Sång, gnäll o farmorbus

Ja tre ord för våran dag idag!

Vi kan börja från början.
Bara för att jag ändå kom i tid i säng i går så vaknade Nelli en extra gång i natt! Hon vaknade vi 03, och även om hon somnade direkt jag stoppade in nappen igen så är man ju vaken och uppe... Sen vaknade Elliot vid 5 och pappan va upp och "fixade" honom. Sen när pappan kom tillbaks till sängen tyckte jag att jag hörde Nelli.. Men de va tyst.. Slumrade nästan till innan jag hörde igen, och visst va de Nelli. Då gick jag upp och hämtade in henne till oss och när jag går i hallen hör jag Elliot viska "Mamma?".. Tyst som en mus smyger jag med Nelli in till oss igen, och hör sen Elliot några gånger ropa lite på mig, men sen blir han tyst och somnar igen. Nelli däremot hade bestämt sig för att inte somna.. Så jag fixade välling till damen, och sen somnade hon på tre röda igen och vi sov till 07.40.

Sen efter frukosten tog Henke med Elliot till dagis och jag tog Nelli och begav  mig mot babyrytmiken på Pinglan! Vi mötte upp Linnéa o Ebba på bussen och Nelli sov en stund när vi kom fram till Pinglan.
Vi sjung en stund innan  Nelli tyckte att Imse Vimse, som i normala fall är skitkul, va superläskig. Hon blev ledsen och sen sprack det för hela dagen.. ;) Men jag misstänker starkt att hon har en tredje tand på gång, även den nere! Så de kan va därför hon har vart tjurig idag.. Hon är aldrig så här annars.. pipig o gnällig.. Inte skrikig o ledsen så hon skriker o gråter, utan mest piper.. ;) Märkbart onöjd!

Jag och Linnéa tog iallafall en lunch på stan inne på nya IGOR, och de kasnke vi inte gör igen nej.. De va INGEN höjdare.. skittrist.. Men, men man måsre ju prova för att veta! ;)

Sen tog vi en repa på stan innan vi åkte hem igen. VÄl hemma så väntade vi in Elliot som blev hämtad av farmor o faster Mia på dagis. Dom hade åkt en svägn till flygplatsen för att kolla lite på flygplan. ;)
NÄr dom kom så fikade vi lite inne i vardagsrummet, då köksbordet va ute på balkongen och blivit slipat! Elliot tyckte de va hellattjo att sitta i v-rummet o fika.. ;)

Iallafall så är köksbordet som sagt slipat och även nymålat! ;) Spännande va!? :P  Det kommer bli såå bra!



Före



Här är våran matplats för ett tag sen. Nu håller vi på och fixar om, så ni får efter-bilder sen när vi är färdiga! ;)

Inte sova i tid

Nä igår blev de inge sova för min datorn blev lite attackerad av virus.. så jag som hade som plan att sova vid 22, kom nog inte i säng försn 23.30 iallafall... aj aj ... Men NUUUUU SKAAAAAAAAAA jag gå och sova! FIck ju lov att kolla på "Berg flyttar in" först! :)
Men nu har jag sagt att de är dags, och så ska de bli! Dock är jag ju inte i säng än så man vet ju aldrig! ;)
Men jag är iallafall på god väg!!

Sov gott vänner!





Jag misstänker att lillasyster blir lika galen i majs som storebror.. ;)

Mot Sherwoodskogen!










Tävling: Villervalla




Jag tävlar om en fleecejacka i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av Baboonbarn.
Tävla HÄR du med!

Tävlingen avslutas 6 Oktober klockan 21:00, och vinnaren utses genom lottning.

Sova i tid!

Jag det är vad jag har planer på att göra idag, och just nu! Eller ialalfall om ett litet, litet tag! Har vart alldelles för slarvig med sovandet på senaste tiden så jag borde skärpa mig! Men de är svårt ibland tycker jag att slita sig från ensamtiden när barnen sover.. Jag älskar mina barn över allt annat, men jag som troligtvis dom flesta föräldrar uppskattar även lite lugn och ro, lite tystnad.. ;)

I morn blir nog en slappardag. Iallafall när Elliot är på dagis. Vi har inga planer ÄN så länge iallafall.. De är ofta det hinner bli planer ändå, så vi får väl se ;D

Syskonfoto?

Här är mina misslyckade försök till syskonfoto idag ;D






I am crying...



