Yes!

Jag trodde dagen skulle innebära INGENTING..
ROA en Elliot från att ha tråkigt hela dagen.. INGET roligt jobb faktiskt!
Men nu fick vi nånting att göra!

Marie fråga mig om inte jag skulle på scrapmässan! Och jaaaa de visste jag itne om! Men självfallet ska vi gå dit! :D
Hurra!

Ellito stackarn ramlade ur sängen i morse! :/ Men de gick bra men med ett sånt uppvak vill man ju itne direkt lägaga sig och somna om heller.. Han låg en stund i våran säng men sen blev de mest bus! SÅ idag sov han inte till 8! ;) De märks på honom att han missat två timmars sömn.. han är väldigt trött redan.. Men han får hålla sig.. han ska få käka liiite tidgare idag så ska han så sova i vagnen sen när vi går på mässan.. ÄR min tanke! ;)
Tjing!


Henke Larsson



KUNG




Bilden är lånad från sr.se

Påminnelse

Jag skulle påminna mig själv om att Paradise Hotel börjar .. Men ja nu har jag glömt när.. Nån som vet när? November nån gång! Aja.. jag får söka reda på de!

Dagens outfit


Tröja: Me&I stl 86/92
Byxor: Lindex stl 86
Strumpor: Nowali

Bra betyg?

Nyss kom Elliot och drog i mig in till sitt rum där han ville ha tuttarna och så hoppade han själv upp i sängen och la sig på kudden... De måste ju vara ett gott betyg! :D

God morgon!

Detta var vad som mötte oss i morse när vi öppnade dörren! :)
SÖTASTE ungen! Nyvaken! :D




Bilder från dagen


Läser med mormor i myshörnan medans mamma o pappa skruvar säng.


Hjälper till i köket




han lekte så fint i flera minuter själv på sitt rum ;)

Bilder: Elliots nya säng



FÖRE


Busen i sin nya säng :D


:D


EFTER :) (nästan färdigt)


Röda Hund är på plats!


ALLA är på plats ;)


När vi gick och lagade mat tog elliot en bok och satte sig i sängen och läste. <3


Sovandes i sin nya säng! :D

Good morning sunshine!

Solen skiner idag! LOVELY!


Igår va de full rulle!

Jag Skulle ju dock äta lunch på stan med mamma Maria o Amanda, men deras vagn och skötväska var i Enköping i bakluckan på bilen.. ohc i kötväskan även Marias plånbok, så hon va väldigt arg på sig själv! ;) MEN de kommer ju fler gånger!
Jag åkte dock ner till 11 kanske. Gick lite och sakta på stan en sväng (JAAA MAN MÅSTE ut även om de smärtar), in såkart på "Moa o Max" och OOOOOJ va mycket fint från Villervalla dom hade fått in! Fyyy! ;)

Sen upp till läkaren och vi disskuterade en massa.. Han försökte förklara HUR Fk tänker.. och hur vi skulle göra för att försöka få sjukskrivningen att gå igenom. Det är ju det faktum att jag är arbetslös som ställer till det.. dom menar ju på att jag kan ta en timmes jobb i veckan som kanske urmakare.. Hehe Rune LÄkare kom på så många roliga jobb som han menade att FK tycker man kan söka.. Så de skulle ju självfallet bli så mycet lättare att skaffa sig en anställning och sen sjukskriva sig från den. För FK ser ju inte att jag är gravid, foglossning osv osv är LÄNGST ner på listan över dom som folk vill anställa, utan dom ser den där LILLA möjligheten att jag kan sitta i en rullstol och göra nått adminsitrativt då.. Men jag som utbildad barnskötare till att börja med ska jobba med vad?? Chefsjobb? ah nähä..
Ja iallafall så skulle han ringa till FK idag och försöka få dom att förstå att de ju inte BARA är foglossningen som är mitt bekymmer utan också blodbristen och vad den gör.. OM han lyckas, så ska han få en stoooor bukett blommor som tack.. för jag tror att de inte är vem som helst som skulle göra en sån här sak..
Jag ska iaf dit på måndag också och ta blodprov i armen igen.. Jag kommer bli van om vi fortsätter så här.. Men ja INTE utan Emla...

Efter läkarbesöket åkte jag med mamma till IKEA för att inhandla Ellitos nya säng! :D Madrass o täcke och sängkläder inhandlades också, och en förvaringsåda till under sängen!
När vi kom hem hade pappan o Ellit precis kommit hem så vi stte och och åt lite mellis innan vi skruvade i hop sängen!

När sängen va färdigskruvad och stod på sin plats var Elliot väldigt snabb med att klättra upp och mysa med sin snutte där! ;) Man såg iallafll att han förstod att de va en säng!
Sen bäddade vi i ordning och la ner alla viktiga gosedjuren o filtarna så de kändes mer som hemma. Elliot klättrade i och ur hela tiden!
Efter en stund gick mamman o pappan ut i köket för att fixa maten men Elliot stannade kvar därinne.. så tillslut fick jag lov att gå och kolla.. och Elliot hade hämtat en bok och satt nu i sin nya säng och läste boken! <3 Sötaste!

Vi hade som plan att lägga honom senare så han skulle va supertrött, men Elliot hade nästan bestämt sig på en gågn att han skulle sova! ;) Dock fick vi i honom en sväng i badet och sen fick han gå och sova!
Vi la honom som vi alltid gör och sa gonatt ochsen gick vi ut. Han skrek till, men blev tyst på en gång igen. .. Ja och ungefär där slutar historien! ;) Han somnade nog på en gång och sen sov han HEEELA natten i sin nya fina säng! Han vaknade vid 8... Eller så att vi gick upp vid 8 oc in till honom och där sitter han i sin säng tyst som en mus. :) Vet inte alls hur länge han ha<r vart vaken i och med att han har vart helt tyst! Och ja det vet jag att han har varit eftersom jag vaknade halv 6 och inte kunde somna om alls.. så jag låg vaken tills jag gick upp vid tio i 8.. MEn som sagt så gick de över all förväntan med nya sängen! Och ja jag är medveten om att bakslag kan komma, men de är iallaflal en HIMLA BRA början! :)

Nu har jag å¨fm skruvat i hop hans nya Stokke-stol också så får vi se vad han säger om den när han kommer hem! :)

Nu ska ni få lite bilder, men dom kommer i ett eget inlägg! Tjing!

Gonatt



hehe jaa han sover ;)

Idag somnade Elliot precis där jag la honom! ;) Han som alltid nnars röjer som tusan i sängen! Men de va väntat för redan när vi kom in strax innan 16 så va han såå trött.. Han gick och hämtade sin snuttis och så satt vi i soffan och mös.. Jag trodde inte jag skulle kunna hålla honom vaken, men de gick till slut och klockan blev nog närmare 18.30 tillslut iallafall! :)

Men de är nog bra att han somnar så där rakt upp och ner om han ska få den nya sängen i morgon! ;D haha


NU ska jag lägga mig och läsa!!

Sov gott!

Härliga höst!







Läsbar

Ja nu är iallafall bloggen läsbar.. men deär lite fel här o där.. men dom orkar jag inte fixa nu.. :) Men läsa går ju iallafall!

Nu ska jag kolla färdigt på Efterlyst och sen ska jag lägga mig o lsäsa..!

