Välkommen Nelli!

Nelli Maria ----

2010-02-25 kl.14.53

3950 g o 52 cm


















Bedömningen

I Torsdags var jag ju till läkaren för bedömning. Han började med att tala om hur mycket man egentligen inte alls vill sätta igång och vad som kan hända osv (de lilla lilla hopp jag hade försvann) sen kände han och sa ; "Har du grejer med dej? Det är gynnsamt och förlossningen är nästan tom.".. Ringa Henke , ringa mormor, ringa farmor. Henke fixade jobbet och mormor o farmor fixade Elliot.
Jag gick ner till förlossningen och innan Henke kommit dit tog dom hinnorna och satte elektrod på lilla huvudet. Klockan va nog runt 11.30.
MIna sammandragningar började genast kännas betydligt mer och när Henke kommit fick vi in mat och jag fick andas mej igenom både mat o värkar. Jag gick till toaletten med en sån här gåvagnsgrej och stod och andades vid varje värk. Halv 14 bytte man personal och då jag tyckte jag hade så rackarns ont undersökte dom mej och jag var 6 cm öppen! Dom frågade på en gång på om jag ville ha epidural och jag funderade lite och då sa dom, OM du vill ha epidural ska du ha de NU. Jagbestämde mej för att ta EDA:n och en läkare var där på tre röda och satte ryggbedövningen. Jag fick lite lugn i typ max 5 värkar innan de kom en rejäl värk med såååånt tryck neråt! Henke såg min reaktion och tryckte snabbt på larmknappen och in kom barnmorskan.
jag frågade henne lite vad man skyulle göra om man tyckte de tryckte på rätt så mycket. Hon tittade på mig och flinade, och sa "Ja de slår jag mej i backen på, du kan säkert vara helt öppen redan!"  Så kände hon och helt öppen var jag. Hon sa att jag kunde prova krysta lite om jag ville, jag behövde inte alls ta ut mej eller så sa hon men jag kunde prova och känna efter lite....

LÄttare sagt än gjort att försöka ta de lungt då de riktigt TRYCKTE på. Här nån gång kom en läkarstudent in igen och frågade om hon fick vara med och observera, HOn hade egentligen slutat då man ju bytte personal men vilel så gärna fortsätta vara med oss. Hon menade att hon kunde vara kvar så länge som hon han, hon hoppades att hon skulle kunan var akvar hela tiden, och den andra barnmorskan menade tydligt att hon trodde INTE de här skulle ta nån lång tid. Visst sa jag där emellan och hörde hur dom andra barnmorskorna sa lite att dom skulle bara gå utanför dörren de skulle väl dom hinna? "Nej du, de kan jag inte alls lova" sa hon som va kvar.. ;) Och ett, tu , tre (om ens de) så va hon ute!  14.53!


Senare kom läkaren som gjorde bedömningen ner och bara skrattade bnär han kom in. Ja de där gick ju bra, sa han och menade att han absolut inte trodde de skulle gå så fort..


ALlt gick väldigt fort men bra och Nelli mådde bra hela vägen förutom lite i början när dom tog hål på vattnet, då hon blev lite stressad, men hon lugnade ner sig sen..


NU Bilder -->


Feberfri morgon!

Yes ingen feber på Elliot nu på morgonen!! Lär ju säkert bli lite senare på dan men vi är ju på väf åt rätt håll! Vi har inte legat under 38,3 på 5 dagar så de känns bra!

Nu tittar vi lite på hockey o Elliot o pappan kollar lite på bussar o tåg på youtube också ;D

Snart ska jag göra mej redo för att åka till spec mvc, ska bli mycket mycket spännande och jag är nervös.

Nu blire frukost!

Sjukstuga

Airomir är guld! Verkar funka superbra! Han andas ju såklart tungt men han har fått sova en stund nu utan en massa hosta! Skönt! Men trött är han.. men han sov ju dåligt inatt också så de kan ju spela in.. Nä rhan väl är vaken är han relativt pigg o busar..

men nu när han vaknade upp i soffan är han sliten.. :( Min lilla buse.. Blir att få i han mat, och sen vara elaka morsan och stoppa i honom både alvedon, nässpray, pulmicort o airomir innan han får hoppa i säng igen för kvällen..

