Sovdags

Nu ska jag gå och sova.. och hoppas få sova ett tag.. :)

Sov gott läsare!

Another lovely day!

Yes.. igår kväll precis när jag skickade iväg det inlägget om att gå och sova gnällde E till i sitt rum.. Brukar ju göra de men somna om, men inte igår. Gick in till honom och han va rätt så täppt så han hade så svårt att somna om.
Tillslut så tog henke madrassen och la sig bredvid honom. Jag gick och la mej och läste i våran säng. efter en stund så inser vi att de inte funkar.. Elliot är täppt o sliten och kan inte somna.. vi sätter oss en stund i soffan och försöker få i nässpray. Efter en stund lägger sig E och pappa igen i E´s rum och jag i vårat. Jag har själfallet  problem med attt somna och ligger vaken länge och hör hur E o pappa är uppe igen, men ligger kvar.Dom blir tysta igen och jag borde somnat där i krokarna. Vaknar en massa och vid fyra hör jag E igen. Pappan o E kommer upp och kommer in till mig i sängen och ungen mår allt annat än bra...

Vi har honom emellan oss en stund och han försöker somna och är sååå trött men han har sååå svårt för att andas.. han ligger o gnyr hela tiden och han svarar liksom inte när man pratar med honom.
Jag kliver upp o ringer sjukvårdsupplysnngen och hon lyssnar på honom ochg säger utan tvekan att vi ska åka in till akuten.

Vi ringer mormor som snällt lovar att komma och köra oss. När vi klär på honom och oss hinner jag tänka flera gånger att vi skulle ringt 112 istället för då va han RIKTIGT dålig.. han låg utslagen på golvet och andades så jäkla ansträngt och så gnydde han i ett.. I princip helt okontaktbar..

När vi väl kom ut och gick mot bilen så kvicknade han till lite för han insåg att han skulle få åka med mormor som han normalt srtt bara ääälskar så då sa han iallafall "mormors bil"..
Vi åkte till akuten och där va de lungt som i graven så vi fick ju hjälp på en gång och Elliot blev inhalerad och kollad på..
Under morgonen så inhalerar han många gånger till och får annan medicin i flytande form också..
Framåt 11 börjar vi bli klara och får med oss inhalator o medicin hem (eller vi fick hämta på apoteket) så nu har vi ÄNTLIGEN nått vi kan använda när han blir så här dålig.. Nu har han inte innan nångång varit SÅ HÄR dålig, men han blir ju tungandad så får han blir förkyld.. Så nu sak vi få lite rätsida på de hela..

idag hade vi ju också bestämt att Svärmor o Knorre skulle komma o hjälpa med golvet inne hos lillasyster. Dom kom dock ändå och vi satt och åt frukost när dom kom vid 11.30 och sen gick jag o Elliot och la oss i sängen. Vi somnade fort och han vaknade till flera gånger så jag trodde han sovit klart, tände tom lampan o pratade med honom och sen bara slocknade han igen.. ;) Hände några gånger och tillslut gick jag upp och han låg kvar.. Han sov nog närmare 3 timmar! Men de behövde ju han efter att ha varit vaken hela natten..

Lillasysters rum har nu också golv och lister! :D Ni får lite bilder i morgon på det!

Henke har redan gått och lafgt sig och Elliot stupade i säng strax innan 19. Jag ska också sova i tid men jag kan inte lägga mej för tidigt för kroppen klarar inte av att ligga i sängen för länge heller..
Ska kika på "En annan del av Köping" iallflal så får vi se sen om jag hoppar i säng..Lördag

Dagens lunch idag var Bulgur pilaff med massor av morötter o gurka o tomat + hårt bröd--> 7,8 i blodsocker
Dagens middag blev rostade rotsaker + kyckling --> 6,3 i blodsocker.


Efter lunchen idag kom farmor o Knorre o Challehund och Henke o Knorre åkte iväg för att inhandla lister o takfärg å lite sånt nödvändigt.
När dom sen kom hem började Knorre fixa lite el i både Elliots rum o lillasysters rum och de körde ihop sig lite så de tog nog lite längre tid än tänkt, så nått golv har vi inte hunnit lägga idag, men dom ska komma i morgon också.
Vi bjöd dom på dom rostade rotsakerna  och kyckling och de va såå gott! namnam.. De kan vi äta igen!

Nu tror jag faktiskt att jag ska ta och lägga mig och läsa eller lyssna på ljudbok! Tidigt för en gångs skull.. men jag är trött o dessutom har jag lite värk i magen.. så jag behöver nog lägga mig o vila..

Lovande

fan, fan ,fan.. trots en sån bra frukost, och nån sån frukost har jag inte ätit nångång tidigare i graviditeten ens så visade värdet 10,7! Känns ju lovande... jäklar..

Vi får se vad resten av dagen säger.. Vi ska till både lunch och middag äta recept som vi hittat i en broschyr för oss med diabetes.. så de lär ju vara bra mat iallfall.. men vi får väl se då vad värdet blir efter lunch resp. middag.

Nu ska vi snart käka mellis, jag lär ju äta mina mål... blä..

Mätdag

yes idag är de då mätdag för blocsockret..
Tog ett fastevärde nu innan frukost och de låg på 6,1.
Jag har ätit fil o fibermusli och en redigt firbrig smörgås med tomat på. Så får vi se vad e blir för värde nu efter frukost. Ska mäta nu alles strax.

HEnke håller på i lillasysters rum och tar bort de sista lilla av golvet som låg kvar, och Ellito leker med sitt tåg här bredvid.. :)

Nbä nu ringer alarmet så nu ska jag sticka mej.. Återkommer!

Diabetes

Anlände på förlossningen 9.00 i morse och träffade en barnmorska och jag blev introducerad med en blodsockermätare. Ta stick i fingret på mig själv och sen mäta av.. De va redigt skakigt eftersom jag inte alls gillar nålar o sånt.. men jag lyckades och de gick bra, så de ska inte bli några problem att iallafall kolla av mina värden.

Man sa att man helst inte ger insulin och eftersom jag gått s långt i graviditeten så ska vi försöka få rätsida på de hela med hjälp av koständringar. Sen ska jag mäta av blodsokcret 3 dagar i veckan, 4gg/dag och sen rapportera in till läkare varje torsdag. Kan jag hålla mian värden jämna så får vi fortsätta med de vi gör och har jag ändå för höga värden så skulle de bli diskusion om insulin igen..
Dock ser jag de som ännu en anledning till att sätta igång mej så fort som möjligt.. Ja såklart inte idag eller så men när barnet räknas som fullgånget.
Sen skulle jag få tillväxt-ultraljud om två veckor och är hon stor nog och så, så kommer jag ligga lite på att vi kör i gång de hela.. FÖr går de inte att hålla mina värden med bara att ändra kosten så ser jag de som helt onödigt att behöva sätta in insulin då om vi ändå skulle kunna vräka ungen.. ;)

I morgon kommer svärmor o Knorre hit och hjälper oss med att bla lägga golv o sätta listerna inne i lillasysters rum, så ska vi fixa i ordning till henne där sen :D
Jag ska nog bädda spjälsängen och ställa den i hennes rum tills hon kommer, för jag tror den kommer stå mer i vägen bredvid min säng när den itne behöver stå där.. Jag har som plan att ta bort ena sidan och ha den precis bredvid min säng till en början.. men sen när vi börjar komma i ordning med nätter och så så ska hon nog få flytta in i sitt rum så fort som möjligt..
För även om vi får springa lite så är jag bombis på att vi alla sover bättre.. Men ja de visar sig såklart..

Nu ska jag snart slänga mig i säng. I morgon innan frukost måste jag komma ihåg att mäta mitt blodsocker också för i morgon blir en mät-dag! Spännande!

Morn

God morgon gott folk...

Nu har jag gjort mej redo och ska alles på sekunden ta och åka till förlossningen och träffa diverse läkare och så idag då.. Får vi se vad som händer, om och när vi kommer hem, om vi kommer hem med insulinsprutor eller ej...