Ah tog ju söta kort ute idag.. undrar om jag iallafall ska visa några innan jag lägger ner för idag! Återkommer!

Göra om

Jag måste ändra färgerna på sidan.. De är svårt att läsa min blogg.. Så jag ska försöka ändra färgerna men retsen får nog vara kvar så länge!

blocket.se

Alltså.. Om DU tänker svara på en annons på blocket.. Hur tänker du då? Hur gör du?
Jag har ju min Emmaljunga ute på blocket och folk ENVISAS med att messa heeela jävla tiden! Gör man så när man svarar på en annons??
Jag som avskyr att prata i telefonen har inte ens tänkt tanken att jag kan MESSA till nån vars annons intresserar mig..

Sen att varenda en har mage att pruta också! ;D Jaja de skulle väl jag också göra kanske.. hm..

Ut!

Nu ska jag strax gå och hätma Elliot och så stnnar vi ute sen! Mamma Marie o Nea o VIra kommer ut o busar lite.
Så kommer kameran med ut så får vi se om vi lkyckas ta några fina höstbilder i solen! :)

Ha en trevlig eftermiddag!

En bild säger mer...




Jämförelse


SOOOL!!!

Jaaa tänk va lite sol kan göra! :D så glad man blir på eeeen gång! :D

I mrose gnnällde Elliot till och jag kollade klockan 6.10. Egentligen 7.10 ju och då är de ju normalt OK att gå upp.. Men nä tänkte jag och så gick jag in och la honom ner igen och gick ut.. Gick och la mig igen och Elliot förblev tyst.. Dock så kan ju jag inte somna utan låg vaken, och 6.40 kollade jag på klockan och suckade och insåg att pappans klocka snart skulle ringa... SEn somande jag.. ;) Pappans klocka hörde jag ringa litegrann.. men vi sov och pappan snoozade.. Sen sa pappan. NÄ nu måste vi gå och rycka upp ungen! Ja men då va klockan redan tio i åtta!
STRESS! Så upp, upp med ungen, i med frulle, på med kläder och iväg till dagis och till jobbet för pappan.. Allt innan tjugo över.. ;)
Men allt gick ju bra! hehe

Idag ska jag inte göra nånting.. Om solen fortfarande skiner när jag ska hämta Elliot stannar vi ute! Man måste passa på!

Sen ringde min mamma för en stund sen och funderade över om hon inte skulle åka till IKEA i morn efter jobbet istället för på lördag, för hon hade planer för helgen men hon visste inte riktigt NÄR i helgen de skulle bli, så för att slippa stressa då.. Och ja de passar ju perfa!
Jag ska till läkaren 13 och mamma skulle sluta tidigare (13) så när jag var klar hos läkaren skulle vi åka till IKEA och köpa sängen till Elliot bla! :O Jag får lite ångest över de hela.. men jag tror de kommer gå gallant! Och som jag skrev innan.. Funkar de inte gallant så har vi iallafall nu tid att träna innan bebisen behöver "TA" Elliots säng..

Så i morn blir de ner på stan, äta lunch med mamma Maria o Amanda och sen läkaren och sen IKEA.
Sen blir de till att skruva ihop sängen och jag tror nog vi låter helt wenkelt lElliot vara med och se vad somhänder, så får vi bädda och lägga Röda Hund och snuttarna och dom andra nallarna i sängen.. Ska bli spännande!

Nu ska jag nog snart kolla på Våra bästa år! Skitserie! ;D

Läkaren

Idag va de då dags för läkaren för Elliot. När vi kom dit behövde vi byta blöja på Elliot å jag o Elliot gick in på toa och gjorde det.. När vi sen kommer ut å sitter de två nya föräldrar i väntrummet med en såån liten bebis. Elliot ville helst bara öppna och stänga toalettdörren hela tiden, med honom själv på insidan.. kolsvart för lampan hade han ju släkt också.. Ja dom i väntrummet fick sig ett gott skratt åt honom. Sen skulle vi då gå in till Anita och väga och mäta, men ungen.. ja han va ju inne på toaletten.. och då fick dom i väntrummet ännu mer att skratta åt! :P
Sen tillslut fick jag in honom till ANita och vi vägde och mätte honom (11380 g o 85,5 cm). När vi mätt o vägt honom ville ju Anita prata med honom för att kolla så han är normal.. Men Elliot ville helst bara öppna dörren och stänga den igen.. Eller släcka lampan.. Och ja de gjorde han ju också.. Tillslut så fick han öppna dörren och gå ut, och de gjorde han och sprang ut i väntrummet iklädd endast blöja.. ;) Och ut och flinade med dom i väntrummet så dom fnissade ÄNNU mer.. Sen in till läkaren i ett annat rum och på vägen dit, ja gissa? jo släcka lampan i väntrummet!
Vi pratade om Ellitos hosta o rossel o kräkningar, och hon tyckte vi skule börja i nån ända, så de slutade med att Elliot fick recept på Losec! Ska hjälpa mot typ sura uppstötningar/slapp magmun/kräkningar...
Sen ut igen och knacka på hos Anita (som hon sa att vi skulle göra) för att få sprutan, men då hade hon en annan mamma och papap med liiiten bebis inne och undrade om de gick bra att sätta oss en stund i väntrummet. Ja visst sa jag och så gick vi dit. När jag sätter mig i soffan sätter Elliot iväg och springer in i Anitas rum igen, och ja mamman o pappan o bebisen va fortfarande kvar! Han springer in och slänger sig runt och kastar igen dörren.. ! Där står han på insidan, med mamman o pappan o bebisen, och jag på utsidan... Jag öppnar dörren och då blir han skitarg och slänger sig på golvet.. JA mitt framför mamman o pappan o bebisen som förövrigt flinar lite fint även dom..
Jag får ta och lyfta honom ut därifrån och ut o väntrummet, där jag tills lut får på honom byxor och tröja igen, då kommer Anita och säger "Oj va mörkt ni har de här! Vi har väl inte stängt redan!"...
Nej viskade jag.. de är Elliot.. Och dom i väntrummet fick skratta igen.
Sen iväg och få sprutan! Han blev lite ledsen först men de gick över på en gång och sen har jag itne märkt nånting. skönt!

Sen ner mot apoteket för att hämta ut Losec till E och Niferex till mig.. Väl där när jag gett tantan receptet sa hon nått om att jag itne skulle betala..? men jag visste inte alls, och hade inge minne av att läkaren sagt nått om de..
Hon gick iväg och kollad eigen och jo visst, de gick på landstinget så jag skulle itne behöva betala.. Ok tack! tänkte jag! ;)
Sen sa hon efter en stund att hon skulle få lov att beställa för dom hade de inte där.. De va för dyrt för att nån vanlig skulle vilja köpa det så dörför skulle man få lov att beställa.. De skulle alltså gått på närmare 1000 spänn! TACK för att jag slapp betala det! (med vilka pengar jag nu skulle gjort det..? Ja självfallet hade pappa/sambo/älskling betalt om de va så!)
Så på torsdag ska jag hämta meduxinen till Elliot.. så får vi prova iallaflal. Sen skulle vi får en tid till barnsjukhuset om ca 1-1½ månad för att se hur de gick, om de hjälpte eller ej..