Farmor kommer i morgon bitti och ser efter sjuklingen när jag är på spec mvc. Hoppas hoppas hoppas han är piggare i morgon! Uach jag grät idag när jag täntke på att jag skulle behöva lämna honom sjuk för att föda fram lillasyster.. Eller strunta i att bli igångsatt? Nä jag vill inte ens tänka tanken för nu ska han bli frisk!

1 dag kvar till bedömning, 12 till BF

Det blev BM för mig igår. Pappan kom hem och böt av mig så jag kunde åka till BM. Allt såg bra ut, dock hade blodtrycket gått upp LITE (obetydligt) och jag hade +1 ett på proteinet så nu tänker jag ju på de också även om de i dagsläget inte betyder nånting alls. Sf-måttet hade skjutit lite över normal, men de ska de ju göra med en unge i magen som är +20% så..  +2kg ligger jag stadigt på också.

Idag har ELliot fortfarande feber, inte jättehögt som sig bör på förmiddan, tror de låg på 38,5 men han är trött o sliten och sover redan "middag" men så är han rätt så pigg omvart annat... Känns ju sisådär nu när vi närmar oss torsdag och bedömning och sen trolig igångsättning..

Nu ska jag slöa lite medans Ellito sover i sin säng och Henke i sin, sen ska jag packa bb-väskan ordentligt..

Dagens outfit



Tröja o byxa från Kameleont stl 92
Okända strumpor ;)


Kusin Saga


Nu har lilla kusinen fått en namn, Saga.
Hon vägde 3875g o va 50 cm lång.
Vi ser fram emot att få lära känna det lilla underverket.

Mera mera

Elliot har fortfarande feber.. Han hade typ 38,3 nånting på fm o dan men på eftermiddagen som vanligt så går de upp igen och är typ 39,5. Så han fick hoppa i säng med alvedon + två puffar med pulmicort o en puff airomir i sin inhalator. Hostan är inge kul alls stackarn.. Men de är ju bra timing.. han måste se till att bli frisk fort.. Jag vill verkligen inte ha en sjuk Elliot att tänka på när de blir igångsättning.. :(

Dagen idag har varit lugn. på Fm plockade pappan bort julsakerna som stått kvar uppe på ett ställe och jag tvättade och vek ner lillasysterkläderna i hennes byrå och Elliot hjälpte till både här och där.. Så duktig.
Sen sov vi allihopa lite middag och då när Elliot vaknade hade febern stigigt. Sen åkte pappan och storhandlade med sin bror och jag fick i uppgift att hålla en väldigt sliten Elliot vaken.. Han bad om att få gå och sova stackarn, men jag täntke de va bättre om ha va vaken och sen åt mat och gick och sov för natten och de gick med lite envishet.. ;) Han låg en stund och vilade på sin pippikudde (VIKTIG) men jag såg till att han inte somnade iallfall :)
Sen somnade han ovaggad..

I  morn blir de en mamma son dag hemma hela dagen.. känns lite tungt men de kommer gå fint. Jag hade en tid hos BM 14.15 i morn men farmors bil har frysit ihop så jag ska ringa och ändra den va de verkar som, hon skulle kolla läget i morgon också innan jag skulle ringa. Men Då tror jag att jag skippar att ta nån ny tid eftersom vi ju ska till spec mvc ändå på torsdag.. men jag ska ringa och höra med min bm vad hon säger..

21 månader


Min stora pojke blir 21 månader idag! :D

Dagens outfit


Dagens outfit by Elliot himself

Tröja Kappahl stl 92
Byxor Lindex stl 92
Strumpor pop

Sjukstuga

Igår hos moster Aina så blev Elliot väldigt trött.. han la sig och näääära på somnade på golvet i köket.. Så jag misstäntkte väl att något inte va som de skulle. Sen om vi hem och åt mat och sen bad Elliot flera gånger om att få gå och sova och klockan va bara 18.. 18.10 sov han som en stock. Senare på kvällen vaknade han till och vi tog tempen som var 39,8, alvedon o sen sova igen. Sen vaknade han flera gånger och bad tex om vatten och sen skulle han sova igen.. Sen la sig pappan på madrassen inne hos E och vid 5 hörde jag att Elliot tyckte att de va morgon, men pappan lyckades somna om honom och jag gick in till dom 10 över åtta! Skönt för dom båda.