SPÄNNANDE!

HA EN JÄVLIGT bra dag! :P Det ska jag så gott jag kan!

Två Grattis!

Jag vill säga Grattis på namnsdagen till båda mina killar idag! Älskar er o lillasyster en massa!


Pappa Carl Henrik och Elliot Carl Daniel

Min dag..

Liten kort sammanfattnign av dagen..

Kom till bm 8.15 i morse och fick ta ett blodsockervärde på fastande mage som visade 7,3 (gränsen går vid 7).
MIn BM tykcte att de sa nog och ringde förlossningen/läkare, men de fanns inte rätt folk på plats så dom manade på att jag skulle behöva göra belastningen ändå.. Sagt och gjort så gjorde jag de och efter belastningen låg värdet på 14,4 (!).. högt! Graviditetsdiabetes till mig då.. Tackotack...

Ska till förlossningen i morgon och träffa läkare och så och diskutera insulin, för jag har så pass högt värde att man troligtvis sätter in insulin på en gång.. Sen blir de att hålla koll på de man stoppar i sig... *suck*

Jag vet inte så mycket mer själv i dagsläget så ni liksom jag får avvakta tills i morgon med mer fakta och beslut..

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen!

Skål! Glukosbelastning...

5b3ac51153b2f90f272bbf852fa5568d.png

 

Skål! Glukosbelastning is the shit! Fy fan säger jag bara....

 


Hej hej kära dagbok!

GIssa vad??

Joo MERA PROBLEM.. satan också!

Var hos bm idag på fm, blodtryck bra, sfmått:31, hjärtljud 145.
Tog urinprov för protein o uvi och de visade på högt glukosvärde..

Bm som vet att jag inte alls gillar stick o  nålar vred o vände ltie på sig och sa att dom behövde ta ett stick i fingret.. och självklart så är inte ett stick i fingret på långa vägar lika illa som ett blodprov i armen så dom tog sitt stick och de reulterade i 11,8 i blodsocker....
Dom hade möte med läkaren sen idag på em så hon skulle ringa mej när dom diskuterat saken och så har hon gjort..
I morgon bitti ska jag in på glukosbelastning och jag håller alla jävla tummar på att de bara är falskt larm... ORKA!

men med min TUR så är de väl graviddiabetes jag har fått.. Tack tack!

Sanslöst

De är tamejtusan sanslöst vilken härlig form jag är i!
Ok jag har en ursäkt men iblnad blir jag fan rädd! Hur ska jag kunna föda ut barnet när jag blir anfådd som en gris BARA av att ta ner gardinerna i vardagsrummet??

Nu hsr jag ju förståss också tagit ner i köket o i Elliots rum o strykigt dom som ska upp och gissa vad? Jo anfådd anfådd och på de huvudvärk.. Men va fan! För å sätta upp lite nya gardiner???
Ja o fogarna ska jag inte ens nämna för de blir så tjatigt då....

Back in business!

s u c k

Nu har jag vilat o slappat lite, jag har badat, ätit mellis.. Nu täntke jag ta tag i de oundvikliga! DET KAN INTE VARA JUL här längre! :P måste måste måste ta ner gardiner och upp med nya... puust..

Ska dra på lite musik och se till att få tummen ur...

God morgon!

BÄsta natten på BRA länge!
Det som har gjort natten är för de första att jag väl SOMNADE ganska så fort! Hurra!
Jag har vaknat nog en gång i timmen , men skillnaden på en bra och en dålig natt är just förmågan att kunna somna om relativt snabbt, och inatt har jag somnat om fort dom flesta uppvaken.. Och sen sov Elliot till strax innan sju (tack) så i jämföresle så är jag utvilad idag.. men ja.. riktigt så känns de inte ;D

Idag hade jag en plan på att åka till stan med Linnea på en lunch i första hand och sen lite kikande såklart.
Men Moa är ju sjuk och såklart så fick pappa Sebbe jobba dag idag som han annars inte skulle.. Så Linnea lär väl vara hemma med Moa.. Funderade en stund på om jag skulle åkt ner själv bara för att komma ut.. men jag tror jag väntar till Torsdag eller Fredag med förhoppning på att Linnea kan haka på då. :)

Så idag är planerna att plocka ner den förbannade julen helt och hållet.. eller iallafall så mycket som jag orkar.. Skulle ju behöva stryka en del gardiner och de är väl de som är skitdrygt.. och sen upp o klättra för att ta ner o sätta upp..
Men Elliot ska som sagt bli hämtad av farmor idag så jag har lite tid på mig iallafall..

Badboll

Eftermiddagen idag gick smärtfritt.
Pappan köpte växter till akvariumet och fiskar och höll på med det. Jag lagade maten och Elliot lekte väldigt fint däremellan. Han gick mellan köket o v-rummet och lekte jätteduktigt själv, som han annars suger stenhårt på :P
Så akvariumet blev fint och mat fick vi på bordet ;)

Sen åkte pappan med farfar till IKEA och köpte golvet till lillasysters rum, så i helgen blir de gooolv!

I morgon hämtar farmor Elliot på dagis och på onsdag ska hela familjen till BM och lyssna på hjärtat (och allt annat) och efter det blir de badhuset!

Namnsdagar

Elliot har ju ingen namnsdag i almenackan men enligt www.svenskanamn.se så har han namnsdag den 17 januari! Vilket betyder att vi precis har missat hans namnsdag! :)

Enligt samma sida ska Nelli ha namnsdag den 6 Juli, så jag skriver de hrä också så jag kan komma ihåg ifall vi nu har en Nelli i magen!

Enligt scb.se;
Det finns 230 kvinnor som har förnamnet Nelli. Av dessa har 207 namnet Nelli som tilltalsnamn.
Det finns 4040 män som har förnamnet Elliot. Av dessa har 3075 namnet Elliot som tilltalsnamn.

Ibland händer det..

ETT INLÄGG ;D

Natten va liite bättre men llångt ifrån nånting man önskar.. Jag gick dessutom och la mej SENT (00.30) för att jag skulle va superdupertrött o somna.. Men inte då.. Jag låg vaken och vid 01.30 börjar grannens barn vägg i vägg att skrika. Han brukar dock tystna fort men inatt tror jag han va skitarg för han skrek o skrek.. och jag blev lite mer o mer irriterad och när jag ligger där och är irriterad så hör jag nånting mer.. Inge grannbarnet? Nä.. utan mitt eget! Vid 02 började han grymta inne hos sig! Jag trodde inte mina öööron! FAN FAN FAN han jag tänka och ännu värre än så.. Upp och in och Elliot talade genast om att han va "fääärdig" med att sova och tänkte minsann inte lägga sig ner på sin kudde...

Jag gick igenom alternativen: ha honom i sängen?  Ah visst.. Lägga sig bredvid honom i hans juniorsäng? ehh.. som gravid, troligen INTE. Jag bestämde mig för att ta upp honom och byta blöja och som vi gjorde när han va mindre och vaknade på natten bara lägga honom igen och se vad som händer.. Medans jag byter blöjan ser jag att Henke håller på med nånting inne i E´s rum.. När vi bytt färdigt så ser jag att Henke tagit madrassen och lagt den på golvet, och med stränga anvisningar på att Elliot ska sova i sin säng, mamma ska sova i sin säng, och pappa ska sova på madrassen, stängde jag dörren till E´s rum och gick.. Jag hörde inte ett ljud från dom och täntke "ojsan".. för de va rätt oväntat att de skulle funka, ÄVEN om pappan låg på madrassen..
Jag gick ialalfall och la mej men kunde ju givetvis inte sova, vrider o vänder på mig så gott jag kan, ont i höften-_> ligga på rygg--> får ingen luft-->ligga på sidan..
Jag ligger o funderar över hur de går för dom inne hos E, men jag har fortfarande inte hört ett ljud iallafall..