Nu ska jag lägga mig o läsa.. sliten.. har ju jagat Elliot hela dan.. ;)

Man får...

7704db192b92e3dc540243983abd5f18.png

Man får gissa sig fram.. Vart är gångvägen?


Man får...

7704db192b92e3dc540243983abd5f18.png

Man får gissa sig fram.. Vart är gångvägen?


Pi

Nu ska jag snart göra mig färdig oc h hämta Elliot.. Täntke försöka komma i väg i tid så vi inte behöver stressa i oss mellisen så på stan.. :)
Kom på att vi kommer mäta o väga Elliot i dag också! De ska bli superspännande! :) Va ju jättelängesen! Och då kämpade vi ju med att få honom över 10kg. Men sen han kom över den gränsen (och började på dagis och började äta ordentligt) så tror jag han har gått upp en hel del i vikt! Åtminståne känns de så.. ;)

Aja dags att fixa och bege sig.. Tjing!

Tiisdag

Jaa jag hoppas hoppas att vi redan är tillbaks på våra vanliga sovtider igen för vi fick väcka Elliot halv 8 idag!
Igår vaknade han ju 6! Men jag försökte lägga honom igen och sen gick jag och la mej och trodde han hade somnat.. Men han låg och pratade iallafall till halv 7.. ;) Tur de va min tur med sovmorgon! *fniss*
men som sagt i morse fick vi väcka honom.
Och i går kväll va se rätt så svårt att hålla honom vaken till 18.30 som vanligt.. Han va sååå trött pysen!
Vi borde ju ha haft den nya sängen nu till helgen när han är såå trött om kvällarna.. ;) Då hade han nog somnat utan problem.., men de tror jag ändå han gör sen när han får den nya fina sängen också.. Om inte annat har vi ett tag att få honom att sova tryggt  och säkert i den tills bebisen kommer. :)

Idag när jag hämtat Elliot på dagis ska vi åka ner på stan. Vi får kanske ta en snabb mellis nånstans och sen har Elliot tid hos läkaren. Dels för att prata om hans hosta och kräkningar och eftersom han då fick tiden nu så skulle han få sin 1½-årsspruta också om han va frisk.. och de är han ju.. Fast han rosslar., och hostar illa ibland om nätterna..

Nu ska jag äta frukost och sen blir de nog ett hopp i badkaret tror jag.. Jag har enhel del mer ont idag efter gårdagens rensning.. Trots att jag inte gjorde så mycket tungt, utan satt och gapa att Henke skulle lyfta där och lyfta den lådan dit.. ;) men ja.. så är livet för tillfället...

Gonatt min skatt

Nu ska mamma också nanna...


v.22

Om graviditeten(v 21+0)

 

VÄLDIGT kvälls-svullen mage! Får ta en bättre bild i morgon ;)


BEBISEN

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

DU

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.



Idag är du 19 veckor och 0 dagar gravid.

Hjärtat börjar att slå: 10. juli 2009
Embryot rör sig: 3. augusti 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 10. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 10. augusti 2009
Risken för missfall avtar: 24. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 1. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 7. september 2009
Fostret sväljer och kissar: 21. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 28. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 5. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 19. oktober 2009
Fostret börjar att höra: 9. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 7. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 11. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum: 8. mars 2010

Elliots förlossning á la läkarspråk

Ja jag lägger in lite text från min förlossningsjournal också om nån är intresserad.. Men de är också även för min skull.




11.20 Inskrivning
Inlägges på förl.av. 24-årig 3-gravida, 0-para.
Orsak: Inkommer med preeklampsi i graviditetsvecka 37+0 (BP enl UL 080610)
Anamnes: Tidigare graviditeter: 2007-5 spont.abort, v 6. 2007-8 spont.abort v 10.

11:50 Läkaranteckning:
Förstföderska i gv.37+0 inkommer til MVC pga förhöjt BT och proteinuri.
Har svullnat i fötterna och i ansiktet sista dagarna. Bejakar ögonflimmer.
Negerar huvudvärk och höga buksmärtor. Lider även av besvärlig foglossning.
BT: 150/105.
U-prot: + 4
CTG: Reaktivt
VU: cx 2 cm och öppen 1 cm.
Nerv: samtliga extremitetsreflexer stegrande.

Preeklampsi med hyperreflexi hos förstföderska. Kopplar magnesiumdropp i profylaktiskt syfte..
Induktion med T Cyotec 1/4 tabl vaginalt. BT kontroll varje kvart.


12:55 Förlossningsförlopp
Sätter PVK, tar prover + bastest.
Kopplar maganesiuminfusion
BT: 140/80

13:15
får enl. ord tabl. Cytotec.
CTG-kurva kopplas. Känner av lite sammandragningar, har gjort den sedan en tid tillbaka
och idag känns det mer.

14.00
Känner av icke smärtsamma smdr.

15.50
Magnesiumdropp avslutas enl. ord. av dr.X

17.15
Smdr har tilltagit sedan ca kl.16.40, upplevs som smärtsamma,
vill dock vänta med lustgas, profylaxandas.

17.56
Tycer att värkarna tar i mer och kommer tätare. Får lustgas/syrgas.

18.15 Notering Kissat ;)

19.12 står på knä

19.20 SMÄRTA Tycker att smdr är mer smärtsamma

19.30 Smärtlindring
Pat önskar EDA, ringer nakosläkaren och meddlear svar på koagulationsproverna, kommer såsnart han kan.

19.55 Smärtlindring
Sufenta-eda lägges

20.00 Tycker de börjar trycka på

20.29 Vattenbavgång
Mekonuimfärgat fostervatten avgår.

20.45 Krystvärkar, står på knä och krystar

21.00 Ligger på sida och krystar. Värkarna något glesa och korta.

21.15 Infusion, syntocinon kopplas i värkförstärkande syfte.

21.28 Kön: Pojke i framstupa kronbjudning med navelsträngen 2 varv om halsen som med lätthet föres över huvudet.
Apgar 9-10-10

21.37 Placenta utkrystas fullständigt, blödning 100 ml.

23.40 Efterskötning
Mamma
BT 140/75
Total blödning 200ml (100+100)
Uterus ua. nedom navelplan
Har kissat

Barnet
barnet sugit
Temp 35,9*
Mäter p-glucos som är 1,6mmol/l och ger NAN. Barnet får i sig ca 15ml.
Lindar in i varm handduk och lägger hos mamma. Nytt p-glucos om 1h.


2008-05-22

01.00
Nytt p-glucos 2,4 på barnet. Har legat hud mot hud på far temp 36,6.
Ger ytterligare 15ml NAN. Nytt blodsocker om 2 timmar.

01.45
PAtienten flyttas från avd. förl Avd till avd 86.

2008-05-23
16.00 Barn
Barnet skrivs ut från Kvinnokliniken till Vås Barnklinik pga andningsstörningar.

16.31 Patienten flyttas från avd.86 till avd 69.

21.53
Kommer till avd.69 med sitt barn. är orolig och ledsen. känner sig annars ok.
Har suttit hud mot hud med sin gosse under kvällen och gjort ett flertal amningsförsök.


2008-05-24

06.50 Gjorde ett bra amningsförsök i går kväll, har sovit hårt i nattm har kommit upp nu på morgonen för att amma
tycker brösten spänner ordenlitgt nu.