Jag tog en sån känsloladdad bild på Elliot idag.. Jag fick tårar i ögonen när jag såg bilden. Sen visade jag den för pappan och även han fick tårar i ögonen.. Han är så ledsen våran prins!




Men om jag ska avslöja, så va han arg o ledsen för att han inte fick gå till lekparken.. ;) Så de va ingen fara på taket!

Dagens outfit


T-shirt frå villervalla
scarf från pippi





Mössa från Little Lizard
Flufftröja från Kappahl
Jeans från Lindex
Vantar o sockor från ?




Mössa från Myspys
Jacka från FIX (Lindex)
Överdragsbyxor från Everest
Skor från Adidas

Sömntuta

Jag gjorde ordning Nelli och klädde på henne och satte henne i babyskyddet och öppnade balkongdörren. Där slocknade hon ganska omgående! ;) Så nu är det  jag som ska kläs och sen bege mig.

Om dagen forsätter vara solig så blir de nog ute en sväng på eftermiddagen med barnen, kasnke passa på att fota lite höstbilder?? Ah bra idé! ;) Kameran får följa med redan nu då jag troligast hämtar Elliot direkt från bussen från stan sen!
Åh nu blev jag så fotosugen så hoppas nån av barnen vill ställa upp sen! ;) Kankse lyckas få till nått bra syskonfoto.. Och att solen fortsätter sin stilla ban!

Nu klä på och gå mot bussen!

En överlevare..


'

Så söt! ^^

Snabbt

Nelli är trött så jag skriver bara lite snabbt. Vi ska klä oss och åka ner på stan med Linnéa o Ebba.  Solen skiner men de är rätt kallt och blåsigt. :) Men sol är alltid sol!

Nä de här funkar inte.. Måste ta tag i Nelli..  Hon sov länge första passet och har sen inte sovit mer.. ja vilket betyder att hon sov från 18.30-06.30 fick välling då och så kunde vi inte somna om.. Eller ja jag kunde inte somna om för vi behövde ju upp med Elliot o pappa sen. Så hon har inte sovit nått mer.. Annars brukar hon kasnke få välling 05.30 och sen sover vi till 7.30-8.. så hon är sliten hör jag! ;) och ser jag!

Aja up and away!

Önskelista IKEA

Jag har några små önskingar jag vill köpa från IKEA..


Skulle vilja byta ut våra gröna lådor i vardagsrummet mot såna här svarta.. Dom gröna vi har är ihopsata med små skruvar som inte gör annat än ramlar bort!


Skulle vilja ha 2-3 stycken såna här till badrummet.


Tavellist. 2 i vardagsrummet och en i köket



Ram till Nellis 6-månadersbilder





Diverse ramar till tavellisterna!



IKEA hade itne så mycket att komam med i lamp-väg.. Jag vill ha typ en sån här ovanför matbordet. Fast ändå inte alls en sån här.. ;)



Jag funderar på om Elliot ska få en ny säng sen när Nelli ska ha stor säng (så kan hon få hans) och då tänkte jag mig nånting sånt här.. men då kan de luta åt att den måste in i myshörnan.... För jag vette tusan om en normalstor säng frå plats i själva rummet.. Då måste vi hiva ut Expedit-hyllan och vad gör vi då av alla saker..?

Måndagslista ♥

I dag, måndag är jag glad för att .....

Nelli blev 7 månader i helgen!
Vikten går fortfrande neråt om än inte så fort..
Vi har planer på att måla om vårat köksbord! Kommer bli såå mycket bättre!
Idag har vi alla vart i badhuset o busat!
Vi har en ny härlig vecka framför oss.
Hösten är tända-ljus-tider! Underbart!
Luleå spelar bra hockey! ;D


Häng med på Måndagslistan hos JENNYN!!


Elliot måste vara det enda barnet som har ...

img_0176 (MMS)

Elliot måste vara det enda barnet som har en bok från -71 i bilen! ;) "Lekar och pyssel för barn i bilen" från 1971! Tack Märtha, säger Elliot! ;)


En helt vanlig dag?


Elliot visar upp sina nya mumin-kalsonger


Nelli tämjer en fyra ;)


Elliot kör rally


Lite gymnastik!




Lite kärlek ;)


Två koncentrerade ungar ;)


Ett kallt bad!