Min natt va också helt skum.. Jag frös å frös när jag gick och la mig och när Elliot kräktes (som han gör av febern) så ropade Henke  o ville ha hjälp. Jag upp och ska hjälpa honom bädda rent  sängen men jag SKAKADE så in i hel-ete.. Henke sa åt mig flera gånger att sätta mig och tillslut satt jag o skaka o skaka. Henke frågade tom om han skulle ringa efter ambulans.. ;) Jag gick och la  mig igen under täcket och kunde väl tillslut slappna av och kände mej rätt avslagen.. men jag fortsatte frysa hela natten fram tills då dom vaknade vid 5 och när jag då vaknade var jag HELT dyngsur! Och huvudvärk.. Vet itne om jag också har åkt på de E har eller om de bara är så.. Känner mig helt slut i hela kroppen.
jag blev lite nojjig för när jag var på förlossningen senast så började de ju med att jag FRÖÖÖS hela natten innan.. så vi får väl se om de blir nånting med av de nu då..

Elliot hade iallafall 38,3 nu bara och busar med sina saker här så vi får väl se om de blir värre igen på em..

Matvägran

Ja de är tur att ungen äter som tusan i veckorna på dagis för här hemma är de såå svårt att få i ungen nån mat.. Nu ligger han till sängs utan direkt nån riktig lunch.. jag förstår itne varför han måste trotsa med maten hemma.. jag vill ju att han ska äääätaaa! :P
Han äter ju frulle o mellis o sånt men just när de kommer till mat... Seeeeegt!

Pappan jobbar idag och förmiddagen har gått helt ok! Vi har lekt lite grann och så har han lekt här i v-rummet när jag setat i soffan, och sen fick han faktiskt vindruvor framför byggare Bob i sin fotölj och va väldigt nöjd över de, så länge de finns vindruvor kvar .. ;)

Nu ligger han som sagt o sover middag, eller ska sova.. ja vet faktiskt inte om han somnat än men han va väldigt lätt att lägga idag.. Han brukar ofta strejka även där hemma, när de gäller middagsvilan alltså.. kvällsnattningen ska vi inte klaga på.. Får se hur länge han sover nu då. Vi ska försöka ta oss ut och åka på kalas till min moster här på em så de va bra att han somnade i tid så han hinner sova en stund..

Igår då så va vi hemma hos Lina, fem tjejer och åt god mat från Red Chili och snackade skit och kollade på "Sommaren med Göran". De va väldigt trevligt oc så skönt att komma ut en stund! SÅ tack för en treeevlig kväll tjejer! Sen skulle jag åka taxi hem och när vi ringde så frågade dom om vi var fler än 4, och Lina (som ringde åt mig) sa att nä de va en med en stor mage. Ok sa hon i fånen och skulle skicka en bil. Sen efter en stund stannar de en HEL jäkla minibuss utanför Lina! Haha undrar om de va magen som gjorde att de blev en hel buss! ;D

Nu ska jag sitta o slöa medans Elliot sover.. :)

Helg

Fredag igen då! Kasnke vi är igång om en vecka, jag hoppas det.. På torsdag ska jag på bedömning på spec mvc så får dom komma om och i sånt fall hur vi ska sätta i gång mej.

Ikväll ska jag träffa tjejerna, dom som jag gick gravid med nbär jag väntade Elliot! Ska bli så skojsigt, och de ska bli så skönt att komma utanför dörren! Vi ska käka god mat från Red Chili och sen kolla lite på film och umgås!
Annars finns inte så mycket planer alls för helgen..

Välkommen till...

0470a8ccdf32f8569eda2fafe5b55508.png

 

Välkommen till världen lilla tjejen! Vi har fått en kusin och jag har blivit faster igen! Tänk va kul när de inte kommer skilja så många dagar alls mellan dom små!

 


Orkeslös

Jag är lika orkeslös utanför bloggen som i bloggen.. usch..
Idag har jag haft bara mig själv från typ 8.15-18.15 då Elliot kom hem från farmor och vad har jag gjort?
Jag har iallafall plockat upp Elliots leksaker i vardagsrummet....... Och jag blev totalt slut.. Jag sitter nu i soffan, igck precis 5 steg till Elliots rum och sa åt honom att lägga sig ner igen och sen tillbaks till soffan och ja gissa.. helt slut .. anfådd, anfådd. slut.. orkeslös.. VILL INTE mer.. KOM ut lilla fröken, tack!