10.03 BT normaliserat. Enl. dr. X behövs ej fler kontroller av BT.

13.47 Då gossen inte orkar suga ordentligt planerar vi att visa pumpning för att stimulera mjölkbildning.

2008-05-25
09.53
Snabbt debuterande PE. Mår bra och har återhämtat sig. Information om nästa graviditet då man bör kolla proteinuri vid varje besök.

2008-05-26
07.15 Varit uppe och ammat sitt barn under natten.

2008-05-27
05.22 Ammat med två timmars mellanrum hela natten. Mor (och far) känner oro för att barnet är täti näsan.

10.44 Mamma och barn skrivs ut till hemmet.

Min korta förlossningsberättelse med Elliot

Texten tagen från min blogg på FL då jag kände att jag inte hinner/orkar skriva nån ny variant:




"I onsdags (21 Maj 08) hade jag vanlig tid hos BM i v.37+0, så vi gick dit. Lyssnade på hjärtat och mätte magen, vägde mig och tog blodtryck. Blodtrycket va aningen högre än jag haft nån gång. Och då jag legat på precis samma innan så tyckte BM att de fanns en liiiten anledning till att ta prov för äggvita i urinet. Vi gjorde det och det visade sig att jag hade äggvita i urinet. BM ringde förlossningen för rådfrågning och dom tyckte tillslut att vi skulle komma dit för mer prover.


Vi åkte till förlossningen och tog blodprov och urinprov, och detr visade på äggviteämnen även här och man frågade en massa frågor om hur jag mådde osv. Och jag mådde ju gallant så jag tänkte inte så mycket på det, men så kom läkarn in och sa: Ni inser väl att ni inte åker hem idag?", och det hade vi ju INTE insett.. Vi blev inlagda på momangen och dom tog blodtryck varje kvart och kom ganska snabbt fram till att sätta igång mej, med diagnosen havandeskapsförgiftning..


Jag fick piller upp i där runt klockan 13, och vid 17 hade jag ganska starka värkar. Jag började andvända lustgas nångång efter här och bad tillslut även om epiduralen. Dom han sätta spiduralen en kvart innan det började trycka på, så de va knappt den kom till nytta. 21.28 kom Elliot ut. Han hade navelsträngen 2 varv runt halsen med strängen va så lång så de va ingen fara.


Vi åkte upp till avd.86 (avd för mammor med komplicerade förlossningar, t ex kejsarsnitt, samt för blivande mammor som behöver sjukhusvård) på natten och där får ju inga pappor stanna så henke fick åka hem.. inte så där jätteskoj alls.. men, men..


Elliot har lite problem med andningen och efter 2 dar på 86an blir vi skickade till 69:an (avd. för förtidigt födda) där han kopplades upp med sladdar och togs en massssa prover och ultraljud på hjärtat och lungröntgen, men ingenting har dom hittat. Så han har legat med sladdar fram tills i måndags morse. Dom antar att han enbart hade det svårt att anpassa sig från vatten till luft och att det va det som påverkade andningen. Dom sa också att hans storlek kunde påverka på nått sätt. Han va ju för stor för hur långt gångna vi va och de skullle alltså kunnat påverka att han hade de svårt att anpassa sig.. jag förstod aldrig riktigt varför men.. :)"

 

 

Mamman äter pannkaka och är chockad. ;)

 

Vi som tidigare samma dag varit helt omedvetna vad dagen skulle ge oss fick
till kvällen världens finaste pojke. :) (Mamman bjuder stenhårt på bilden)

 

Vi får båda bjuda på den.
Den här bilder är för mej så himla känslig.
Jag får tårar i ögonen varje gång jag ser den..
Minuterna innan trodde jag att vi hade förlorat Elliot.
Vi rusade ner till Neo och de va sladdar o massa skit (BRA skit)

 


Elliots plats på neo. Med sladdar o pip hela tiden. usch..

 

ÄNTLIGEN fick vi ha Elliot på rummet! FÖrsta dagen utan sladdar oc första gången i kläder! :D

 

 


Orosmoment

1. Havandeskapsförgiftning
2. För stor bebis? (Elliot vägde ju ändå 3710 o va 52 lång i v.37+0)
3. Moderkakan ligger lågt fram, kejsarasnitt?
4. Sen är jag hur dumt de än låter orolig över en helt vanlig förlossning.. Jag blev ju igångsatt med Elliot och jag känner de som att jag INTE har nån kontroll om jag nu skulle få värkar ock sånt hemma.. uu..

Jag ska skriva om Elliots förlossnig tänkte jag.. För andras del men även för min egen n när de sen är dags för nummer två!
Så håll utkik efter ett inlägg om Elliots förlossning!

Skit ut, bebis in!

Ja, nu är de NÄSTAN helt tömt me skit i bebisens tänka rum..
Så kanske vi kan börja fixa där snart! SKÖNT!
Vi har en massa som ska kastas, och Henkes snälla farmor o Martin Lokförare kommer och hjälper oss att kasta om en stund!
Så skönt men slitande.. Tur jag som sagt inte är ensam. För jag blir helt slut för minsta lilla.. Pallar inte.
Och jag blir så less på mig och min kropp som inte funkar som den borde.. men de är bara att gilla läget!

Nu ska jag plocka undan ite av de sista så vi kan hämta hem Elliot också.. Så han inte river i alla saker.. ;)

Rubrikskit

Nu är vi hemkomna från IKEA.

Köpte hyllplan som jag skulle och så en ram till Elliots kort som jag hämtade på Åhlens förra veckan! Blir nog bra!
Sen kollade vi ju efter sängen som vi hade bestämt till Elliot MEN som har försvunnit från hemsidan, och den fanns kvar i affärn men vi frågade för säkerhetsskull och dom där sa att den inte hade gått ur sortimentet. Och skulle i allaflal finnas till nästa år.. Men de lutar iallafall åt att Elliot får den nästa helg! SÅ spännande. Då skruvar vi upp den på en gång, men har spjälisen fortfarande ihopskruvad ifall nått går fel. Så han hinner sova in sig ordentligt tills bebis kommer och vill ha spjälisen :) Skönt!
Sen har farmorn snappat upp att vi behövde en tripptrapp-stol och ville köpa de i julklapp, men en julklapp vi också får tidigare som tur är.
Vi har så snälla farföräldrar och släktingar.. Inte för att dom köper saker utan att dom ALLTID finns där. :) Idag har Elliot som sagt sovit hos farmor inatt och nu har vi vart med mormor på IKEA och snart ska vi åka hem till farfar o käka mat! :D
Min pappa finns också så han har en morfar också, men vi har inte alls den kontakten som vi har med dom andra. Men så har de alltid varit. Mina föräldrar har levt skilda sen ja va miniliten och jag vet itne annat, och att kontakten med pappa finns där men vi träffas inte ofta. Men som sagt så har de alltid varit och de är inget jag lider av. :)


Haha Elliot är så söt.. Tvn  är på och de blev fyran som hamnade på och de är ju repris på körslaget! Och han är verkligen engagerad!! Han sjunger och klappar händerna! :D Såååå SÖT! :D



Kortet från Åhlens

God trevlig höstmorgon!