Igår efter middagen så skulle Elliot bada och han sa då att han ville bada kallt! Pappan kom in till mig och sa att Elliot hade sagt att han ville bada KALLT så nu ska jag tappa upp ett KALLT bad och sen stoppa ner honom där. Han sa också att jag skulle hämta kameran. Jag gjorde det och pappan frågade Elliot flera gånger om han ville bada kallt och fick självklara JA!-svar. ;) Pappan klädde av Elliot och jag stod med kameran i högsta högg, och pappan stoppade ner Elliot i vattnet (som nådde typ till knäna). Elliot sa "OJ KALLT!" och började sen PLASKA i vattnet, och så säger han "Pappa pomma (komma) i!" Pappan måste självfallet kliva i vattnet som verkligen är iskallt(!!). Pappan lider och Elliot plaskar mera i vattnet! ;D Sen säger Elliot vänligt men bestämt "Pappa sitta ner!", Pappan säger "Nej Elliot sitta ner!", Elliot säger mer bestämt "Pappa sitta ner DÄR!" och pekar i det iskalla vattnet!

Så vi kan väl säga att pappas kupp slog tillbaks på honom själv, och de illa kvickt! ;D

Elliot ville bada mer i kallt vatten men pappa ville inte bada i kallt vatten så pappan klev ur badkaret. men då blev Elliot sur och gick med på att göra vattnet lite varmare, så tillslut kunde dom ialalfall bada båda två! ;)



En kalasbra dag

Idag var dagen vigt åt kalas. Vi fick lov att splitta familjen och vara två på två håll. Pappan o Nelli åkte till gammelfarmor Märtha som fyllde år idag och jag och Elliot gick  över till Elvira som hade födelsedagskalas. :)

Elliot hade lite svårt att släppa mig när vi kom hem till Elvira. Han höll sig inte långt ifrån. Lite tråkigt, men de va full rulle på alla barnen så visst kan jag gott förstå de också. Han hittade iallafall marsvinet Sara som han var väldigt imponerad av! Sen gick Sara in i sitt lilla hus när Elliot inte såg och då trodde han att Sara hade försvunnit! ;) hihi han är väl för söt!

Alla barnen fick en liten godispåse som innehöll lite godis och sen lite majskrokar. När vi kom hem så fick Elliot majskrokarna och så tänkte jag käka upp dom godisarna som var i påsen. Elliot såg vad jag gjorde, ja det brukar han göra när jag äter godis och bryr sig normalt inte. Men nu så såg han och sa att han ville smaka. Jag velade ltie men tänkte ge honom en "Fair chance". Han har smakat godis en gång förut och då tiggde han Djungelvrål av pappan.. ;) Men jag gav honom en sån där mini-mashmallow och han stoppade den i munnen, och i nästa sekund spottar han ut och säger att de är äckligt och att han vill torka av sig om munnen.. ;D Så ja.. han kan gott vänta ännu längre med att börja äta godis. Han åt 2 korvar med bröd på kalaset och sen när de va dags för fika så fick han för första gången riskakor med smak, vilket han inte åt, han fick vaniljglass som han åt liiitegrann av och han fick friterad banan som han spottade ut.. ;D Korven va de bästa!




Elliot kikar in Sara

 


Sebbe, Elvira, Elliot o Liam

 


Elliot, födelsedagsbarnet Elvira o Sebbe

 

Missen Kasper är medelpunkten

 

käkar korv ;)


En härlig dag

Ja vi fick iallafall sol EN dag den här veckan.. vad jag kan komma ihåg.. Så då passade vi på att vara ute och leka! :)














Nelli 7 månader



Grattis våran älskade Nelli på din 7-månadersdag!! (IGÅR)


Elliot i sina nya "songler"! Ingen blöja p...

img_0170 (MMS)

Elliot i sina nya "songler"! Ingen blöja på! Hur det är möjligt vet jag inte.. ;) tänk att allt som krävdes för att han skulle gå med på att gå utan blöja var ett par mumin-songler !! ;D nu väntar vi bara på första olyckan eller första lyckade pottandet..


Natti





Sov gott mina underbaringar...


Tävling: Andrum




" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr
från ANDRUM - Inredning & Kakel i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "

Smidigt morsan!





Tidigare idag skulle jag fråga Elliot om han ville äta smörgås och mjölk till mellis och vräker i stället ur mig : "Vill Elliot ha KEX och mjölk till mellis?" ... Gissa vem som blev överlycklig??! "kex mjölk kex mjölk kex mjölk" sjöng han och dansade.. Vad kan en mamma göra då? Jo, enbart ge ungen kex o mjölk...

Lillasyster ♥












Häftig!