I morgon ska jag till spec mvc igen för ctg. Ska höra med dom vad man gör när man blivit beviljad igångsättning. Jag pratade ju med min bm i måndags men ingen verkar vara överens med nån.. alltså förlossningen, spec mvc, min bm..
Min BM trodde de va bäst att ringa dan innan eller samma dag som vi ville komma in gör igångsättning och be om en BEDÖMMNING, för ja givetvis sätter man väl inte igång bara så där om man själv är helt opåverkad nertill.. tror dom helst ser att man nästan öppnat sig nånting tom.. Men jag ska iallafall höra på specen i morn vad dom säger annars tänker jag ringa förlossningen på fredag och tala om mina planer och så får dom finna sig i det.. Åtminståne ska jag ha en bedömning av läget... Jag kan inte fortsätta ge bort Elliot varje dag i 2-4 veckor till.. Mammans hjärta klarar inte de, trots att jag vet att han i dagsläget hellre är hos farmor eller mormor.. men fy jag gråter över de också.. det är ju JAG som ska ta hand om mitt barn.. men jag pallar ju itne ens ta hand om mig jsälv..

I morgon efter spec mvc ska vi åka till faster Minis och hälsa på i deras nya hus, ska bli kul. Och JIPPI, en dag till att räkna bort..

19 dagar kvar till BF idag.. Men jag hoppas än att jag slipper hela vägen fram...

Mage v.37+0




Shopping by faster Linda

'

Till Elliot

 

Till lillasyster


Pulka-kalas


Sötgöte


På väg upp för backen




Elvira festar på bulle :D


olust

Idag är de nånting som är konstigt.. kan inte sätta fingret på de, men jag har en sån olustkänsla.. LÄskigt ju!

Sen känns magen mycket mindre idag.. eller itne bara känns den är mindre.. Så möjligtvis att den sjunkit ännu mer?

Sovmorgon

Idag har jag fått sovmorgon! Så underbart, fast jag itne vet om jag förtjänar de.. ;) Men min sambo är världens bästa och han ser väl att de börjar bli rikitgt svårt allting för mig just nu, och jag älskar honom högt för det!

Igår va vi ute på pulka-kalas! Alexander fyllde 5 år och vi hade jättemysigt ute i backen. Jag stod ju mest och kollade lite under timmen vi var ute.. fotade lite så nån bild kommer senare idag! MEn de blåste rätt kallt så som sagt de blev typ bara en timme ute, men de räckte ju gott o väl för mig och för Elliot.. ;) "Hem" sa han till slut.. ;)

Sen på kvällen gick jag över till Marie och vi kikade på bla melodifestivalen och hade de mysigt! Men tänk alltså att de känns som att jag ska stupa även fast jag bara går över till grannen! :P Helt slut!

Idag på eftermiddan ska vi hem till Elliots farfar på middag, och de är väl de som händer idag!

Lite bilder kommer som sagt lite senare!

Fredagsmys med Elliot

Första gången nånsin Elliot har sitt fredagsmys i sin fotölj framför tv o Byggare Bob med vindruvor.. Men de verkar funka fint! Tänk så de blir när mamman inte orkar alls..... :(






mammans vy ;)

Gårdagen på spec MVC

Bebis va rätt stor, nästan +19% men de är ändå acceptabelt. I dagsläget 3,3 typ och som slutvikt i fulltid trodde han typ 4,1.. men de är ju egentligen nästan var o varannan unge som väger strax över 4 nu för tiden..

Sen pratade jag med läkaren som gjorde UL:et om igångsättning och jag har fått de beviljat,  i första hand för fogarnas skull.. Så just i dagsläget har jag o sambon sagt att om hon inte kommit om två veckor kör vi igång.. Ska till min bm på måndag och diskutera de får vi se vad vi kommer fram till..

Sen glömde dom bort oss så vi satt i 45 minuter innan jag gick o frågade om dom hade glömt oss då alla började gå hem.. Så då fick vi i sista stund träffa diabetesläkaren som var på väg därifrån..... HOn sa inte så mycket mer än att man vill undvika insulin nu när de är så pass nära förlossningen så vi kör på som vanligt med blodscokerkoll 3 dagar i veckan.


Jag fick även tre tider för att komma och köra ctg.. första tiden om nästan en vecka och sen varannan dag.. Jag täntek aldrig på att fråga varför dom kollar ctg så ofta.. De är ju för diabetesen vet jag vem varför tycker man att man behöver göra de..? hm.. Ska höra med min BM på måndag om hon vet varför.