Vaknade som vanligt i morse! Trots att de inte fanns nån Elliot som skrek efter mig. Men jag bankade mitt huvud i väggen och skällde på mig själv och sa att jag ju inte kunde gå upp nu! Så jag somnade faktiskt om och sov ett tag till! :D Skönt!

Elliot hade sovit 19-06.30 och jag antar att de är ändrad tid på tiden då han vaknade så han sov till 7.30 om vi inte skulle ställt om klockan. Och så hade dom fått honom att somna om i deras säng till 8! Bättre än jag lyckas med! ;)
Får hoppas att de går bra att ställa om honom också.. får jag vill inte gå upp halv 7.. ;)

Aja, Elliot kommer hem igen om ca en timme-1½, och då täntke jag att han skulle äta lite lunch och sen ska vi åka till IKEA. Han får sova i vagnen när vi är där.
Jag ska inhandlal lite hyllor till våran garderob i sovrummet så vi kan utnyttja förvaringen bättre än nu! Behöver ju all förvaring som är möjlig när vi nu måste tömma bebisens rum så vi får göra i ordning där inne.
Vi har ju redan bestämt att de ska vara rött därinne så vi kör på det! KOmmer bli så stiligt!
Men jag tror, till skillnad från Elliots rum att de bara blir rött på långsidorna och att vi kör vitt på kortsidorna.. jag tror de blir lite väl rött annars.. Elliot har ju typ LIME och rött blir ju givetvis en hel del mörkare också.

Vi ska kolla in den säng som vi had ebestämt att mormor skulle köpa till Elliot i julklapp, för den verkar DUMT nog ha försvunnit från IKEAs hemsida... jag hoppas den fortfarande finns.. för den va ju perfekt för han och hans rum.. hm..

Oo nu ska jag vänta tills min usunge kommer hem så jag kan krama och pussa och krama honom igen! :D
Tänk vad man saknar sina små när dom är borta! :D

Trött

Ja jag sa ju att jag skulle sitta uppe länge nu när jag får sovmorgon i morn.. Men jag är såå trött så jag tror jag ramlar i säng väldigt snart.. Får se till att SOVA UT ordentligt istället!

Jag är så trött så jag är mållös.. ;) jag tänkte skriva ett rätt så långt inlägg men jag är helt nollställd..
NÄ jag hoppar i säng istället!

Sov så gott!

Klar men inte färdig

Ja.. designen är klar.. Men jag är långt ifrån färdig.. Jag är inte alls nöjd.. Men de får vara så så länge.. Så får vi se när jag orkar ta tag i de igen..

Idag har vi haft bus hela dagen och efter lunhcen skulle Elliot sova.. Men de ville han då rakt inte! Fast han va väldigt sliten så vägrade han helt sonika att somna..
Det hela slutade med att jag tog in honom i våran säng och efter mycket om och men så somnade han där!
Han hann precis vakna minuten innan farmor o Knorre knackade på dörren!
Elliot fick åka med dom hem och ska sova där!

Vi hade som planer att gå på fest idag, NU.. men jag känner mej allt annat än upplagd för fest.. så vi blir hemma.
Henke ska strax gå och hämta pizza!

slut

åh vad jag har blivit sur och arg! ;) Och vad jag har blivit glad! Och sen sur igen..

Designen har bråkat.. Jga ville ha en header med transparent bakrund men när jag sparade i GIF blev kvaliten superkass!

men nu har jag löst de, men nu är jag helslut.. Så detta får vara nog för idag... Ni får stå ut med skiten en dag till ;D

Sov gott!

NU!

Nu börjar de hända grejer här! ;)

Nu har jag koll på de jag ska ha koll på! NU gäller de bara att göra en fin design av de hela! ;)

Jag lär fortsätta medans jag har min skaparanda! :D

HÄrliga fredag!

oo jag sov visst bort hela förmiddan! ;)
Jag gick upp med ELliot vid halv 8, medans pappan sov vidare. Sen väckte vi pappan när de va dags att gå till dagis (Pappan lämnar alltid E då han kan för att jag inte ska behöva gå mer än nödvändigt). NÄr pappan lämnat E på dagis så la vi oss och vilade igen, nångång ringde pappans klocka igen eftersom han skulle iväg till jobbet nu men jag sov vidare lite till! Skönt förståss!
Nu är pappan på jobbet som sagt och jag har ätit lite lunch. Ska hämta Elliot sen vid 14 och så får vi nog gå hem och ha lite fredagsmys! Vädret ute är inte så tilltalande för att leka i tyvärr..

Ikväll när Elliot sover sk ajg sätta mig o pyssla med designen igen, får vi se om jag lyckas komma upp med nånting jag känner mig nöjd över! ;)

Blogg segare än en sengångare!

Ja.. jag håller ju på å provar o testar men orkar itne sitta här längre den hrä gången..
Blogg.se är verkligen SKITsegt! Förbenat!

Aja.. hur som helst så är de INTE så här bloggen kommer se ut.. och de är itne ens i närheten.. jag har bara  slängt ihop vissa saker för att se hru jag lkyckades göra dom.. :P Så nu vet jag lite hur de går till..
Men soms agt.. ni får stå ut iallaflal tills i morgon som de är nu.. :P


Blogg segare än en sengångare!

Ja.. jag håller ju på å provar o testar men orkar itne sitta här längre den hrä gången..
Blogg.se är verkligen SKITsegt! Förbenat!

Aja.. hur som helst så är de INTE så här bloggen kommer se ut.. och de är itne ens i närheten.. jag har bara  slängt ihop vissa saker för att se hru jag lkyckades göra dom.. :P Så nu vet jag lite hur de går till..
Men soms agt.. ni får stå ut iallaflal tills i morgon som de är nu.. :P


NY DESIGN

Ja från och med nu och framåt.. ja kanske tom i flera dagar kommer bloggen garanterat se helt knasig ut!
Jag har börja tlite på en ny deign men jag vill prova lite saker som jag egentligen inte har koll på.. så jag måste prova och testa och dona ett tag! ;) Men jag ska se till så att ni iallaflal kan läsa bloggen under tiden.. ;)

uhfhfh

så! Både frukost och lunch intagna! ;) Tage har sovit bredvid mej under täcket hela fm. MYS.

Ska hämta Elliot snart. Tror de ser ut som om de iallafall fortsätter vara uppehåll ute.. så kasnke vi kan vara ute en stund om de inte är svinkallt.. ;) Annars har vi inga planer för dagen..

Ikväll täntke jag sätta mig och fixa en ny design till bloggen!

Gravidsnurrig?

hehe snacka om att man är lite lost ibland!
Jag sitter här i godan ro, men tycker magen kurrar en massa.. funderar lite över varför.. och kommer på att jag ju för tusan inte har ätit frukost! haha!
Jag brukar ju alltid äta med Elliot men idag va vi lite sena (sov till halv 8, och iväg kvart över 8) så jag  såg bara till att E fick i sig frukost.. Men de har jag inte insett förns nu.. att jag inte har ätit alltså.. ;D
Dags att käka då!

