han ville "gå hemi sej stället" så vi gick hem.. Han ville hem och dricka vatten sa han.. Så vi gick in fast det va så fint väder ute. :)
Fast just nu lovar dom sol i morgon också så vi får väl hoppas på det då. :)

Jaja.. nu blir det snart välling för den lilla och bompa för den stora!

Nelli på Pinglan!

img_0017 (MMS)

Nelli på Pinglan!


Idag kan jag mer förstå om nån säger HAN t...

img_5907 (MMS)

Idag kan jag mer förstå om nån säger HAN till Nelli. Grön åkpåse, blå filt, mössan är randig med ränderna börjar med blå och grön, dock finns det en lila rand också och det kan man ju inte ha på en pojk väl?!?!! Hennes vantar kanske avslöjar för där har hon faktiskt en rosa prick!


Snart kalas!


HÄr är Elliots kalaskort när han fyllde ETT! :D

SNART är det dags att fira att vi fått den lyckan och turen att få ha våran underbara lillasyster hos oss i ETT ÅR!

HJÄLP vart har tiden tagit vägen.....

SimSim
Varning för känsliga!

Haha jag jag måste berätta om min fina tabbe jag gjorde idag! *Asg*

Vi var och åt mat på ett snabbmatsställe och när vi ätit färdigt hade Nelli gjort i blöjan så jag gick för att byta på henne. La henne ner på skötbordet och tog av henne brallorna och sen tog jag av blöjan (som hade tydliga spår av RUSSIN som hon förtärt friskt dagen innan), jag la ner blöjan i handfaten som jag ju gör hemma, och då började den automatiska vattenkranen spola massa vatten rakt ner i skitblöjan! Jag får upp blöjan på handfatskanten och kan inte låta bli att skratta åt russinen som flyter omkring i handfatet!

Nu står jag där och funderar över HUR fan jag ska göra nu.. Jag tar massa papper och försöker få tag i russina och såklart så börjar ju kranen forsa vatten igen ;) Till slut fick jag iallafall bort russina och kastade blöjan i papperskorgen utan lock (fanns ingen annan) så det doftade gott när jag lämnade toaletten i ett skratt! HAHA..


FAIL!! :D

Handlar mat!

img_0890 (MMS)

Handlar mat!


Mat!

img_6707 (MMS)

Mat!


Nu är vi på väg till badhuset! Vi var väld...

img_1609 (MMS)

Nu är vi på väg till badhuset! Vi var väldigt effektiva på morgonen så vi är ute i god tid och hinner med en massa bad och bus!


Dags att sova! Tänk att vi får somna under...

img_3990 (MMS)

Dags att sova! Tänk att vi får somna under solen ;) Vi måste byta lampor sen.. Känns lite småkul med en sol i taket ;) Natti Natti gott folk! I  morgon står det nog badhuset på schemat!


En eftermiddag i solen!


Gräva


Man får inte glömma detta!busankollar vad Elliot gör..


SPanar in brorsan


SÖT
<3


hihi


Kollar på flygplan


Buse


:)


Trött blir man av frisk luft :P


Lekparkshäng!

img_8248 (MMS)

Lekparkshäng!


Ute i solen!

img_4292 (MMS)

Ute i solen!


Från arkivet


Liiiten Jotte-kotte sommaren -09!

Lunch

Nu är lunchen i magen och Nelli ligger i sin säng och sover nog inom väldigt kort. Elliot kollar lite på FÅret Shaun och när Nelli vaknar ska vi gå ut och leka! Men ag vet iten riktigt vart vi ska gå.. Om vi går till den stora lekparken på andra sidan vägen så är det ju en bra lekpark, och där kan Elliot klättra upp och åka kana själv. Dock är det en lite längre bit bort (inte alls farligt långt men ändå) och om vi går ut till här utanför så måste han ha hjälp upp i stora kanan.. men dom trivs ändå bra i den här lekparken också... Vilken dilemma ;) Jaja UT ska vi i den härliga soooolen!


5e bilden: En gammal bild på dig själv.


Barnen leker litegrann innan det är dags f...

img_2720 (MMS)

Barnen leker litegrann innan det är dags för mellis!


Vi läser böcker efter frukosten.

img_9915 (MMS)

Vi läser böcker efter frukosten.