Jag tror att jag sover hyffsat mellan 5 o 6.30, sen vaknade dom inne hos E. Jag fick dock ligga kvar och gjorde det gärna medans dom lekte och åt frukost och när jag hörde att dom va på väg att klä sig för att gå till dagis så gick jag upp för att säga hej då till Elliot.

När Henke kom hem från dagislämningen frågade han om jag grät när jag kliade mig i ögonen. Nej, svarade jag och henke säger "Ok för de kommer du göra nu när du hör vad jag säger.".. Shit han jag tänka innan han fortsatte.. "Från och med IDAG går Elliot mellan 9-15 på dagis!" ...
Jag har dividerat fram och tillbaks på att ha honom en timme till på dagis nu fram tills lillasyster kommer eftersom jag inte fungerar alls som människa.. men mammahjärtat sger att han också ska vara hemma med mamma.. MEN.. jag vet. att han inte tycker de är nå kul alls att vara själv hemma med mig och jag är glad trots allt att Henke tog beslut åt mig, för jag hade aldrig kunnat göra det själv.. Låter kasnke mesigt, vad vet jag..
Jag VILL ha mitt barn hemma med mej när jag ändå är hemma.. Men de funkar inte alls i dagsläget.....
Sen har vi snälla farmor som hämtar Elliot på dagis minst en gång i veckan som i morgon och då hämtar hon honom redan 13.30, och på osndag är henke ledig så då ska vi åka och bada och då är ju E hemma helt.
Och sen är de ju bara fram tills han blir storebror och sen kommer han få vara mycket hemma med oss också!


Mage v.35


Den till vänster är för 3 veckor sen och den till höger är från idag!
Försökte få till jämförbara bilder men de är svårt att få dom lika.. :/ ajaFramifrån! Jag har fått min första bristning på magen ;)

B L Ä

Inlägget innan skulle egentligen publiceras imorgon men jag tröck på fel knapp.. I mrogon går jag in i v.35.

Idag ger jag upp litegrann.. Jag orkar inte mer.. Natten som var kan jag nog räkna till liite drygt en timmes sömn.. Riktigt jävligt.. Och  vid 04 så hörde jag Elliot gasta och då började jag grina.. Han fick komma in till oss och låg som sig bör och bara vred o vände och donade. Kändes som som han lugnade ner sig närmare 06 och sen vaknade han 07 igen.
Henke är guld och klev upp med Elliot, dom åt frulle och sen tog dom en promenad till Maxi och handlade. Jag försökte sova vidare en stund, men ja.. gick ju sådär.. dock tror jag iallafall att jag samlade ihop till en halvtimma kasnke i sömn. Men de va VÄLDIGT skönt och välbehövligt att vila den där stunden..

Nu har ELliot precis vägrat äta lunch, han har vägrat sova middag.
Nu fick han en chans till på maten och de låter som om han iallafall får i sig lite.. hoppas de, så han kan vila en stund sen..

Jag har såna härliga sammandragningar också.. De håller i sig betyligt längre än tidigare i gravven och de är skitdrygt..

Har tid hos BM på onsdag! Tänk att de redan gått tre veckor sen sist.. Hoppas sista tiden går fort fort fort...

v.35

Om graviditeten(v 34+0)

BEBISEN


Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

DU

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Idag är du 34 veckor och 0 dagar gravid.

Hjärtat börjar att slå: 10. juli 2009
Embryot rör sig: 3. augusti 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 10. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 10. augusti 2009
Risken för missfall avtar: 24. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 1. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 7. september 2009
Fostret sväljer och kissar: 21. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 28. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 5. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 19. oktober 2009
Fostret börjar att höra: 9. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 7. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 11. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum: 8. mars 2010

Elliots tips!


Väääääldigt dansvänligt! ;D


Elliots playlist

NP: Lady Gaga - Bad Romance

"vavavavavavavava" sjunger han.. fint som tusan! :D

Fredag?

Vart tog veckan vägen nu dååå?? Jag blir tokig! Jag törs fan blinka snart, för då har jag väl redan barn som är tonåringar..
MEN dock ändå väldigt skönt med fredag! Inköpslista tills idag: COLA! ;D och så är jag lite sugen på nå gottit.. ska se vad jag hittar på :P

Idag ska jag hämta E på dagis efter lunchen så får han sova i vagnen medans jag kasnke äter en snabb lunch på stan och handlar en present. Sen ska jag ta bussen mot talltorp och hoppa av på Viksäng för att hämta upp bärsjalen som jag har köpt av en tjej! DOm bor en bra bit utanför stan men hennes man jobbade på Viksäng och som tur va så skulle jag ju ändå åt de hållet idag!
Sen ska vi hoppa på bussen igen och åka hem till en mamma och ett till Maj-barn (som Elliot) och där ska vi träffa flera Maj-barn, som vi inte träffat sååå mycket alls så de blir lite spännande. Där ska vi lämna presenten också för vi ska ha lite försenat julklappsbyte. :)

Sen blir de hem och fresdagsmysa! Blir ju handboll också ikväll, men tror de va typ 18?

Nu ska jag slöa på fm tills jag ska hämta Elliot.. ;)

En dag på badhuset


mellisdags


Elliot busar med Moa som är i båten


Badbusar


Elliot o Moa knackar på hos pippi! Ja dom va helt säkra på att hon bodde där inne.. ;D


Plask! ;D


:D


Äter lunch ;D

En sång med Elliot


En nyckelpiga jag har i handen...... och nu så kryper den upp gör armen..
..sen så flyger den nog sin kos...


.. och landar uppå din nos!:D

En dagens outfit


Tröja Kappahl stl 98/104
Mössa Lindex stl 52/54zzzz

Elliot sov superbra inatt..! 18.30-07.20. Jag gick till sängs vid 22 och borde då kunnat sova nära på nio timmar..
Men vilken pissnatt jag har haft.. Vaknat MINST en gång i timmen dom gånger jag ens kunnat somna om.. ont ont otn.. fan fan fan.. ORKA!

Nu är E på dagis och jag ska gå och sova... tjing.
Badhuset

Idag var vi på badhuset med Linnea o Moa! Vi hade skitskoj, men jag rä helt slut som människa nu.. så jag orkar inte skriva och inte lägga upp nå bilder som jag tänkte..
jag ska alles strax hoppa i säng och hoppas att Elliot inte vaknar 4 i morgon.. Som han gjort varannan dag nu i några dar.. ;) men om de stämmer så ska han sova längre inatt ialalfall ;D

Återkommer i morgon med biiilder o sånt!

Bärsjal

Jag tror att jag har funderat om angående sjal.. Jag ville ju ha en ringsjal först.. men jag tror de ÄR bättre med en knytsjal..
Och bland annat så är de ju så att ringsjalen snebelastar , då man ju har den över ena axeln. Visst kan man byta axel hela tiden men jag tror ändå att den snebelastar en del..
Så jag har bestämt mig för en trikåsjal och  har bestämt mig för Looma Sino, och har hittat några på blocket som jag har mailat. Jag skulle vilja ha en rätt så snart så jag kan övningssknyta tills lillknytet kommer ;D


BIlden lånad från http://www.mamut.net/Looma1/

slut

Nu rä jag slut..
Jag har tagit mig ett bad, rakat mina ben (HAHA, finns ju lättare sakeer att göra när han är gravid, tjock o har foglossning som heter duga). Sen har jag fixat i de gräsliga köket så nu är de fint, sen har jag städat även E´s rum och så har jag dammsugit överallt... NU ÄR JAG SLUT.. Skulel inte jag ha en vilodag idag?
Aja kommer väl en vilodag nästa vecka också.. ;) Farmor har erbjudit sig en dag i veckan fram tills lillasyster kommer.. Alltså att hämta Elliot på dagis och ha honom på em. Som idag. Perefekt för en trött, gravid morsa och perfekt för en Elliot som inte alls tycker morsan är särskilt rolig..