Våran stora unge



Idag blir Elliot 17 månader! :D

Såå ja..

ok jag har lugnat mig lite.. och de känns lite ljusare.. Jag va ner till brevlådan och där låg ett brev från FK som damen i telefonen sa att de borde göra. och här står de en hel radda med saker som för dom är oklara!
Så jag sitter nu i telefonen för att ringa  min läkare Rune.. Rune min RUne... :P
Han och jag får se till att ordna en väldigt genomförlig beskrivning på vad som är fel och vad som inte funkar för mig..
Får hoppas hoppas att vi kan ordna nått som passar FK..

Min snälla svärmor kommer ikväll (möjligtvis) och ska läsa och hjälpa mig också..

TACK FK.. För INGENTING!


Jävlar helvetes skit-färsäkringskassa!!
Hur jävla handikappad ska man behöva vara för att  få godkänd sjukskrivning?!
Färbenade jävla nötter som bestämmer att jag som gravid inte är sjuk!
Nä men prova en dag i mina skor så kan ni se hur en graviditet påverkar en gravid kvinnas kropp!
Inte sjuk kasnke men jävlar den smärat jag kämpar med varje dag!
Tack FK för att ni körde ner mig i skorna ordentligt idag..

Fotografering

Ja är nån förvånad över det faktum att jag FORTFRARANDE väntar på att FK ska ringa tillbaks... Suck..

HÄmtade iallafall Elliot på dagis och fotograferingen där hade gått jättebra. Så ska bli spännande att se korten sen! :)

Efter dagis så åkte jag o Elliot ner på stan för att hämta upp bilden på Elliot som vi tog på Åhlens för en månad sen! Och självfallet så blev Elliot supersöt på bilden! ska se om jag kan fota av bilden lite senare!

Hur som helst så va mamman slut i kroppen och täntke åka hem, vilket hon gjorde.. MEN bussen va knökfull! Ståplats hela vägen hem och trångt! Så de gjorde ju min dag.. eller inte.. Mina fogar tyckte inte om ståplatsen..

Elliot va jättegosig här inan vi skulle äta! Jag blev alles paff för han ville gosa o kela! Och de är itne riktigt han.. Han hinner aldrig gosa annars... ;) Så jag hoppas att de inte är nån sjukdom på ingång när han va så trött o gosig..

Nu ska jag scrappa lite.. men vet inte om de blir på datorn eller IN REAL LIFE ;)

FK is tha shit!

Ja skit är de.. Väntar fortfarande.. Jag skulle nog ha frågat VILKET ÅR dom skulle rinag tillbaka..

Nu ska jag hämta Elliot och så ska vi ner på stan och hämta upp ett foto vi tog på Åhlens för en månad sen! Får se hur de bidde då!

Hörs!

Privat telefonlinje??

Ja man kan nästan tro att jag har en privat linje till FK! haha Jag förstår inte HUR jag ALLTID kommer fram på en gång när jag ringer till försäkringskassan!
Alla som ringer runt omkmring får alltid vänta jättelänge.. Men jag har nu iallafall 3 gånger på raken bara ringt, knappat in mitt personnummer och så svarar nån.. :D TACK!
Dock visste inte personen i fråga vad som gjorde att de har tagit så lång tid, så jag fick lämna mitt nummer så skulle nån handläggare ringa upp.. JA TACK! Jag vill åtminståne veta OM jag får beviljad sjukskrivning.. Har ju vart hemma sen i mitten på Augusti! Och ja.. lite pengar skulle sitta fint också..

AJa.. bara snällt vänta på att dom ringer upp igen..

Less

Ja.. nu är jag less på att vänta... NU tar jag ett djupt andetag och ringer försäkringskassan....
JAg är redo för att slåss!

Höstigt

Tre bilder från våran promenad i söndags!


v.21

Om graviditeten(v 20+0)

BEBIS

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

DU

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.



Idag är du 19 veckor och 0 dagar gravid.

Hjärtat börjar att slå: 10. juli 2009
Embryot rör sig: 3. augusti 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 10. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 10. augusti 2009
Risken för missfall avtar: 24. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 1. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 7. september 2009
Fostret sväljer och kissar: 21. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 28. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 5. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 19. oktober 2009
Fostret börjar att höra: 9. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 7. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 11. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum: 8. mars 2010

Mage halvvägs! (v.21)


Musik

Nu har vi precis ätit mellis här.. VI var ute och tog en promenad i fina hösten och fick en hel del fina bilder som kommer senare idag (läs ikväll). De va så skönt ute i solen! :D Men som sagt, de kommer lite kort sen.
Nu väntar vi hem pappa och så småningom ska jag ta och åka ner på stan och möta upp Maria inför bion! :)

Jag sitter här och spelar Elliots bästa musik på datorn! :D Tänk va ungen älskar musik! Han springer omkring och dansar samtidigt som han försöker lägga pussel! :D

Aja, jag återkommer ikväll med bilder från dagen!

We go girls!

LÄNK

Haha! :D

"– Jag trodde att jag förstod vad ni går igenom. Det gör jag inte. Allt snack om att killar har högre smärttröskel än kvinnor är skitsnack. Kvinnor, ni vinner!"

Lasange

Ja nu är lasagnen i ugnen och vi väntar på att få äta den! :D

Elliot va duktig och satt i sin stol och la pussel medans jag gjorde maten.. Annars springer han bara och vrider på spisknapparna den busen! TUR att den är barnsäker iallafall.
Sen ska vi käka som sagt och sen ska busen sova lite middag! Och efter vilan ska vi ut o busa! Med kameran i högsta hugg! :D

Nu ska jag gå och checka läget i ugnen!

Soliga söndag!

Ja äntligen verkar de som om de blir lite sol igen! Härligt! Men de är kallt!

Elliot springer omkring och busar här. Pappan är i duschen och ska snart åka till jobbet. Själv tänkte jag sätta i gång med att göra lasange till lunchen för mej och Elliot och till middag till pappa.
Sen på em kommer nog mormor hit och hjälper mig hålla lite koll på ungen medans jag ahde tänkt och fota en massa fina höstbilder! Ja förståss höstbilder på ungen.. ;) men kasnke andra höstiga motiv också om jag hittar nått.
Sen lite senare på em så ska jag åka ner på stan och möta Maria (Amandas mamma) och vi ska gå på bio och se "Flickan som lekte med elden". INTRESSANT! Och kul! För de va evigheter sen jag va på bio tror jag! :D

Så ser dagens planer ut och vi får väl se om de är så dagen blir.. ;)

Jag lär iallafall börja med att byta bajsblöja känner jag...  :/

Höstpromenad








Elliot plockar...

308ab479cb342c7486513654159af0b6.png

Elliot plockar med sina klossar..


Fredagsmys II

Ja jag och busen har haft fredagsmys hela eftermiddan. Vi började med att käka mellis! Äta bör man ju! ;)
Sen har vi busat och lekt en massa på eftermiddan.
Elliot har setat en stund nu med "kakburken"! haha en burk med klossar som passar in i vissa hål. som spelar fint när man gör rätt.. :P Han har lite tålamod ibland ändå! :P TUR!
Snart blir de mat och sen badning för E. När han har lagt sig blir de dags för mitt egna fredagsmys tror jag.. Blir nog ett varmt bad för mej då innan henke kommer hem med mitt andra fredagsmys!! COLA ;D med is i offcourse!