Nu ska jag slappa tills jag måste häva mig ut och hämta Elliot.. usch usch jag vill verkligen inte ut o gå..
Aja jag är så tacksam att de andra flesta dagarna får jag hjälp i någon form att få hem Elliot. Antingen så fixar vi lite med tiderna så pappan kan hämta o lämna och sen har jag stor hjälp ibåde farmor o mormor.. TACK ni är guld värda!

GODISSUGEN

Torsdag redan då.. missade ju månda o tisdag när jagva på förlossningen så jag har varit om möjligt ÄNNU mer dagvild än annars!

Jag måste berätta om igår kväll. Ungen va så omedvetet söt så jag vet itne vad.. Jag ahde lagt mig i sängen o läste och Henke satt vid datorn när Elliot börjar tokskrika inne i sitt rum. Henke går dit och när han öppnar dörren så är Elliot tokig och skriker "MAAAAAT MAAAAT" som besatt! Henke frågar om han är hungrig och får svar "JA JA JA!". Henke ropar på mig och frågar hur mycket middag han åt och ja han åt ju betydligt mer än han brukar göra annars så han borde inte vara hungrig. TIll slut får vi ur honom att han är törstig och Henke ut i köket medans jag  håller kvar en galen Elliot som skriker "MEEEED MEED", hans kulle alltså förlja med ut i köket... Henke kommer med vatten och ungen slukar sitt glas med vatten utan att andas en enda gång, sen säger han "MEEER!".. Henke hämtar ännu mer vatten och Elliot dricker o dricker.. Till slut säger han "Färdig" hur lung som helst och i nästa sekund "Sova" och lägger sig på kudden igen och somnar om..

Snacka om att vara törstig! <3 Skroten..

Idag på fm har jag inte gjort ett dugg, ska äta lite lunch och sen bege mig mot sjukhuset och träff med diabetesläkare och ultraljud. Får vi se hur mycket större än normalt hon är. I v.32 var hon bara 5% större ju, inget nämnvärt egentligen..

Sen hämtar farmor Elliot påd agis och efter de hämtar dom Knorre på jobbet och sen kör dom hit (har fått nyckel) för vi vet inte hur lång tid de tar på sjukan.. Så ska Knorre borra upp lillasysters lampa och lite annat i hennes rum! Ja dom ska såga till listerna också förståss, taklisterna.

Byrån skulle jag vilja skruva ihop också så jag kan börja lägga ner hennes kläder i låddorna också!

Aja nu ska jag strax leta efter lite lunch!

Bloglovin

Efter några dagar utan att kolla alla inlägg på bloglovin har jag i dagsläget FEMHUNDRATOLV inlägg att läsa... 512!.. Bäst att sätta fart?

Uppdatering?

Ja kasnke dags för lite uppdatering!

Vi har varit lite upptagna om jag uttrycker det så. Men täntke uppdatera lite kort.. ;)

I måndags em fick jag REJÄÄLT ont i ryggen och sammandragningar som hette duga, allt blev värre o värre och jag ringde förlossnigen och dom ville ha in mig då jag ju inte räknas som fullgången ännu.
Vi fixade hit farmorn som skjutsade oss till förlossningen och tog med sig Elliot hem. Väl på förlossnigen så fortsatte de bli värre och mer och vi fick en sal och jag fick ligga med ctg. Vi trodde alla att vi var igång. Men efter några timmar hade INGENTING hänt, hade inte öppnat mig nånting på den tiden. Men vi körde ctg igen och efter nån timme igen kände dom igen, men fortfarande ingenting. Sen började de sakta avta mer och mer.. Dom dividerade om jag skulle åka hem men sen vlle dom ha mig kvar eftersom jag inte var fullgången som sagt. Jag fick flytta från förlossnigen till avd.85 för observation och Henke fick åka hem mitt i natten..
Jag försökte sova resten av natten men utan större framgång.. En del sammandragningar OCH sen min foglossning i en sjukhussäng är INTE INTE INTE bra.. fy tusan.. Tror itne jag sov många minuter om ens någon.. uscha.. Sammndragningarna blev iallafall färre och igår em fick jag frågan om jag ville åka hem: JAA.. :P

Så vi blev lite snuvade på lillasyster! ;D Hon ville stanna lite till.. :)

I morgon ska vi träffa diabetesläkaren och göra ultraljud så får vi se vad som kommer fram då.. kasnke inte behöver igångsättning längre? ;) Men samtiidgt så får jag för mig att tjag trots detta kommer gå ÖVER tiden om jag inte får igångsättning.. Aja morgondagen får visa vägen..

v.37

Om graviditeten(v 36+0)

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


Dagen på IKEA

I morse hämtade mormor oss och vi åkte till IKEA. Vi inhandlade lite grejer till lillasyster bla:


Byrå är nödvändigt då vi har NOLL med förvaring..