Elliot kom in till köket där jag var och gjorde ordning efter middagen iklädd detta:







Och så sa han: "Mamma, mamma! Elliot är häftig! Jättehäftig!"


Sen gick han iväg och kom tillbaks och sa : "Mamma.. Elliot ÄR häftig."




Elliot, mitt hjärta! Du är såå grymt häftig!
Vad du än gör så gör du mamma stolt!

Buzzador!

Ja nu rasar kampanjerna in och jag har nu att buzza Sensodyne Rapid, tandkräm mot ilningar som ska verka på 60 sekunder. Jag har inte gjort nån sån test som att smeta på den ilande tanden ännu, men funderar att sätta Sensodyne på prov! Dock verkar den vara helt ok som tandkräm mot ilningar. Jag har gått från Colgate sensitive till Sensodyne och har iallafall inte gått till det sämre. Dvs  Colgate hjälpte mig innan i mina ögon och jag har inte så känsliga tänder nu även fast jag gjort ett byte till Sensodyne. Så så vitt jag märkt funkar den. :)

Sen skulel jag hämtat ett till paket idag från Buzzador som skulle innehålla Pampers blöjor. Men jag glömde helt bort! Det ska bli spännadne att prova dom för jag har sett flera nu som provat i andra bloggar och är mer än nöjda dom allra flesta! :)
Sen har jag blivit erbjuden att medverka i en kampanj för Nestlé Havrevällnig. Hoppas jag får vara med på den också! :)

En liten paus

Ja det har gått i ett sen halv nio i morse så nu har jag en liten paus innan de är dags för att laga mat!

Jag o Nelli lämnade Elliot på dagis vid nio och sen mötte vi upp Linnéa o Ebba som lämnade Moa på dagis. Vi tog bussen ner på stan, bytte buss och åkte till Skallbergets öf. Vi kom PRECIS till sången och sen fick tjejerna busa lite innan vi begav oss igen. En liten sväng på stan och sen hem för att hämta stora barnen på dagis igen.

Eftersom vädret är makalöst fint idag så bestämde vi oss för att vara ute en liten stund iallafall.. Egentligen hade både jag och Linnéa saker att göra inne, men en liten stund i solen blev det! Sen gick vi in och åt lite mellis och nu hamnade jag här...

Nu måste jag som sagt fundera på middagen så får jag återkomma med lite mer text och bilder senare.

Hejja Lule!







Dagen i bilder

Jag slänger upp några bilder innan jag hoppar i säng..










Tisdag

Härliga grå trista Tisdag! Är fortfarande inte helt bra. SÅ jag o Nelli ska ta och gå och sova en stund idag också.. får se om de blir lika länge som igår.. ;) Jag ska iallafall ställa klockan för 13.30 ska Elliot hämtas och det får man ju inte sova över! :)
Tanken va att jag och Linnéa skulle ut o gå nu på morgonen men jag känner att jag itne orkar.. Jag har sovit skitilla, fast barnen har sovit jättebra och är allmänt hängig.. Men jag tänkte gå en liten sväng sen när jag hämtat Elliot på dagis iallafall..

Idag får lov att vara sista hängiga dagen för i morgon har vi planer! På förmiddan tänker vi åka till Skallbergets ÖF, och nog blir de en promenad hem. På Torsdag är de Pinglan som vanligt och sen lunch och en sväng på stan med Linnéa o Ebba. Fredag funderar jag på om jag ska ta Elliot (och Nelli) till nån ÖF eller nått sånt.. hm.. vi får väl se hur jag mår och vad som händer.


Jag tror att Nelli på något vridet underli...

img_0145 (MMS)

Jag tror att Nelli på något vridet underligt sätt förstod att hennes mamma behövde vila! Hon som normalt sover ca 30 min har sovit fram tills nyss och jag också! Blev lite drygt två timmar!! Mamma tackar de ödmjukaste min snälla tjej för din omtänksamhet! Nu ska vi upp och käka lite mellis och se hur vi (läs jag) mår.


Jag är inte helt frisk idag.    Snuvig o l...

Jag är inte helt frisk idag.    Snuvig o lite halsont o huvudont.. Jag tar Nelli med mig till sängen nu och så sover vi en stund så får vi se hur jag mår efter lite vila. Pappan och Elliot är på väg ut i lekparken en sväng så vi får vila i ro, det ska bli riktigt skönt. Nelli har redan somnat bredvid mig nu så jag ska också lägga mig tillrätta.