Å elliot har en annan leksak där man ska typ stapla ringar på en pinne och den låter ju sklart okcås! Men jag hör nu när han plockar med den att den nog behlver nya batterier! haha fy så illa den låter.. :D

Överkörd

Kolla HÄR

Usch jag ryser i hela kroppen! Fy..

Fredagsmyys!

Grått o trist!
MEN Freeedaaag! ;)

Idag har vi ingentign på schemat.. är lite sugen på att åka o bada.. men de blir nog rätt sent.. Och om de regnar blir vi dyblöta, för vi får gå en bit både dit och hem. 
Vi kunde ju bada i helgen annars, men jag VET att de är så mycket mer folk då.. Eller kanske på måndag.. Hm.. vi får se hur de blir.
Vi kasnke blir hemma idag på em och har lite mamma o Elliot-mys istället :P

RUbrik

Å vi sov i över två timmar på fm idag! haha.. Jag är så svår att få upp när jag väl lagt mig. Därför jag itne kan sova när elliot sover sin halvtimme när han är hemma, för då blir de hela bara värre! Vet iten hur mycket anemin spelar in.. Men iallafall så hoppade jag upp ur sängen (knappast hoppade dock) och gick och hämtade Elliot.
Och han hade kräkts på sin fina nya VIK-hockey-tröja.. ;) NEJ ingen mag/kräksjuka utan bara de vanliga när de gäller Elliot..
Jag täntke jag skulle rinag till BVC och höra om de finns nånting vi borde tänka på.. men jag tror bra de är så att han är känslig helt enkelt.. Hostar han för mycket kan han kräkas, sätter han lite typ i halsen så kräks han.. Så fort han blir lite förkyld kan han kräkas.. OCH varje gång han har haft feber så kräks han..  De blir säkert nån gång i veckan.. Men jag vet itne om man kan göra nånting åt mer än att vänta och hoppas de blir bättre?

Aja vi  tog bussen n er på stan och mötte upp mormor. Vi käkade mellis på donken, Elliot fick en naturell hamburgare i en happy meal, så han fick ju en bok också.. Mormorn fick Elliots strips o lilla colan, och Elliot fick vatten och morötter istället. ;D
Sen gick vi på jakt efter termobrallerna till Elliot. Gick först till Lindex men fansn inga i storlek, sen fick vvi till Nameit/Exit och där va de förvånansvärt DYRT. 499 för ett par termobyxer känns lite väl.. då kan jag ju köpa en hel overall istället.. ;)
Vi gick till kappahl och där hittade jag ett par för 399:-, men som medlem så har jag ju 25% just nu på ytterkläder så de blev väl 300:- ungefär. Helt okej! Så nu kan han ha de så länge innan de blir overallväder! Så hinner jag bestämma mig och köpa en overall också.. :P

Kanske va tur att jag köpte termobraller för de ska ju bli snö i natt/imorgon bitti! :P Fast de lär väl regna bort under dagen iallafall.. men ändå!

Ska göra om min bloggdesign på sikt! Måste filura lite på hur jag vill ha de på min blogg.. Ombyte förnöjer! :D

v.20 (i måndags)


Om graviditeten(v 19+0)


BEBISEN


Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

DU

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.




Idag är du 19 veckor och 0 dagar gravid.

Hjärtat börjar att slå: 10. juli 2009
Embryot rör sig: 3. augusti 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 10. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 10. augusti 2009
Risken för missfall avtar: 24. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 1. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 7. september 2009
Fostret sväljer och kissar: 21. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 28. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 5. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 19. oktober 2009
Fostret börjar att höra: 9. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 7. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 11. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum: 8. mars 2010




JAG GLÖMDE AV ATT JAG GICK IN I V.20 i måndags!!! haha Hejja mej! ;)

Vild liten

Igår kväll fick pappan känna lillungen för första gången. :)
Han skulle kunna ha känt tidigare också men nu va bebisen verkligen vild.. Kullerbyttor o sparkar högt o lågt! Så mysigt! ÄN så länge!

Igår em kom alltså farmor hit. Jag åkte med henne till Hökåsen och hämtade mina pengar från klädbytardagarna! 429:- är ju inte illa! BRA att ha nu när man inte får nå andra pengar ännu.. Jag ska vänta den här veckan också sen undrar jag om jag ska ringa och fråga vad dom håller på med på FK....
Sen när vi återkom hem så fixade jag mej o rding fort och sen tog vi bussen ner på stan. Gick en liiten sväng innan vi sen gick till Spicy Hot och åt mat! MUMS!
Sen åkte vi mot ABB Arena och gick på hockey. Pappan köpte en Västerås Hockey-tröja till Elliot som han såklart skulle ha på sig till dagis idag! :) Får ta kort sen och visa!

På em idag tror jag att jag o Elliot åker ner på stan en sväng.. Måste hitta några bra termobyxor till Elliot som han kan ha med sin jacka tills de blir dags för overall.. ! Och den där jefla overallen.. Vet inta alls vad jag ska köpa.. Just nu lutar de åt en Pop.. TÄnkte ju köpa Kappahls men den verkar vara slut överallt.
Aja.. nu ska jag käka en rostis och sen gå till sängs en stund!

Onsdag

I morse skrek Elliot till vid 20 över 5. Jag gick in och stoppade en napp i munnen på honom och han bara faller i hop igen och jag går ut.. jag tror itne han är helt vaken.. och kasnke att han somnar om ifallk jag väntar tillräckligt länge... men när kockan är 5 så vill manb ju bara sova.. ;)
Sen sov han till 10 över 8! DÅ blev de lite bråttom att hinna till dagis. ;) Men de gick bra! hehe han hade för första gången lyckats tända lampan från sin säng. :P Hoppas han har glömt de redan så han inte gör de om kvällarna eller så.. :P

Nu ha jag som ofta haft en vilo-förmiddag och inte gjort nånting vettigt. Så ska väl göra nånting snart.. Sen hämta Elliot så kommer farmor på eftermiddagen.
Så ska farmor o pappan ut och köra lite bil och sen ska farmor vara lite barnvakt åt Elliot medans vi åker ner på stan och äter lite gott och sen går på hockey! (med sittbiljetter :P )


Vattendjur


Hur mycket kärlek?

Sitter och tittar på förlossningar på fyran..

Och de börjar sakta gå in i mig att jag inom en inte allt för lång tid kommer ha ett sånt där knytte i famnen! Så hjälplöst, så litet, så skört.. Ett liv, en liten människa, som kommer växa och bli stor. Tänk att jag ska få den äran IGEN, att ta hand om den där hjälplösa lilla människan och se den växa och lära sig samma saker som storebror redan har lärt sig. Få bli lika stolt för lillasyskonet som jag blivit för Elliot!
Sen jag blev mamma har jag blivit en stolt människa!

Hur mycket kärlek ryms det i en mamma??




Mina små kärlekar!


En LITEN matlista..

Måndag: Korvstroganoff o ris

Tisdag: Lasange

....

To be continued! ;)

Badhuset

Idag efter lunchen och lunchvilan för Elliot så begav vi oss till badhuset! Va ju typ i våras Elliot va där senast så jag trodde han skulle vara rätt skeptisk! Men de gick såå bra! Med oss var pappan såklart, och så faster Linda!
Vi började att vara i barnens "äventyrspool".. Rätt liten men Elliot fann den väldigt rolig! Lite kanor att åka i och lite djur som sprutar vatten.
Först va han ändå rätt skeptisk, men när han fått stå en stund och kolla in alla andra barnet så började han plaska och busa. Sen va de sååå kul att få åka kana ner i vattnet! 