Min busiga tjej

Nelli ställde inte alls upp lika snällt som Elliot på bilderna utan busade mest bara och tokskrattade!
jaja ;) Söt är hon!


Min vackra pojk


In the club, me and my drum!

Ja visst.. nog var det ändå dom bästa utav skiten som gick vidare ;)

4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.


Att vara gravid är konstigt..
V.35 eller nått sånt med Elliot

Startfält Luleå

Startfältet i Luleå:

Try Again - Dilba
Me And My Drum - Swingfly
Something In Your Eyes - Jenny Silver
On My Own - Jonas Matsson
Oh My God - Le Kid
Social Butterfly - Rasmus Viberg
Desperados - Pernilla Andersson
In The Club - Danny

Jag har inte alls lyssnat på nån av dom ännu men kan man gissa så här på förhand att ialalfall Danny går vidare? Han behöver väl inte ha en bra låt för att få en del röster kan jag tro..

Förberedande

Nu förbereder jag för att klockan ska slå 20 och melodifestivalen ska börja! ;) Ungar i säng, cola i glaset och  både chips o godis finns till hands! :D Ja och förståss Henke på 30-årsfest också! ;) Så man kan titta på mellin i fred! ;) Han är inte alls så förtjust i den tillställningen ;)

Men snart startar det! :D


Sen tog jag några riktigt fina bilder på Elliot igår som kommer upp i bloggen lite senare ikväll! :)

Små mirakel


Badbus

Lite mer bilder från gårdagens bad med kläder på ;)


"Pruttar" på magen!


Puss!


bus
Lördag, lördag

Pappan på jobbet, barnen busar och jag bloggar. Vädret är grått o trist och jag känner mig trist och tråkig..

Jag och Elliot skulle kolla på skidor nu, men det var visst inställt tillsvidare pga vädret.. Trist det också ;) Så han fick kika en liiiten stund på barnkanalen nu istället när jag lurade honom så.. Nelli leker själv inne i Elliots rum.

Sen får vi se vad som händer efter lunchen.. Ksnke att mormor kommer över en sväng och busar lite! Sen ikväll ska Henke på fest hos Sillen som fyller 30 idag. Hurra för Sillen! Så ikväll ska jag vara alldelles själv och hooppas att barnen sover så det blir lördagsmys till Melodifestivalen! :D Ja jag är en sån som bara ÄÄÄLSKAR mellon! ;D *asg*

Nänä nu göra nån nytta kanske..

Sen hamnade vi på pappas jobb ;)

img_6265 (MMS)

Sen hamnade vi på pappas jobb ;)


Vi hamnade på biblioteket!

img_3972 (MMS)

Vi hamnade på biblioteket!


Elliot ville åka buss så nu väntar vi på e...

img_2378 (MMS)

Elliot ville åka buss så nu väntar vi på en buss ;)


Dagens outfit Elliot


Plurret!


3e bilden: En bild på någon i din familj.


haha bus på min sambo! ;) Han lär inte bli glad :D

Badkruka?

Någa badkrukor har vi inte i vår familj! Just nu badar mina de tre. Det började med att Elliot o pappa badade och jag fixade köket efter frukosten och Nelli var med mej. När jag förflyttade mig hit så tog sig Nelli in i badrummet och efter en stund ropar Henke och säger att jag kanske kan ta med kameran och komma.. Då sitter ungen (och ja, det är långt ifrån första gången i det här hushållet) MED kläder i badet och är jättelycklig! Så ja, nu badar dom alla tre.. UTAN kläder.. ;)

Här fullkommligt vräker snön ner.. Så trist.. det som kändes som att våren var på väg.. men ja, det är väl sånt här man får räkna med.. även om det är sååå trist..

Nä nu ropar pappan att han vill ha hjälp med barnen!

Tigerfil?
En snögrävare?


Elliot älskar att gräva!Lillasyster softade i vagnen under tiden

She´s my blue-eyed girl!


2a bilden: En bild på dig själv.


haha jag är så het. ;) På Guangzhou Zoo i Kina -07

Hur man bäst gör en äppelpaj!
1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

img_6023 (MMS)

Bild 1 i utmaningen får väl bli på denna donnan då ;) Nån jag umgås mycket med.. Umgås förståss mycket med Elliot också men han går ju några dagar på dagis och då blir det mycket mamma o Nelli. God natt...