So far, so good


Min to do-list:

Sovrum vuxna: Plocka, bädda rent, dammsuga, torka
V-rum: Ta ner, stryka, sätta upp gardiner, plocka, dammsuga, torka
Hall: Plocka, dammsuga, torka
Kök: Diska, dammsuga, torka
Sovrum son: Plocka, dammsuga, torka, bädda rent
Sovrum dotter: Plocka, dammsuga, torka, bädda rent
Badrum: Storstädning

Övrigt: Tvätta 2 maskiner + hänga + äta mat + sova middag (OFTA!) + duscha

Den som får lida är Nelli  ;D. Fast hon är den som lider minst. Får mat, sova, leka, busa, mysa, gosa, bus o kärlek i överflöd! Hennes rum får vi dock ta en annan dag.. ;)

Elliot blev kvar lite mer hos mormor. Han skulle följa med hem till min moster, så han kommer sen. Farfar o Marina ska komma på em vid 16 och fika och han kommer lagom så farfar o Marina får gosa lite i fred med Nelli först och sen får dom busa med Elliot när han kommer vid 16.30.

Jag ska nu ta och göra mej o Nelli färdiga för att gå ut! Vi ska ta en timmes prom med Linnea o hennes tjejor. Sen gå till Henkes jobb och hämta upp honom, och sen promenera hem och som sagt stanna till vid en vallokal och göra som man bör idag! RÖSTA!

Städa

Ja idag står det verkligen städ på schemat! Skulle ju gjort sånt igår men det blev nte mycket av den varan utöver det man "måste" göra.. Laga mat o diska tex. Så nu har Elliot åkt till mormor i några timmar och jag och Nelli ska ha städmarathon! Men gissar att Nelli får göra dom här roliga sakerna som att leka o sova o äta o sånt.. så gör jag resten.. ;)
Nu ska jag dra på lite musik och väcka grannarna och ta tag i städandet!


Min to do-list:

Sovrum vuxna: Plocka, bädda rent, dammsuga, torka
V-rum: Ta ner, stryka, sätta upp gardiner, plocka, dammsuga, torka
Hall: Plocka, dammsuga, torka
Kök: Diska, dammsuga torka
Sovrum son: Plocka, dammsuga, torka, bädda rent
Sovrum dotter: Plocka, dammsuga, torka, bädda rent
Badrum: Storstädning

Övrigt: Tvätta 2 maskiner + hänga + äta mat + sova middag (OFTA!) + duscha

Nu får vi se hur långt jag kommer. Elliot kommer hem igen strax innan 14 och då ska vi ut och promma, och gå till pappans jobb och hämta honom och gå vägen via vallokal på vägen hem.

Centimeter om midjan

På lite drygt en månad har jag förlorat 9,5cm om midjan! :D De är värt att firas! ;)

Vi busar i sängen! Snart dags att gå upp o...

img_0135 (MMS)

Vi busar i sängen! Snart dags att gå upp och äta frukost och "skicka iväg" pappan till jobbet.


Geggamoja in my heart

Hur kan man bli annat än lycklig av Geggamoja?!














Barnkläder Ica Maxi?

Jag har sett en jacka + termobyxor på Ica Maxi. Rätt så fräsiga med lite tufft tryck på jackan.. Nån som vet vad jag skriver om? Nån som vet om de är ok kläder? Jag kikar runt lite efter en jacka + termosar till Elliot och tyckte den va snygg! Frågan är bara om den räcker till?

Tågbanebygge för alla!








Bildfixeri


En svartvit...


..och en i färg!


Fina bilder på mina små älsklingar!

Dagens outfit från Fiskrens

img_6416 (MMS)

Dagens outfit från Fiskrens


God lördagmorgon! Här har vi ätit frukost ...

img_6355 (MMS)

God lördagmorgon! Här har vi ätit frukost och medan jag röjt i köket så roar sig barnen med annat.. ;) Idag har vi inget planerat och vädret  är grått o trist så dagen kan bli lång... Pappan är på jobbet. Dock behövs det ju som vanligt tvätta, städas, roas, busas, lagas mat osv. Så brist på saker att göra är det ju inte.. Jag behöver bara roa barnen på sidan om... Lätt jobb, eller hur?


Provar igen och skickar med en bild.

img_9390 (MMS)

Provar igen och skickar med en bild.


Testar att blogga från min iphone. Hoppas ...

Testar att blogga från min iphone. Hoppas det funkar! Raggmunkar står på menyn idag!


I mitt hjärtra finns också..