Taklampa


Sen ville jag ha den här, MEN eftersom IKEA här INTE är ett stort varuhus så fanns den inte i vitt utan enbart ROSA.... Så icke..

Sen köpte jag två lampot till våran hylla i v-rummet eftersom de är så himla mörkt om kvällarna! ;) Vi har en lampa utöver dom jag köpte.. Sen köpte jag som förvaringslådor som jag ska ha i barnens byrålådor att lägga strumpor o såna saker i eftersom dom ALDRIG ligger på rätt ställe nu.. :P


I morgon ska vi till badhuset så i morgon blir de en tidig morgon. Opch med att jag inte kan gå så lngt allt måse vi åka med bussen 8.30 från centralen.. sen går dom inte först typ 11.30 eller så igen.. så då får vi pallra oss upp!

Soliga underbara söndag

Yeey! Elliot sov till 20 i 8 då jag gick upp på toaletten och han vaknade! DET har inte hänt på BRAAAA länge!! :D Han har ju vaknat 4 ,5 eller 6 senaste veckorna! Så de va skönt för oss alla. Och ELliot har varit en superglad unge här till frukost! SKÖNT!

Nu sak vi göra oss i ordning för en tripp till Hälla. Ikea och lite inhandling till lillasyster!

mage v.35+5

Som nog dom flesta kan se så har de absolut hänt en del sen förra kortet! Magen står rätt ut och har sjunkit. :)





Förra bilden, vet inte vilken vecka men är nog snart 2 veckor sen tror jag...

Lite shopping


Tre tröjor till Elliot.
DOm som jag skrev om i nått tidigare inlägg.. Eller iallafall KErmit o Musse ville jag ha. Sen kostar tröjorna enbart 49,90 eller så så då tog jag den blåa också! 3 för 150:- är inte illa!




Sen hade jag present kort på Polarn som jag har sagt skulle vara ämnat lillasyster när dom började gälla nu i Februari. och idag kom jag på att de va Februari och de va likabra att köpa nått så vi inte glömmer av de mitt i allt som händer nu! ;)
Så detta + ett par strumpor köpte jag till syster..






Bilderna lånade från HM o Po.P

Fredag igen

Ja då va de fredag igen då!
Jag ahr inte gjort nånting vettigt idag alls.. Men de har behövts känner jag.. alltså att göra ingenting..
Om en timme ska jag gå och hämta Elliot ochs en blir de hem o fredagsmysa lite innan de är mat o sovdags för lillprins bus.
Sen när pappan kommer hem blir de fredagsmys igen! Pappan får inte glömma min cola zero bara! ;)

Jag ska fråga pappan den lkänsliga frågan om taklisterna sen idag.. ;) Om HAN tror att han kommer fixa dom inom en snar framtid eller om vi likväl kan inreda Nelli´s rum och sen ta taklisterna typ i soommar.. haha.. Då kan man iallafall måla på balkongen.. ;D För de är väl de som gör de lite krångligt, att dom ska målas först.. Dom är vita som dom ska men fel vit.. :/
Annars skulle jag vilja köpa byrån till lillasysters rum så jag kan börja plocka ner o tvätta kläder, för nu är de fan inte mer än 31 dagar kvar till BF! och jag tänker inte gå över BF så.. :P Att ha alla kläder tvättade och nerplockade i lådorna skulle kännas som en bra ide.

Sen måste vi inhandla såna där saker man inte tänker på! Blöjor tex! Vad kan de vara mer man inte tänker på?? förbrukningsvaror? hjälp nån?

Nelli måste ha lite lampor också.. taklampa och nån mer.. och vi skulle behöva lite lampor i vardagsrummet.. hm.. får tänka lite på de..

Förbannat!

Åh va less jag börjar bli på att vara gravid.. jag klarar ingenting.. Nu har jag plockat upp leksakerna i v-rummet och dammsugit där.. och jag är anfådd som en gris, svettas som en annan gris och har huvudvärk.. Fogarna gör ont o lillasyster hejjar på i magen med lyckosparkar... Wei..!

Plötsligt händer det!