I morgon ska vi upp tidigt och ta oss till badhuset. Ska bli skönt för oss båda (mamman o Elliot) tror jag att bada o busa lite. Med oss tar vi mamma Linnea o Moa! Vi skulle haft med oss mamma Maria o Amanda också men Maria hade vaknat med halsont idag.. :/

Aja snart kommer Elliot hem iallafall så får jag pussa o krama min lilla älskling! :D

hu s li g

Mat i kistan.. Men köket ser fortfarande ut som ett bombnedslag.. :/ Dock tror jag att jag ska börja i fel ände.. ;)
Jag tror att jag ska ta med mig datorn (för musik) och slänga mig i badet.. Så får jag göra ett ryck sen.. fixa köket o dammsuga.. Köket är ialalfall ett måste, men dammsuga kan jag i annat fall göra i morn fm tänkte jag skriva men ack vad jag ljuger då.: :D Vi ska ju åka till badhuset i morgon fm, så Elliot blir hemma från dagis.. Men då är ju ialalfall torsdag förmiddag ledig för dammsugning! ;)

Nu off till karet!

När, var, hur?
Eftersom jag redan avslöjat att de ligger en liten tjej i magen, formodligen en liten Nelli (om hon inte ser ut att heta nånting helt annat när hon kommer) så tänkte jag att vi skulle ha en gissningstävling om födelsedatum, tid,  vikt o längd!Jag är beräknad den 9 Mars enl. UL den 8:e enl. andra beräkningar så de är ju väldgigt jämnt. (jag själv räknar ner till den 8:e)
Elliot kom i v.37+0, men där blev jag igångsatt pga havandeskapsförgiftningen.KOm med förslag så ska jag skriva i hop en lista, jag kommer att lägga ihop listan med folk som gissar i bilddagboken också. :)


lek sak er

Nu har jag, förutom att jag lagt ut lite bilder, tagit upp leksaker överallt.. förutom i E´s rum som jag tänkte ta sen. Så planen är att kjag ska dammsuga.. får ta ett rum i taget och vila emellan så går de nog bra.. MÅSTE ju dammsuga..
Så nu ska jag slänga mig på madrassen framför tvn och kolla på "Våra bästa år", och sen blir de att ta tag i köket och äta lunch... tjing

Utebus med Moa (Foton)


Gung gung!


Svårt att gå i massa snö = koncentration


Busfrön


:D


Mammas stora hjärta <3


BUS-Moa!Sen hade morsan alles för ont och frös om fötterna så vi gick in o busade! :)

Tisdag

Inatt sov Ellito hela natten som tur var.. Vaknade lagom till 7 när vi skulle gå upp.
Han är på dagis nu och pappan på jobbet. Farmorn hämtar Elliot efter dagis så jag har hela dagen för mig själv! Jag ahde tänkt att inte gör anånting.. Men jag va "slö" igår kväll så hela köket är belamrat med disk o grejer.. Så jag måste iallafall fixa det.. sen är de en tvättmaskin i maskinen som ska hängas, fast de är inte alls så mycket som tur är. Sen är de leksaker över hela vardagsrummet som jag inte heller orkade plocka reda på igårkväll..
Jag hade ont i går kväll.. vi var ute en stund på em och de funkar ju tydligen inte alls längre.. sååå bitter blir jag.. men, men.. sånt är livet..

Nu ska jag köra en vända med innebandyklubban i vardagsrummet och köra i hop lite leksaker till ett ställe ;) Så har jag en sak mindre på min lista över min lediga dag.. ;)

Måndag

I morse vaknade elliot 4! Och han skulle då INTE somna om i sin säng. Han fick komma min till oss för ibland är de bara inte tid för att ta en fajt..  han va skitarg i våran säng också ett tag men sen blev han bara tvärtyst och somnade väl tillslut.. Dock gjorde INTE jag det.. halv sju ringde Henkes klockan och Elliot vaknade. Blev lite upprörd och sa att jag skulle tända lampan så vi tände lampan. Då la han sig ner igen på sin kudde och ja.. han somnade igen..han va så trött att han inte kunde hålla ögonen öppna! Dags då när vi skulle gå upp! Dock snoozade Henke flertalet gånger och varje gång de ringde öppnade E ena ögat och sen somnade igen. ;)
Till slut fick vi upp honom men han va trött, och så skulle han ju till dagis till frukost för första gången och de kunde han inte heller förstå! han ville ju ha frulle! ;D Han fick nyponsoppa men ville ju ha smörgås o grejer.. men jag "lurade" honom lite så jag fick ut honom i hallen och på med kläder och overall :)

Får väl höra nu nrä jag hämtar hur de gick men jag tror inte de va nå problem :)

Jag somnade till en stund på fm och de är ju både bra o dåligt.. jag har ju sååå svårt för att komma igång igen när jag sover påd agen.. de är ooomöjligt!

Nu ska jag klä mig och snart gå och hämta Elliot.. Dessutom har jag en telefontid till FK 13.30.. så jag måste ringa medans jag hasar mej till dagis.. och hoppas han intre vill prata för mycket med mig.. ;)

Tv-tips

Den sköra tråden SVT2 20.00 IDAG
Svensk dokumentär från 2010. I dag kan ett barn födas 4 månader för tidigt och ändå räddas til livet. Söndagsdokumentären följer tre familjer och deras barn på neonatalcentrum i Lund.

Ett klipp: http://svtplay.se/v/1842011/dokumentarfilm/klipp__den_skora_traden

Mina stora kärlekar (något håriga)

Jag såg att ANTON hade namnsdag idag  och gravid som man är så blir man ju extra känslig. De stack till i mitt hjärta av saknad efter mina två pälsbollar i himlen. <3 Ni är alltid här hos mig!


Gretings Pavarotti Playboy "ANTON"


Anton


Anton


Jarows Trinity "ALBIN"


Agilitystjärnan :)


Albin

Våran stora (lilla) pojke!


Liten Elliot ligger o sover (hejjar på Sverige i Fotbolls-EM)


SOver igen.. ;)TÄNK att du snart ska bli storebror.

God morgon

Elliot har sovit hos mormor i natt och de mest pga natten innan.. Och att han ju såklart tjatar om mormor o mormor..;)

Här vaknade vi båda vid 8 och kände oss förvånansvärt pigga. Vi hade sovit färdigt, så de blev inte så mycket sovmorgon att prata om. Men jag sov bra hela natten (för att vara nu). Självklart vaknar man x antal gånger osv osv, men somnat om relativt snabbt så natten får absolut beräknbas som en bra natt! Skönt!

Nu har vi haft en lugn morgon med frukost framför tvn som inte händer alls egentligen nu för tiden ;) Enbart när Elliot inte är hemma.
Sen ska vi åka hem till henkes bror Emil och hälsa på. Svärmor o Knorre ska  dit och hjälpa tapeta så vi tigger lite skjuts av dom. Så kommer Elliot dit efter lunch o vila sen!

Idag är de inte mer än nån minusgrad och precis börjar de falla lite snö.. ganska lagom väder för en gång skull ;D

I magen gömmer sig en...

Ja för er som inte uppfattat att nya designen inte bara hintar om vad som finns i magen utan rent av avslöjar ett TÄNKT namn så vill jag bara skrika; VI väntar på en LILLASYSTER!


Fääärdig!

Och som vanligt är jag icke nöjd helt.. ;) Jag hittade inget foto på E som jag ville ha.. så de blev en bild från i Höstas på headern.. men jag tänkte ju som så att vi lär väl uppdatera designen sen när bebis kommer iallafall :-)

Naturligtvis funkar...

28d407c2b60605d007a3324ebdd5a8d7.png

 

Naturligtvis funkar blogg.se skitbra när jag ska fixa med designen.... Men jag håller på iaf! Nu pizza och sen på't igen!

 


Sova eller inte sova?

2 timmars osammahängande sömn är liiite lite även för en stålmorsa som jag ;)......


zzz...

Design

Ja från och med NU tills i morgon kväll kan de se helt galet ut här i bloggen , men de är lungt! ;D Det är bara jag som håller på och fixar och donar! Julstädar kan man väl säga? ;)

Men jag vill uppmana er på att hålla ögonen öppna när designen kommer för den kommer vara rätt avslöjande!