Hugg och slå, Luleå! ;D

Pinglan

Idga var vi på Pinglan igen på babyrytmiken! Men idag var de verkligen FULLT! VI satt liksom alla upp mot väggen och ändå fick inte alla plats.. de va lite väl mycket. Men Pinglan är ju alltid skoj och så även denna gången! Men får hoppas på lite mindre folk nästa vecka.

Nelli tycker mycket om dom andra bebisarna och helst av allt vill hon stjäla deras strumpor! Hon verkar ha en liten fetish... ;)
Nelli försökte även hålla Ebba i handen, men som ni ser på bilden tyckte Ebba att det var en dålig idé! ;)

Sen åkte vi hem till pappan o Elliot som fortfarande är sjuk. Elliot hade 39,1 innan jag åkte iväg till Pinglan så han fick alvedon då. Nu verkar han dock pigg så vi får se sen innan han går till sängs hur mycket feber han har!


Nu är det hög tid att fundera på mat igen.. och efter det som vanligt; bad o nattning av barnen.



Vikt

Nu har jag gått ner 2,5kg på lite drygt en vecka! Så det går åt rätt håll! Vilket är skönt!
Jag skippade soppan, eller jag äter den till lunch emellanåt men det funkade inte för mig att äta enbart den får då äter jag ingenting i stället och de är ju faktiskt ingen bra bantingsmetod. Jag har istället börjat räkna kalorier och man får sig verkligen en tankeställare. Så det är på kaloriräknande + promenader som jag gått ner i vikt!

Vikten rasar inte men så länge den går neråt är jag nöjd, jag har inte bråttom på nått sätt.

Badbusar












Snart krypa?

Idag har Nelli tränat på att krypa! HOn kommer inte upp heeeelt själv ännu. Jag håller emot på ena foten litegrann så ställer hon sig upp, men väl i krypställning så har hon tagit två små krypsteg! Men de räknar jag inte eftersom jag fuskat lite med att hjälpa henne upp! Men hon blir nu rasande om hon inte får hjälp och komma upp i krypställning för de är så hon vill ha de nu!








Jag funderar på om hon kommer typ krypa/hasa sig fram med ena foten under sig för hela tiden så drar hon under ena foten så hon tillslut sätter sig på den..


Man kan ju sitta på  knä också

Feber

Ja nu är verkligen den härliga hösten här! Elliot har feber, om än inte så hög (38,3) men är ju givetvis hemma från dagis.
Så idag blir det verkligen en slappardag, vädret säger det också.. Man blir rätt nere o grå och trist själv när de är så ute. Och dessutom när det är sjukstuga hemma..

Nu ska jag vika tvätt! Nått så kul i den gråa dagen! (BLÄÄÄ)

Motion

Måndag: 6,5 km

Tisdag: 5,5 km

Hittils i veckan: 12 km

Motion

Lördag: 6km
Söndag: 6km.


Reslutat v 36: 29 km

Trevliga Tisdag...

..började inte så trevligt! Tandläkarn 8.40 resulterade i ett hål i en visdomstand och därmed betyder det att den ska dras ut...... USCHA!
Efter det gick jag till donken och åt en smörgås o juice då jag inte han med att äta nån frulle i morse innan tandis. Jag o Nelli åt båda två medans vi väntade på Linnéa o Ebba skulle komma.
När dom kom gick vi till apoteket och sen till clas ohlson och lite sånt annat och sen promenerade vi hem och hämtade barnen på dagis. Dock gick vi sen hem till var och en men de har börjat blåsa så och så kom regnet precis när vi kom ut. Vi ska träffas och leka nån annan dag.

Vi gick hem iallaflal och åt mellis och nu har barnen lekt, Nelli har sovit en kort stund (20 min) och snart är det dags att laga middag.
Efter middagen ska båda barnen badas då Nelli verkligen behöver badas för hon har legat en massa på mage nu på em och då kräktes hon en massa.. :/ Och Elliot han får bada med Nelli bara för att de är kul ;)

Nähä.. ut i köket o slava en stund.. ;)

Elliot med sin telefon

"Hej brandbubben! Binne (brinner) hemma brandbubben pomma (komma) hiit. Binne mattan o dolve (golvet). Brandbubben säcke (släcker) elden. Brandbubben pomma hit engegång (På en gång)!"