Från att ha vairt en hel del minusgrader nu hur länge som helst så är de tro de eller ej 2,5 PLUSGRADER ute idag.. :O

Har haft en tung dag hittils.. ;) Jag låg på madrassen framför tvn o kikade lite och så somnade jag tillslut! Men faaaan rent ut sagt va svårt de är att vakna till.. De är ju otäckt.. när jag väl sover på dagen så kommer jag inte upp.. nu är jag ju uppe men man blir rätt vimmelkantig...

Men som sagt uppe är jag och har precis tagit tag i köket så de är iallafall rätt ok där nu.. Ligger massa julsaker på ena bänken som legat där för att lillasysters säng har stått i vägen för jullådorna, men nu står ju sängen i hennes rum så nu ska allt ner i lådorna och ner i källaren!

Min plan är att jag ska hinna plocka upp leksaker här i v-rummet och dammsuga innan mina älsklingar kommer hem vid 16. De behövs verkligen dammsugas, egentligen ÖVERALLT men jag måste ju börja nånstans... så tror jag börhjar här inne och samtidgit dammar av typ tv-bänk o hyllorna... damm syns rätt bra på mörkare möbler ;)

Sen tänkte jag fortsätta med dammsugningen i morgon.. orkar inte mer än de här idag, om ens de..

Inrapporteringdag

Fyra slog Elliot upp ögonen idag.. yes.. in och sa till honom att lägag sig på kudden och de gjorde han och försökte somna om.. Jag satt inne hos honom i 20 minuter innan jag gick ut och stängde dörren. Nu hade jag två val.. Antingen gå och hoppa i sängen på en gång eller gå på toa! Ja som gravid måste man nästan välja att gå på toa. Och så gjorde jag. Toan ligger ju mitt emot Elliots dörr. Jag gick in och stängde dörren och kort därefter hör jag kattskrället! Jamar o kraffsar o jamar utanför dörren.. Får ju då lov att öppna dörren igen och sen när jag stänger den igen hör jag Elliot inne i sitt rum.. F A N... In igen då och tog 20 minuter igen innan jag gick ut och  när jag gör de hör jag plogbilen utanför.. Elliot börjar röra på sig.. Jag står blickstilla utanför dörren och elliot verkar somna in igen.. Väntar nån minut sen drar jag igen dörren och stänger och inom 1 sekund börjar han gnälla igen.. ÅÅÅ SUCK! Han har nån grej som gör att han vakanr på tre röda så fort han hör dörren, men samtidgt vill jag inte ha den öppen för då är de nog nån annan som går in och säkert väcker honom. (katten ja).
In igen då och han somnar igen och jag går ut, men kommer inte mer än ett steg utanför dörren innan han ropar..
Nu är jag kaputt som både mamma o människa.. Ont i magen o i ryggen efter sittande på golvet.. Så jag tar fram madrassen och lägger mig där och gör som igår, talar om att Ellito sover i sin säng o mammma på madrassen.. NEMAS PROBLEMAS... han lägger sig.. men fan.. jag vill itne att de heller blir en vana att nån av oss sover bredvid honom.. för jag tänker långsiktigt.. Sen kasnke han inte heller vill somna på kvällen utan att nån ligger bredvid på madrassen?? Åh nä.. men vi somnade i en timme eller så innan pappan hoppade i duschen och dagen började..

Elliot äter frukost på dagis idag, som han gör när pappan börjar lite tidigare och jag har precis ätit här.
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska slå nio så jag kan ringa in mina blodsockervärden till läkaren..  Ska bli väldigt spännande att se vad dom säger.. och sen ska jag ta fram madrassen framför tvn och kolla tv o somna :P

Nya skötväskan


Ser betydligt bättre ut i verkligheten! Men jag är så nöjd! Kommer bli kanon!


Väskan kommer från JJ Cole Collection

Hemma hos lillasyster


Med nya fina golvet!