:)

Snart kommer Elliot hem. Han blev kvar längre hos farmor för han mår fortfarande toppen och inga prickar och ingen feber. :)
Han sov ganska länge på em, men de gör han ju nångång då och då också så.
Får se när han blir trött när han kommer hem, jag täntke ju ta ett bad när han somnar ;D

Tanken tidigare i veckan var att han skulle åka till mormro i morgon.. Och ja tiden får väl utvisa, men om han mår så bra som idag så kan han väl få åka dit.. Han tjatar ju! ;D "Mormor hem!" säger han.. "Vill du åka hem till mormor?"" frågar man då och får tydligt svar "JAAA!". :-D

Nu ska jag plocka undan lite hemma innan E kommer.. Jag har faktiskt stoppat bebiskläder i tvättmaskinen! Jag hade tänkt å vänta tills vi får ordning på rummet och dit den byrån som ska vara där.. Men jag har ju en byrå som står i vårat sovrum som är delvis tom så jag tänkte pula ner lite kläder där så länge så man har lite koll på de. :)

KÄRLEKSkulle sätta mig och fixa lite med nya designen på bloggen.. men nu sitter jag här och pillar på alla små små kläder.. TÄNK, en till liten underbar varesle att ösa kärlek över.. NU längtar vi mer än nånsin, och jag tvivlar inte alls på att Elliot blir den bästa storebror man kan ha..
Som jag älskar min familj!!

hm

Inga koppor?

Elliot är ju som sagt hos farmor och hon med erfarenhet av tre egna barn och dessutom en massa dagisbarn säger att pricken som är kvar, på ens skinkan INTE är en vattkoppa.. Så jag vet inte vad de är.. Och om de itne blir mer än så.. Men nånting.. eftersom han ju fick feber precis innan han skulle sova igår. och de va ända upp på 39,5 men som sagt helt feberfri i morse..

Min BM som gjorde ultraljudet sa att dom kunde få prickar före och feber efter vid tredagarsfeber.. men nu har jag ju ingen feber längre heller..
Sökte på nässelfeber, men de verkar nästan ALLTID vara så att de kliar en massa.. verkar inte som om de har gjort de på E tycker jag...

JAJA.. vi får väl se om de är över eller om de kommer mer..

Vad kan de vara?

Ellito vaknade strax efter 7, feberfri och nära på prickfri! Han har en prick på ena skinkan och lite rodnad kvar efter en prick i ena armvecket.. Och pigg o glad.. Vad kan vi ha att göra med nu? Vattkoppor kan väl inte bara försvinna så där rakt av?

Aja, han är hemma hos farmor en stund nu när vi var på ultraljudet så får vi se hur han är nrä han kommer hem.

Ultraljudet gick som på räls! Moderkakan hade flyttat på sig och bebisen växte så fint så!
Beräknad vikt är 2136g och de är ca +5%, och huvudet ligger nedåt. Så nu kan vi bara vänta o vänta.. ;)

Nu ska jag ta och ta reda på köket som vi inte hann med i morse innan vi stack till Spec MVC. Sen ska jag slappa tills E kommer hem!

namna

Elliot är fortfarande pigg o glad.. Prickig är han men tror inte nån har blivit värre.. Vi får väl se senare också då.

Pajen står i ugnen så de blir Tacopaj till middag idag! Nu ringde äggklockan så jag ska hasta ut i köket och fylla skalet med fyllning och så in i ugnen igen! :)

Inte helt enligt..

..planerna nej...

Fick hämta en prickig unge på dagis och ja de mesta lutar åt att de är vattkoppor som han dragit på sig.. Bra egentligen men de enda jag känner just nu är puuuuuuuuust.... ORKA... Jag vet att jag själv  (med hjälp av min sambo) satt mig i den sits jag är nu så jag behgöver inte höra nånting sådant.. Men de ända jag i dagsläget tänker på är att Elliot kommer vara hemma från dagis i 1-2 veckor till...... fan också.. Han trivs inte med sin mamma hemma i dagsläget och jag förstår honom, jag gör mitt allra yttersta och de räcker inte.. Jag är så kass som mamma just nu i Elliots ögon så jag grinar vvarje gång jag tänker på de..

Men i dagsläget är Elliot lika pigg som vanligt och fortsätter de så , så kommer jag ta hjälp av tex farmor o så..

Nu sover Elliot sin middagslur.. får se hur han ser ut sen när han vaknat.. tyckte de ploppade upp en hel del prickar den stunden han har varit hemma..

Tid med min förstfödde

Idag på em ska vi till busborgen! Där har vi inte vavrt på väääldigt länge..
men jag känner att jag vill spendera lite tid och göra lite saker med Elliot innan han blir storebror.. Och ja de står ju inte på..
Jag har funderat några gånger på HUR de kommer funka att springa efter honom på busborgen.. Men å andra sidan så har jag 2-3 andra mammor som kan hjälpa mig i nödfall så de känns bra! :)
Det ska bli kul att åka och busa och träffa lite folk också.Elliot på busborgen för nästan ett år sen! (Feb -09)

Ett tu tre

Ahhhh! Förbenat jävla skit.. Ja nu blir de gnäll igen..
Trodde de bara va lte tillfälligt men tydligwn inte.. VÄlkommen även HALSBRÄNNA till min lista över hur härligt de är att vara gravid..... Fan fan.. Har legat vaken halva natten pga de och provade att ändra ställning och tillslut låg jag med tre kuddar under huvudet på rygg. På sidan va de helt omöjligt att ligga för de blev sååå mycket värre då.. Så ryggläge blev de.. men är de bra då? Nää.. andnöd, ont ont ont.. Men sov nån timme tror jag liggandes så, sen gjorde jag en rövare och tog bort kudden och la mig på sidan.. de funkade ju inte längre att ligga på rygg.. Sen sov jag nog en timme till iallafall.. HÄRLIGT!

Henke ska få köpa hem Gaviscon.. Nån som provat de? Funkar bra?

....

Ja de hela slutade med att jag ju fick gå in igen.. dom slutade ju aldrig borra och jag ve ju att Elliot är livrädd för de så jag gick in och han fick komma upp och sitta i soffan en stund så att dom skulle sluta borra.. När dom gjort de och vart tystta ett tag sa jag till E att vi skulle gå in till sängen och sjunga och han gick självmant in i sängen så de va ju bra. Men när vi väl igen nattat o sjungit så börjar dom borra IGEN.. Men E va mycket lugnare nu och nog också väldigt trött.. så jag sjöng lite till och när jag inte hörde nå mer borr gick jag ut under lite protester men han blev tyst på en gång.. SSen när jag sätter mig i soffan, GISSA vad?? Jo då börjar dom borra iiigen!! Men Elliot har vart tyst hela tiden nu.. så jag gissar att han slocknade på en gång.. annars skulle han inte vara tyst..

Nu ska jag fixa lite bilder och fila lite på bloggdesignen.. Nya designen kommer nog upp till helgen tror jag!

Fan

Precis när ja lagt Elliot och gått ut därifrån så börjar dom borra! OCh Elliot är livrädd för sånt.. så han började ju självfallet skrika där inne.. Jag avvakatade lite men dom fortsatte borra så jag fick ju lov att gå in. Jag tänkte rusa in först men med tanke på dom signaler som jag sänger ut då va de inget bra alternativ. Jag satt därinne och vi sjung tills dom slutade borra, då nattade jag om E och gick ut.. VAd tror ni han gör nu? Jo nu ligger han o skriker... Men dom borrar ju givetvis inte.. Men jag vet inte.. jag kan ju inte mesa heller i den här sitsen.. För då kasnke han ALDRIG tänker sova i sin säng nå mer?

FAN OCKSÅ! Nu borrar dom igen! HELVETES JÄVLAR!