Min skitunge som inte sover.. Ska väl ta m...

img_4176 (MMS)

Min skitunge som inte sover.. Ska väl ta med henne in i våran säng och hoppas att vi båda somnar fort! Vi måste ju sova för att orka med Pinglan i morgon..


Onsdag

I morse tog jag barnen och lämnade Elliot på dagis. Sen tog jag sällskap med Linnéa o Ebba och så promenerade vi ner på stan. Riktigt skönt i solen som sken så härligt! Nere på stan mötte vi sen upp Nadine och sen gick vi igenom några affärer innan vi tog lunch på HongKong.
På HongKong var det en skitdryg servetris som stod som på lur och så kom hon så får man släppt fokusen på tallriken lite och bara pekade och öhh:ade.. Ok att hon inte kan prata svenska, det skiter jag i, men gud jag vart så stressad av henne att det inte alls va nån trevlig måltid. Sen blev Nelli trött och jag hade lagt henne i vagnen och hon SKREK och vad gör servitrisen då? Jo hon trycker in sig mellan mej och vagnen, pekar på tallriken (som jag inte ens var färdig med) och sa : Ehh? ööh?. Jag gav henne den tallriken och försökte fortsätta gunga vagnen så Nelli skulle somna och bli tyst, men hon ger sig itne utan står kvar och pekar o  gnyr efter våra andra tallrikar som vi inte heller va färdiga med egentligen, men jag var så trött på tantan så hon fick ta alla våra tallrikar så jag blev av med henne.. Jösses.. Så jaa, ingen vidare härlig måltid tyvärr....

Sen han vi med att kika i nån affär till innan Linnéa va tvungen att tänka på att hämta Moa på dagis. Jag fick ledigt från dagishämting jag  för Henke hämtade E, och sen åkte dom och handlade på Maxi och IKEA. Jag och Nelli gick in och busade lite i lekrummet, som hon tycker är så kul att göra själv.. GUd vad den ungen kan roa sig på egen hand.. Så synd att Elliot har svårt att låta henne vara när dom båda är hemma, men det kanske går över.

När grabbarna kom hem så fixade jag mat och pappan och Elliot bakade äppelpaj, som vi skulle bjuda farfar o Marina på lite senare.

När farfar o Marina kom så busades det en hel del och sen åt vi goda pajen och drack apelsinjuice som Elliot o pappa pressade själva ;) ELliot tyckte det va helroligt med egen apelsinjuice, men det va inte så gott sa han ;)

....

Nu vaknade Nelli så nu blir det ingen mer bloggning idag............


Dagens outfit Nelli: Tröja från KikKid Byx...

img_6126 (MMS)

Dagens outfit Nelli: Tröja från KikKid Byxor från Nova Star Moccisar från Polarn


Bildutmaning

Eftersom jag ju älskar att fota måste jag ju göra den här bildutmaningen och hoppas att jag lyckas bättre med den än den andra utmaningen ;)

 • 1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
 • 2a bilden: En bild på dig själv.
 • 3e bilden: En bild på någon i din familj.
 • 4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
 • 5e bilden: En gammal bild på dig själv.
 • 6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
 • 7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
 • 8e bilden: En person som du saknar.
 • 9e bilden: Någon i din släkt.
 • 10e bilden: Någondu tycker är väldigt snäll.
 • 11e bilden: En person du kan berätta allt för.
 • 12e bilden: En bild på din vardag.
 • 13e bilden: Du och någon klasskompis.
 • 14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
 • 15e bilden: En person som du vill vara med.
 • 16e bilden: En bild på dig själv.
 • 17e bilden: En ovanlig bild.
 • 18e bilden: En bild på din fritid.
 • 19e bilden: En person som är snygg.
 • 20e bilden: En bild på dina närmaste.
 • 21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
 • 22e bilden: En bild på en tid du saknar.
 • 23e bilden: En bild från i somras.
 • 24e bilden: En bild som gör dig glad.
 • 25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
 • 26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
 • 27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
 • 28e bilden: En tokig bild.
 • 29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
 • 30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

En lugn stund?
RSS 2.0