En bildserie av kärlek










Nelli 6 månader o 19 dagar


8210g tung
71,3cm lång
43,5cm runt huvudet





Elliot 6 månader o 19 dagar
8200g tung
70,3cm lång
44,0cm runt huvudet

Ny-premiär

Första kvällen utan pappa, som nu börjat jobba igen för första gången sen midsommar, har avverkats utan större bekymmer! Barnen är goa o glada och mat i magen och badade har dom blivit.

Nu ska jag fixa välling till Lillan och sen kasta dom båda i säng! Jag återkommer senare med en uppdatering av dagen! Har tagit så söta kort på mina fina barn idag som jag tänkte bjuda på! :)

Nelli min vackra unge!

När jag gick igenom dagens bilder så slog det mej som en blixt! Jag, som den mesiga morsan jag är, blev alldelles tårögd när jag märkte att våran Nelli inte längre bara en bebis..
Våran Nelli har blivit en liten tjej!
En tjej som är en helt underbar individ, alltid så glad, så lekfull och alltid med glimten i ögat!
Sen förundras jag ofta över hur vacker, hur fin, hur söt hon är!
VÅRAN NELLI!








Sen att hon har välrdens finaste och bästaste storebror gör ju inte saker sämre!!

E & N




Motion

Glömde skriva upp våran promenad från stan i Torsdags! Det blir 5 km till!

Hittils i veckan: 18 km

Syster och bror


Godmorgon


Nelli o mamma busade i sängen på morgonen

Badbilder

Jag blev lite besviken för när jag såg bilderna från går.. Lilal kameran är såå mycket sämre.. Men här får ni iallafall lite bilder ;)













HAHA BÄSTA bilden för idag! :P

Rolig kis

Läs HÄR!

Jag finner den här killen "lite rolig".. Eller ja självfallet är han inte på nått sätt rolig men att säga att man gjorde det i självförsvar när man styckar nån de är rätt så komiskt i mina ögon! Nu verkar han ha ändrat sig till att "Det var en ren reflex".. men ändå.. Styckar man nån i självförsvar?

Vattenpalatset

I morse lämnade vi Nelli hos mormor och sen styrde vi bilen mot Eskilstuna och Vattenpalatset. Jag har aldrig varit där och Henke va där en del för typ 15 år sen eller så, men han sa att de såg likadant ut nu som då! ;) Jag tyckte iallafall det va jättemysigt och trevlig och vi hade superskoj!! Vi åkte vattenkana och busade i dom STOORA vågorna och plaskade runt i grottan och en massa annat kul. Jag tror vi alla tre var supernöjda med dagen när vi väl åkte hem igen. Vi kommer definitivt åka tillbaks!

Såklart blev vi sena hem och vi hade bestämt att strax efter 16 skulle det komma en tjej och hämta klösträdet som vi har ute på blocket. Vi kom nog innanfr dörren typ 16.02 och stressade runt och donade. Elliot väntade o väntade och sa flera gånger "Nuuu knackade de dörren!" Elliot drog tom fram sin fotölj så han satt i vardagsrummet men såg fram till ytterdörren, och där satt han o väntade.. ;) Vid 16.30 kom en hel familj med 3 barn o en mamma och en pappa, och barnen blev ju såklart på en gång förtjusta i Elliots saker, och de är itne så ofta de är nån här och leker med Elliots saker så han blev lite besvärad och fick tala om allt som va hans, men sen gick han med på att dom lekte med hans saker.. ;)

Familjen ville köpa Tages klösträd. Dom hade en äldre katt hemma nu och skulle hämta hem en kattunge senare ikväll så dom ville ha nånting som var nytt för dom båda. Får hoppas det går bra för dom! :)


Nu ikväll åt vi tacos som vanligt på fredagar! ;) Elliot har bestämt att det är så och inte oss emot! Så jag är proppmätt och Nelli somnade redan för 20 minuter sen, hon va propptrött.. ;D

ELliot o pappan bygger duplo på Elliots rum och om en stund ska ja gå in och läsa en gonatt-saga för Elliot så får vi se när han somnar sen. Han somnade i bilen på väg hem från badet, så de blev en sen vila för honom..

Sen när han också sover blir det fredagsmys! Jag är så förbannat sugen på godis så idag blir det.. Ja just: GODIS!

Bilder kommer också senare från våran dag.. yävrr blir det skitbilder med lilla kameran för jag vågade inte ta med min stora.. men så här i efterhand hade de gått bra med den stora för de va såå lite folk där idag! :)

Våran lilla ängel


Du är så vacker när du sover

Motion

Ja idag skulle jag gå ut oh gå en kortare runda tänkte jag då jag va trött och gick själv.. Men när jag kom in så hade jag gått längre än jag tänkte mig så de blev ungefär 4,5 km ändå!