Busy

VI har hunnit lägga pussel, köra bilar, bygga tågbana OCH köra tågen, lekt med dockan, lekt med voffen, bäbä o pandan, kollat på foton i digitalramen, kört farfars lastbil och dessutom dansat en massa... Pust.. Vilken energi dom har dom små, och en annan har inte mycket till varken energi, ork eller i dagsläget lust. Eller jo jag har lust, jag vill leka och göra allt för E.. men de funkar inte.. Fy bubblan!

Nu har jag faktiskt satt på tvn, men för min egen skull.. Top Model snurrar på tvn. Elliot struntar blankt i vad de är som går på tvn ändå..  Så vidare de inte är bolibompaintrot ;D
Jag ska som sagt försöka få sitta ner en stund i soffan.. De är inte de lättasete för Elliot vill att man ska sitta på golvet.. HURRA :P Men iallafall ska jag försöka sitta en stund innan de blir dags att laga mat också :)

ojsan

Vi och Elliot gick upp kvart i 8 idag också, åt frukost och iväg till dagis.
Jag surfade en liten stund och tänkte sen att sova en liten stund låter bra.. Och de gör de ju!
OM man inte heter Hannapanna.. För jag kan inte sova om dagarna.. jag blir galen.. Jag somnar ju givetvis och sen soooover jag o sooooover... sov nära 3 timmar på fm och kunde likagärna sova tre till! Jag blir itne människa igen efter sömnen på dagen.. Fy.. Ja önskar att jag kunde sova i en timme eller så och sen känna mig piggare, nu sover jag i TRE och känner mej enbart tröttare o dåsigare..

aja.. Snart kommer E hem från dagis så ska vi käka lite frukt och sånt innan pappan ska iväg till jobbet.

Hurra

Nu tror jag vi har kommit tillbaks helt till dom nattningar vi hade förut.. Inte en antydan till att bli ledsen eller arg när man går ut nu.. Så skönt! Sen gör de ju inget att man får väcka honom om mornarna heller :)

Var en ju snabbis på stan med Linnea idag.. Ja de blir en snabbis på stan med lååång lunch för oss nu för tiden.. :)
På Gina så hittade vi perfekta .. ja vad var de då.. typ tunikor? På rea! 49:- styck så jag köpte två utan att prova dom faktiskt. Jag provade när jag kom hem och de blir bra. Dock är de ju allt annat än en tunika för mig med stora magen ;) den är betydligt längre bak än fram.. ;) Men den täcker iallafall magen fram.. *fniss*
Sen gick vi förbi Kappahl innan vi lunchade. Där hade vi både som medlemmar halva priset på reapriset.. Men de va inte mycket att hänga i granen.. Jag köpte dock en heldress i mys för 40:-. Får kasta upp en bild sen.. Ja den va ju till bebisen då givetvis, inte till mig! ;D Undrar hur jag skulle se ut i en heldress i dagsläget? ;D

RUBRIK

Idag fick vi väcka lilla krabban igen. Väckarklockan ringde 7, henke snoozade till klockan var tjugo i 8 och då blev de å andra sidan lite bråttom! ;) Upp och väcka E och äta frukost och sen iväg till dagis o jobb för killarna.

Srax innan tio tog jag bussen med Linnea ner på stan. Vi gick (sakta sakta men säkert) via Lindex, Åhlens, Gina o Kappahl till Donken, åt lunch i nästan två timmar tror jag.. haha
Under lunchen ringde Doktor Rune och färtällde att jag fortfarande har en UVI men att järnet går uppåt, om än VÄLDIGT sakta så går de uppåt. ;) Så jag o Linnea avslutade vår dag på stan med att gå till bussen via Apoteket för att hämta ut medicin till mig igen, och sen till Doktor Rune för att hämta min sjukskrivning.
Och nu är jag helt kaputt. Vad gjorde vi? En halvtimme innan lunchen på stan och sen vägen upp till doktorn.. ja inget funkar längre.. Men så länge de inte sätter igång nånting kommer jag iallafall åka ner på stan o äta lunch ibland ;) Man behöver umgås och kolla på folk annars blir iallafall jag dum i huvudet!

N sitter jag o slappar i soffan, funderar på att dra fram madrassen framför tvn också,. Elliot har blivit hämtad av farmor på dagis idag så han kommer nog hem vid 18 nångång.

Aja nu mer vila.. ska nog dra fram madrassen tror jag.. :)

v.33

Om graviditeten(v 32+0)

BEBISEN

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

DU

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Dagisincident

haha Henke berättade nu när dom kom hem från dagis att dom hade spelat trumma idag på dagis och fröknarna hade skrattat åt Elliot.
Han hade spelat lite grann och sen han han sagt "SÅ! Färdig!" och så hade han gått därifrån... ;D

Goodmorning sunshine!

Idag när de stog dagis på schemat DÅ sover Elliot! Tio över åtta måste jag gå in och väcka honom för att vi ens ska hinna till dagis. Han sover som en stock och jag försöker väcka honom i fem minuter innann jag tillslut ruskar lite mer och höjer rösten rejält och då vaknar han och innan han ens sitter upp så ska han ur sängen. HUUUUR kan dom vakna och vilja börja dagen på mindre än en sekund? :P

NU är iallafall E på dagis och jag ska åka ner till läkaren och ta blodprov! Tack å adjö!

Ångerrätt?

Nu säger jag upp mej som gravid! Jag ger mej..! Har man nån ångerrätt??
FAN vilken gangster de är i magen! Det gör så fruktansvärt ONT när den dundrar omkring därinne och håller på! Sååå JÄVLA (rentutsagt) ont.. Nu är de inte ens på vägar MYSIGT när den rör på sig... nej nej..

Dessutom tror jag att min höft har pajjat också...

Framtiden

Ja nu har Henke o hans chef bestämt ett schema för våren så nu har vi nog nära på helkoll på hur vi kommer att ha det!
Som de är nu och troligtvis kommer att bli (man kan ju aldrig vara tvärsäker) så kommer Henke jobba hela och halva måndagar och hela tisdagar från 1 april till veckan innan midsommmar. Alltså två dagar i veckan, dessa dagar kommer Elliot gå på dagis.
Från midsommar då och till sista september kommer han vara helt ledig!

Så vi kommer verkligen kunna hjälpa varandra och bilda vår nya familj med oss båda väldigt mycket närvarande! Så skönt! Kännerr jag  oss rätt så blir de nog en hel del tid i stugan i sommar!! UNDERBART!

SÅ nu väntar vi bara så att vårat andra barn skall kika ut. Och dagarna går så himla fort så vi är utan tvekan strax där! Vi ser så fram emot att träffa den där inne och få se hur den ser ut! Om den är lik storebror? :D

kul

Jag skrev ett inlägg i går fm, men nu när jag kollar så finns de inget.. Skit också.. jaja.. ingen som lider av de ;) Mer än ni som vill läsa!

Jag skrev att Elliot vaknade halv 8 (igår) och att de började bli bättre även på morgonen. Eftersom han när han krånglat vid läggning inte sovit så länge heller utan vaknat 6-6.30.. Men idag å andra sidan så vaknade han 6 igen ;D
Men iallafall.. de har gått åt rätt håll.

Igår em tiggde vi skjuts av mormor till mamma Carina o Ludvig och dit kom också 8 andra mammor o barn i samma ålder (några månader äldre, Elliot är yngst) för lite julgransplundring/fika/klappbyte.
De va längesen vi träffade dom alla och vi hade superskoj! Elliot tyckte de va superskoj att få leka med massa kompisar igen. ;) Han har inte lekt med så många nu under julen, mest för att vi inte hunnit så känns de som.. Fick lite ångest när jag kom på de här om dagen, men de verkar inte gått nån jättenöd på Elliot även om han stormtrivdes med alla kompisar omkring sig!
Vi fikade lite och bytte julklappar, Elliot fick en film med Kalle Anka och han vet varken vad en film är eller vem Kalle Anka är så han va inte så impad. Men däremot så fick Freja en liten lastbil "FAFFAS BIIIL", som Elliot INTE kunde slita ögonen ifrån. Till slut fick han låna den av Freja och släppte den inte ;) Sen märkte vi efter ett tag att Freja höll stenhårt i filmen också.. Så vi gjorde ett byte. ;) Elliot va mycket nöjd när han fick ta med sig lastbilen hem!