Nybäddat till systeryster


Nån som sitter o väntar på sällskap..

sliiiiten

Elliot har satt i verket att vakna FEM om mornarna nu... UUU.. vi försöker somna han i sin säng, funkar inte.. Försöker lägga honom mellan oss som aldrig annars är nått bekymmer.. Funkar VERKLIGEN inte.. Han blir rasande och skriker o skriker.. De gick inte att lunga honom och jag blev frustrerad.. Tog honom och gick in på hans rum igen. Kände ganska snart att jag inte skulle orka sitta bredvid honom tills han skulle somna om, OM han skulle somna om.. Jag drog fram madrassen, la mej bredvid Elliot på golvet och släkte lampan.. Elliot protesterade givetvis och så ropade han efter pappa.. Jag förklarade lungt att pappa sover i sin säng och Elliot ska sova i sin säng och mamma ligger här på madrassen.. Han lugnar sig efter ett tag och han donar o fixar lite (hör jag eftersom jag själv ligger ner på madrassen och de är kolsvart i rummet), efter en liten stund lägger han sig och till slut somnar vi båda! Kvar över sju kliver pappan in i rummet och ser förvånat på oss och frågar: "Soover ni här inne?!".. hehe :P han trodde nog itne att de skulle funka att få Elliot att somna..

Men nu vet vi att de kan vara ett alternativ att lägga sig på madrassen bredvid.. mycket bättre än att han för nån rutin på att hamna i våran säng när han vaknar eller att vi ska gå upp för de vägrar jag göra klockan 5! Elliot har inte själv sovit klart då och de märktes om vi jämför morgonen igår och idag.. Igår vaknade han 5 och somnade aldrig och herrejäklar vilken morgon vi hade.. Idag somnade han om och vi hade en kalasbra morgon! :)


Idag tog jag bussen ner mot stan och Linnea mötte upp mig på bussen. Hon följde med mej till min läkare och så förlängde jag sjukskrivningen. Sen tog vi bussen till Erikslund. Och de va ett jäkla skitväder! Snöstorm! Men men.. :P
Vi gick förbi den "nya" godisaffären där och jag hittade 6 olika sorters SOCKERFRITT godis! ;) Jag köpte mig lite som jag tänkte ha till helgen.. Men jag har faktiskt tjyvsmakat och de smakar HELT ok! :D

Sen besökte vi  djurmagasinet och nisses men vi hittade ingenting skoj. Vidare till Barnens hus och där hittade jag just de spjälskyddet som jag kollat på förut och som jag ville ha! Och sen kollade jag lite på skötväskor och hittade en som kändes bra! Tog med den till vagnarna för jag täntke prova den på lika vagn som vi har hemma men de funkade itne så bra eftersom den satt ihop med snören o grejer men jag bestämde mej för att köpa den också!
Nu har jag provat den här hemma och den blir kalas! Jag måste ju ha en väska som jag kan hänga på sidan om nu när lillasyster kommer och de funkar som sagt gallant!

Vi tog bussen hem igen och då va de bara att dumpa sig i soffan för gudars så sliten jag va.. och är fortfarande..
Jag tog iallafall tag i att bädda lillasysters säng! Och så mysigt de är! :D Tänk att vi ska få en lillasyster att stoppa i sängen.. :)


Elliot var hemma hos famor idag så han kom hem lagom till middagen.

Sen va de INGA problem att lägga honom idag igen.. nu har de gått bra TVÅ dagar i rad! Och innan dess va de måååånga kvällar med bråk o skrik vid läggningen.. Om han bara kunde förklara lite bättre vad som går fel när han blir arg! ;D


Kommer lite bilder i andra inlägg.. :)

Mätdag

Yes så är de härlgi mätdag idag och de är ju sisådär än sålänge.. :P
Fastevärde 5,6 och efter frukost 11,0.....

Jag ska egentlgien bara ta EFTER både lunch o  middag men idag och i morgon tänker jag iallafall ta även före så jag har en aning om hur mycket värdet stiger av de jag äter.. aningen lättare då att bedömma om de är bra eller dålig mat jag äter..

nu ska jag ta mej ett äpple och sen gå o sova lite..

SUG!

jäkla helvetisk morgon.. Fy vilken trotsig unge jag har haft idag.. har aldrig sett på maken.. Han brukar ju kunna trotsa lite här o lite där men nu va ALLT fel o ALLT skulle han bråka om.. Och till råga på allt, så började vi vår morgon redan 05.20... HÄRLIGT!!

Dessutom är jag inte helt kry tror jag.. känner lite i halsen o i huvudet.. får se efter lite frulle o sova.. för ja.. sova ska jag göra sen..

Kvinna eller mus?



Nu skulle jag behöva laga mat, dammsuga o ställa in sängen i lillasysters nygolvade rum OCH dessuom kolla på Top Model Samtidigt!

Men är väl ingen big deal, man är väl kvinna eller?

v.36

Om graviditeten(v 35+0)

BEBISEN

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

DU


Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda.


RSS 2.0