Hittils i veckan: 13 km

Jotte kotte


Här är Jotte i outfit:en!

En gammal goding!







Tröja o byxor från MeAndI!

Frukost?

Min frukost bestog av ett päron, en mandarin o ett stort glas vatten. Idag får jag äta så mycket frukt jag vill och så förståss SOPPAN ska ätas.

Elliot är på dagis och idag skulle dom gå till skogen med lite matsäck, Nelli sover och jag borde göra lite nytta.. Fast helst skulle jag vilja gå och sova en stund ;)

Nähä bäst att sätta fart!

Kalorier?

Igår hittade jag en bra sida www.matdagboken.se, och den är verkligen lätt att använda och man ser på en gång om det man äter är bra eller dåligt.. ;) Man lär sig rätt fort! Jag ska iallafall försöka uppdatera mitt matintag varje dag och försöka hålla koll på kalorier.
Men samtidigt nu ska jag en vecka prova på min sopp-diet!
Ska bli spännande att se hur de går.. Vikten innan har gått väldigt upp och ner.. den började ju ner sen har den hoppat upp o ner i omgångar.

jaja vi får se vad som händer!

Motion

2,5 km på fm och 6 km nu på kvällen!

Hittils i veckan: 8,5 km

Sol i sinnet

Ja nu ska jag ta oss göra mig o Nelli i ordning så ska vi ut och promenera till affären och handla massa frukt och grönt! Jag ska prova på en liten diet eller va de månne kallas.. ;) Så mycket frukt o grönt ska vi handla!

Elliot är på dagis o pappan ska vi rinag efter sen när vi behöver skjuts hem med det handlade!
Nä jag lär sätta fart nu, Nelli börjar bli lite sliten och hon får sova i vagnen!

Söndag

Idag är det sannerligen söndag. På fm var vi på kalas hos Werner som fyllde två år! Vi var själva på förmiddan så det var lugnt och skönt! ;) Elliot var mycket nöjd över att få låna Werners studsmatta! Och inte nog ned det, det fanns både höns, tuppar o kaniner på gården så tillsammans med det skördetröskan o traktorn vi såg innan vi åkte hem så va de en strålande bra dag för Elliot! ;)

Nu har pappan åkt på hockey, Nelli sover och Elliot bad om att få se Nicke Nyfiken så jag ska passa på att städa lite medans de är lugnt! Sen blir det middagsfix och barnläggning så småningom och efter det kommer det lite bilder från veckan och dagen!

Motion

6 km prommade jag och Linnéa i går kväll! Det var kallt men rysligt skönt!

Hittils i veckan: 26 km

Frukostläsning! Det har varit kallt i nat...

20100902808 (MMS)

Frukostläsning! Det har varit kallt i natt och det är fortfarande frostigt i gräset. Vi ska äta frukost, plocka ihop våra saker och sen gå en liten promenad innan vi sätter oss i bilen hemmåt!


Motion: I morse gick vi 2,5 km innan fruko...

20100901807 (MMS)

Motion: I morse gick vi 2,5 km innan frukost och på eftermiddan ca 5 till då vi gick bla till kapellet och kollade. Hittills i veckan: 17,5 km. Nu kikar vi lite på tv.


Här är ett annat hus vi sett på hemnet. Vi...

20100901805 (MMS)

Här är ett annat hus vi sett på hemnet. Visst ligger det mysigt?


Oxbergs kapell

20100901804 (MMS)

Oxbergs kapell


Badplatsen är en öde plats när hösten häls...

20100901803 (MMS)

Badplatsen är en öde plats när hösten hälsar på.


16.44 Just nu! Vi äter hallon innan vi beg...

20100901800 (MMS)

16.44 Just nu! Vi äter hallon innan vi beger oss ut på promenad!


Jag fiskade en stund och sen råkade jag sl...

20100901798 (MMS)

Jag fiskade en stund och sen råkade jag slumra till på bryggan, men som tur var innan jag somnade helt ringde sväris och Elliot och väckte mig! Jag pratade en stund med dom och gick sen och hämtade min bok istället.. Så nu är det läsning en stund innan det blir sen lunch. Jag befinner mig fortfarande på bryggan! Skönt!


Kanske inte det bästa fiskevädret men att...

20100901797 (MMS)

Kanske inte det bästa fiskevädret men attans så skönt det är..


RSS 2.0