Vid halv 18 kom mormor och hämtade oss igen och vi åkte hem och vi åt lite mat och nattade Elliot innan jag gick över till Alex för att umgås o ha skoj. :)
Alex kompis Lina kom, och Marie såklart! :D Lina har BF nån vecka efter mig så de är lite skoj. SKa se om jag får fatt i henne på facebook eller så för de skulle vara kul att hålla sig uppdaterad. Vem vet, vi kasnke slåss på bb om ett tag. ;)
Vi åt ialalfall massa gott, doppade morötter, gurka o tacochips i goda dipper och så spelade vi monopol hela kvällen!
När jag åkte ut som nummer 2 var klockan 00 och jag vilkle verkligen vänta kvar och se vem som skulle vinna, men efter några ROLIGA om än väldigt jobbiga timmar på en köksstol så pallade jag inte mer.. så jag avvek mot hemmet nöjd och glad med smärta.. ;)

De kändes i morse när jag skulle ur sängen att de inte va de smartaste ja gjort, men va fan.. jag får skylla mig själv och ta de.. MÅSTE ju roa mig själv också.

I morgon går vi in i  v.33 och de är bara 3-4 dagar kvar till UL (beror på hur man räknar)! Ska bli så spännande att se våran bebis igen och framförallt få ett besked på hur de ser ut med moderkakan.


Bilder kommer senare idag också på alla busungarna! ;)

Mat

Idag skulle jag o Elliot ha ätit stekt korv, potatis, pepparrotssås och kokta morötter.. men av nån lustig anledning så har hushållet slut på MJÖLK! ;) De brukar vi sällan ha! Även om de går åt en hel del så är Henke alltid snabb med att inhandla så de finns alltid.. men inte nu.. så de blir ingen pepparrossås.. de som är såååå gott!!! ååh..
men de blir nån variant av hembränd pytt med stekt potatis o korv o köttbullar tror jag.. lite småtrist men så kan de bli nrä man inte tänker sig för ;) Tänkte att vi nog får äta de andra i morgon lunch istället.. :D


Elliot har hällt ut hela duplo-lådan på golvet här men just nu håller han på å städar! TUR att han gillar att städa också ;) Än så länge!

Elliot har avancerat till pusslen nu så jag ska nog kika lite på sista biten av Top Model, innan de är dags att fixa middagen!

TREVLIG KVÄLL på er!

Fredagsbus

Elliot sov länge och väl här!  Skönt för min del ;)

Men vi har lagt ner de där med att gå ut.. Elliot kommer protestera på en gång, och då blir de inte alls kul.. Vi får hoppas de blir lite mildare väder snart så vi kan vara ute och busa!

Funderar på om vi ska ta och bada en stund efter mellis, men de va längesen som jag badade MED Elliot.. De har blivit pappan på senaste som gjort de.. Får väl göra ett försök ;) Vet  inte om vi får plats när magen är i vägen också ;)

Eller så får han bada själv efter maten som vanligt och sen kan jag bada själv när jag lagt Elliot för kvällen!

I morgon ska vi på julgransplundring/fika med en grupp från familjliv. Vi har träffats sen vi var gravida ihop och tyvärr men ganska självklart blir de inte alls lika ofta nu nrä barnen är större och vanligt folk arbetar ;) Så de ska bli mycket kul att träffas.

Sen i morgon kväll är de lite tjejkväll hemma hos Alex tror jag! Vi bestämde lite löst men jag tror de blir så! Ska också bli himla skoj då jag ju hamnar en del här hemma med mina fogar annars!

Lat

Softar.. Jag sitter här i soffan och har spelat lite blip.. Elliot sover och har gjort de ett tag så han vaknar nog närsom.

Jag ska nog ta reda på hur kallt de är ute, och om de är nära ok så ska vi nog gå ut en liten sväng på em.
Men Elliot som avskyr kyla och jag som avskyr att klä på oss blir ingen lkyckad kombination..;)
Eller snarare så här.. NÄR de är skitkallt vill inte Elliot vara ute så länge och Fine för mej, men att klä honom och mej och ta oss ner för trapporna och sen vara ute i säg 10 minuter och sen släpa upp oss igen och klä av oss.. Är aningen mer än jag egentligen orkar.. men idag är kag villig att göra ett bra försök.. Om de inte är TOK-KALLT!
jag ska kuta och kolla!....

åh fan... De är -15.. De är aningen för kallt för oss båda känns de som.. Eller ja.. vi får se hur de blir på em när E vaknat och så.. Solen skiner iallfall :P

Fredagsmys??

I går skulle vi ha åkt till badhuset med mamma Linnea o Moa, men Moa va lite sliten så vi stannade hemma och de va nog tur de.. Jag var fortfarande rätt sliten efter Sthlms-trippen.. Så igår var vi bara hemma och slöade och lekte och mös.
Tror de blir en liknande dag idag.. har inga planer alls och pappan börjar jobba kl.12. Så em blir vi ensamma också.
Vi får se om vi hittar på nått på em, typ busborgen.. men vi avvaktar och ser hur dagen blir.

På måndag är de vardag igen. Elliot ska till dagis och de uppskattar nog båda han och jag. Jag för att de har blivit vääldigt jobbigt nu med fogarna och allt sånt skit, och ja jag erkänner de med gråten i halsen; Jag fungerar inte som mamma! Jag kan inte göra de som Elliot vill att jag ska göra; sitta på golvet och leka, springa hit o dit och sen dit o hit.. Jag mår skit över de, men får inse att de itne finns nått att göra åt det.. Jag LÄNGTAR tills jag kan komma upp ur sängen eller soffan bara så där! STUDSA upp och leka med mitt barn!
Elliot älskar sitt dagis och jag tror han kommer bli överlycklig över att komma tillbaks dit på måndag! Leka med alla leksaker och med alla vänner!

Bara 59 dagar kvar tills jag blir människa igen!

Dagen i sthlm

I onsdags packade vi då ner oss och tog 10-tåget till Sthlm. Eftersom de va första tåget för dagen, iom att de va en röd onsdag så va de en del folk!
När vi kom till stationen och kollade om tåget va i tid såg vi att de va tio minuter sent, vilket ju är helt ok. Men de roliga är att tåget innan som skulle gå ner till Göteborg va över TRE timmar försenat! haha! Men så såg vi att den kom ända från Boden. Men ändå! *fniss*
Vi hade den taktiken när vi skulle på tåget att jag lyfte Elliot och tröck oss in på tåget och henke fick komma på bäst han kunde med vagnen. Jag o Elliot hittade omgånede två platser och Henke hade väntat tills allra sist och fick på vagnen som också ifck plats utan bekymmer!
Vi kom fram till Sthlm och hittade vägen fram till tunnelbanan och tåget till Bagarmossen.
Vad jag glömt att förtälja är att de va -22 när vi lämnade hemmet!
Men vi tog utan problem tunnelbanan till Bagarmossen och där mötte Malin upp oss och visade vägen hem till dom!

Väl hemma där så blev vi bjudna på lunch och sen lekte barnen hela em och vi han med en fika. Ellito sov ingenting och blev rätt så sliten tillslut, så när vi gick mot tunnelbanan vid 16 så slocknade han i vagnen på en gång. :)

Vi hittade tåget hem och kom hem utan nått problem också!

Väl hemma var vi FRUSNA och jag va redigt sliten! Så de va nog rätt så skönt att dagen blev som den blev dvs LUNG o skönt.. Vi hade först planer på att göra nånting annat.. Vad kom vi inte riktigt fram till, men som sagt va de skönt att vi inte skulle springa runt en massa inne i Sthlm tex för jag hade aldrig pallat..

Men vi hade en superkul dag i Sthlm och vi återkommer gärna! ;)


Elliot på tåget


Elliot o Malva leker


Elliot gungar lite på Malvas häst ;)


Bus

Dagens

Idag har vi haft en dag i Sthlm hos Henkes kompis! De va SVINKALLT i morse när vi åkte (-22) och de har vart kallllllt hela dagen men vi har haft jäteskoj!

Nu är min kropp väldigt sliten och jag har ont, de sliter och drar överallt, sammandragningar, restless legs osv osv.. Så nu lär jag ta och hoppa i säng.. Tänkte läsa en stund och se hur de känns i liggande position..

Info om dagen och bilder får ni således i morgon..

Ny design

Henke påstår att jag måste göra en ny deisgn ;)..

Det kommer komma en ny design, men de kan nog dröja upp mot en vecka innan den kommer upp i bloggen! ;)
Men bara så ni vet! Ni får dras med de juliga en stund till!

Dröm om min förvåning..

Elliot sa; "Gå sova!"!... Förvånat frågar jag, i tron om att j ag hört fel "Vill Elliot gå och sova?".. "Ja!" sa han och sprang in till sängen!

Sköönt! Vi har haft de lite jobbigare i några veckor med nattningen då han inte vill gå och lägga sig och sen blir ledsen när vi går ut. (Vi säger gonatt och gåt ut och stänger dörren) Men vi båda föräldrar har kommit överens om att fortsätta natta som vanligt och han har blivit ledsen i en minut kasnke  och sen tystnat och somnat.. men de är ju såklart jobbigt när han blir ledsen nrä man går ut. men nu har de iallafall blivit bättre å bättre igen och idag då be om att få gå och sova är ju helt ok! ;D

I morgon har vi utflykt på schemat. Vi ska åka till Sthlm till en av Henkes kompisar som bor där! Ska bli väldigt skoj!

bm-besök

I morse hade jag tid hos min barnmorska.
Allt såg bra ut, inget protein i urinet och superbra blodtryck! Hjärtslagen slog i 140 och sf var 28. Liiiiiite mindre än med Elliot! Helt obetydande, men då stämmer ändå min uppfattning nrä man hämför kort på magen. ;)

Nu väntar vi in ultraljudet den 15 januari!

JämförelseBilden till vänster alltså 31+0 (med syskon), den till höger i v.27+5 (med Elliot).
Sista "nakna" bilden jag hade med Elliot.

Mage i v.32
v.32

Om graviditeten(v 31+0)

BEBISEN


I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

DU

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.Idag är du 31 veckor och 0 dagar gravid.

Hjärtat börjar att slå: 10. juli 2009
Embryot rör sig: 3. augusti 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 10. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 10. augusti 2009
Risken för missfall avtar: 24. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 1. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 7. september 2009
Fostret sväljer och kissar: 21. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 28. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 5. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 19. oktober 2009
Fostret börjar att höra: 9. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 7. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 11. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum: 8. mars 2010

Slappdag!

Igår em åkte vi till Elliots farfar och bjöds på middag där. Vi åt god mat och Elliot busade med farfar o Andreas.
Sen hade vi bestämt att mormor skulle hämta upp Elliot hos farfar för att sedan ha honom över natten och när han hade åkt så fikade vi också hos farar innan vi fick skjuts hem.
Väl hemma satt vi lite framför tv o dator och sen vid 10 gick vi och la oss för att sedan när klickan ringde 02.30 inatt gå upp fö ratt kolla på hockey! :P HAHA Ja sagt och gjort vi gick upp och gjorde varm choklad och mackor och kollade på en relativt rolig match tills de ballade ur till slut i slutet. VI gick och la oss igen vid 5-5.30 och sov först tills klockan ringde 08.45 för att vi behövde ringa dagis och säga ett E inte skulle komma den här veckan heller som vi hade skrivit på schemat. Sen somnade vi om igen och gick upp närmare halv 12!  SKönt att slappa!

Sen gick vi upp och åt frukost och jag har hunnit med att ligga lääänge ibadet med boken, Henke har lagat kalops som vi ska bjuda mormor o Elliot på när dom kommer sen.

Nu saknar vi våran unge!! De är såå himla skönt att vara ensamma en stund, men de går ju inte långa stunder utan att man tänker påhonom och saknar honom. De rä väl så de är att vara förälder!!!

HUR ska de gå för mig i Augusti när jag ska vara ifrån BÅDA mina barn och min sambo i en vecka när vi åker tilL Island jag och morsan?? ahhh.. Ja tur vi kommer att vara upptagna med aktiviteter iallfall! ;D

I morgon är de dags för barnmnorskan igen får vi se hur de växer och slår! Och blodtryck o urin ska kollas och lite sånt. Skönt att få de kollar extra den här gången.. så kasnke man kan var lung i en vecka igen ;)

Önskelista till bebis


Till att börja med behövs GOLV inne hos bebisen!


Sen behövs en byrå. Tänkte först skippa den men den MÅSTE in i rummet.
Vi har såå kasst med förvaring i övrigt så de är en nödvändighet för att förvara kläderna i..


Och sen dessa två för förvaring av leksaker och sånt.TACK svämor för presentkortet på IKEA, det kommer verkligen till nytta nu! ;D

Hejja HM

Normalt sett så gillar jag inte alls HM och dess kläder, tycker de mesta är Hello Kitty eller spindelmannen eller väldigt tjejigt eller väldigt killigt.

Nuu har jag kollat på vårnyheterna och har faktiskt hittat lite fint!

Dessa två till Elliot tex:

Till bebisen har HM lyckats fixa till jättefina basic-kläder i läckra färger. Tyvärrr lyckades jag inte spara fler bilder så ni får kika på hm´s sida ;)
Men de fanns även långärmade t-shirts i bla orange, turkos och cerise! Passar i mina ögon både killar o tjejer!
Jag tror personligen att Elliot skulle rocka i den cerisa färgen! :D
Pilot

Hicka i magen har jag just nu. :) Mysigt fast drygt. hickan är dryg..

Lördag idag då. Fick sovmorgon i morse så jag känner mig rätt ok. Henke sover nu och likaså Elliot. DOm har sovit över timmen nu så gissningsvis borde väl iallafall den lilla av dom vakna strax. ;)

Jag har gått igenom Elliots byrå idag på fm så nu blev de ännu mer kläder att gå igenom. Men dom här kläderna är ju från stl 80, nån enstaka i 68 o 74, men så de tar ju ett tag innan nån bebis ska ha kläderna. Ska gå igenom dom och se om de finns nån tom banankartong i källaren tror jag. Som sagt så lär ju inte kläderna användas på MINST ett år.

På tisdag ska jag till BM igen. Ska bli spännande som vanligt att gå dit och se så de växer och lyssna på hjärtat.. och förhoppningsvis se att blodtryck o sånt är normalt!

Gott nytt?

Ja, jag hoppas att Elliots sovvanor han har nu och haft några dagar inte är nått nytt för 2010.
Trots att han kom i säng 20 igår, alltså 1½h senare än vanligt så skulle han upp strax efter 6..
Hans "normala" tider han brukar ha är ju 18.30-7.30 och de är sååå mycket bättre.. Speciellt en dag som denna när man är allt annat än pigg..

Henkes en kp
ompis va här i går kväll och vi käkade tacos och kollade på småkronorna på tv, och senare spelade vi bondespelet tills de nya året gjorde entre och en bit efter de också.
Elliot vakande inte ens till när raketerna började vina i luften.
Vi kom i säng vi 2-2.30 och ja 06 va de bara att kliva upp och hämta ungen...

Just nu sitter jag och väntar på att Henke ska vakna så att jag själv får dimpa ner i säng för jag är sååå trött.. Och dessutom snuvig och knasig i halsen.. BLÄ på de nya året! Hoppaps de blir bättre! ;D

Det rä iallaffall fint ute.. Snön dalar saaaakta ner på backen.. Får se hur de ser ut på em omvi går ut en sväng.., Får se hur vi alla mår till att börja med.. Elliot är pigg som vanigt med snorig än.. men de kan han ju å andra sidan vara tills nästa år om de vill sig illa ;D

RSS 2.0