Sen åt vi lite melllis innan vi hoppade ner i den större bassängen. Först va de lite läskigt, men sen slängde han sig mellan mig och pappan,. :D Sen fick han dyka en gång med pappan och då blev han genast väldigt skeptisk igen! Men efter bara en liiten stund så gick de över igen.. Jag satte honom på bassängkanten för att se vad han skulle göra.. Senast vi badade och satte honom på kanten så blev han ARG. Men nu satt han och skrattade och tillslut så hoppade han i. I början tog jag emot honom väldigt snällt över vattnet men sen hoppade han i och hamnade helt under och de va bara kul! Så de kändes skönt! :) Nu ska vi fortsätta (försöka iallafall) bada med jämna mellanrum!

Sen skulle vi promenera in till stan och ta bussen hem.. och när vi kom ut va de VÄRLDENS höstväder! FY! Regnet öste ner och se blåste! Usch!

Jag tog kort med min mobil men märkte sen efter en del bilder att jag hade den inställd på sämsta.. jag som tyckt att min mobil blivit så dålig på att ta bilder, för jag va säääker på att jag hade ställt om den igen. Men tydligen inte... :/ Dock tog jag några bilder med bättre kvalitet.. Men ni får se bilder från båda inställningarna, men ni får ta det med att vissa är skitkassa... ;)



Pappa, Elliot o fasters ben :P


Upp för kanan!


Plaskar


ÅKer kana!


Skitkul med kanan!


Sötnöten! (bättre kvalitet or what??)


Wei!


Bus i båten


Plask!!


Tack min underbara familj för en underbar dag! :D

Grå dag

Idag är de grått o trist ute! Fy!

Jag ahr nyss setat i lugn och ro och ätit frukost. En STOR kopp varm choklad.. mmm.. :-)
Henke o Elliot är ute och promenerar med farfar här på moergonkvisten.. Men dom borde snart vara på ingång för de regnar lite ute..

Igår fm var jag och Elliot med mormor till Sala och kollade in massa vovvar på agilityn. Eller ja, kasnke inte en massa, men en del vovvar. De va kallt på morgonen! (-2).
Dock blev de lite tokigt när Elliot väl somnat i vagnen och så hostade han och hostade och sen kom hans mellis upp! På jacka och fleecetröja.. och på åkpåsen! Så vi  fick lov att plocka ihop och åka hem när Ellito inte hade nå kläder kvar. ;)
NÄr vi kom hem va Elliot supertrött för han sov nog typ i 5-10 minuter i vagnen innan de blev tokigt så jag försökte få i honom lunch.. men de va lönlöst så jag la honom i sängen istället.. men de ville han inte heller. Så tillslut fick han komma upp igen, och sitta med oss vid bordet när vi åt mat och tillslut så åt han också. Sen bestämde vi med mamma Marie o Nea o Vira att vi skulle träffas ute.
Vi var ute i några timmar på eftermiddagen i solen och de vz skönt.. men de blev kyligare o kyligare. brr. Men vi hade superkul.
Sen när vi kom in och skulle äta så brast de för ungen igen! ;) Han va SÅ trött. Gick inte att gfå i han maten och klockan va ju bara halv 18, och för tidigt ju att hoppa i säng! Men INGENTING funkade. Ingenting! Han ville itne ens ha nappen o snutten. Så efter mycket skrik och flera fina försök att få på pyjamasen, la vi honom i sängen med nappar (som han fortfarande inte ville ha) ochs nutten och sa gonatt och gick ut. JO han va fortfarande arg som ett bi (Har ALDRIG sett honom så arg--> ÖVERTRÖTT). Men de tog inte alls lång stund innan de blev tyst där inne, och klockan var ju bara typ kvart i 18-18.
Men så efter en kvart vaknade han , av hosta tror jag, och började gnälla igen.. Så han låg en stund och bara gnällde så tillslut tog jag upp honom och fixade en flarra välling (han hade ju inte ätit nånting) och han slukade den och sen la vi honom utan minsta lilla skrik eller protest.
Så han va väl dötrött och när han vaknade efter typ 15 minuter så  märkte han väl att han va hungrig..
Men jag sa till Henke att de är TUR att han inte är så där hela tiden.. Finns säkert barn som är så där arga och skriker hela tiden.. Elliot får små utbrott ibland, och utbrott som detta har han aldrig haft innan. Men de löste sig fint!
Han sov till 20 över 7 i morse iallafall och då gick pappan upp med honom och sen ut på promenaden.:)

Idag har vi inga planer för dagen..Vi tar den som den kommer!
Trist bara tt de regnar.. men man kan väl inte få perfekta höstdagar för jämnan antar jag.. :)

Kille eller tjej?

Idag har vi alltså sett våran lilla guldklimp! Riktig liten buse som låg och höll i sina fötter med sina händer, helt ihopvikt med fötterna ovanför huvudet! Ibland släppte den fötterna och sög lite på tummen eller svalde lite fostervatten. Men oftast låg den helt i hopvikt och va inte så himla sammarbetsvillig.. ;)
De gick dock att mäta de som skulle mätas och vi blev flyttade en dag till den 9 mars.,. Men jag tror ändå jag behåller de datumet vi har nu, 8 mars. Men ändå har den 9:e i bakhuvudet.
Min moderkaka satt väldigt lågt ner också så vi ska få komma tillbaka på ultraljud igen i v.32 och se så att den inte sitter ivägen för utvägen. ;)
Och pga vår lille klimp hellre låg som en dubbelmacka så va de liiite knivigt att se vissa delar. Men vi vet med vad barnmorskan sa till 90% vad de är!

MMMEN de håller vi hemligt ett tag till! Som min sambo sa så fick jag skylla på honom, och det gör jag. Han sa att han skulle fundera över helgen om han skulle gå med på att berätta för folk, så håll tummarna för de.. ;)

Ett litet mirakel










Så härligt...

6d900af1b559b8742274d33ea776e8be.png

Så härligt väder vi har idag! Såna här dagar skulle jag nästan kunna påstå att hösten är härlig.. ;) är på väg till ultraljudet nu och det är en underbar dag att ha ultraljud på! Dessutom är de fredag idag! Fredagsmys med cola och is!


Tick tick tack

Bara en timme kvar nu!! :D
jag ska ta och fixa mig och klä mig och sen ta och bege mej mot sjukan och ULTRALJUDET! :D

IIIIInte alls nervös nej inte då.....

Nää jag borde nog sätta lite fart nu då!! Tjing på er!

Våran stora unge!

Jag blir fortfarande tårögd ibland när jag tänker på våran stora unge. ;) Hur stor han blir och vad duktig han är!

Idag lämnade JAG honom på dagis och alltid ananrs är de pappan på väg till jobbet som lämnar.. Senast när jag lämnade va de jobbigt att säga hejdå och Elliot blev lite ledsen (om än för en väldigt kort stund) och varje gång vi kom dit och hans inskolningsfröken visade sig i dörren så vände han och sprang till mig, eftersom hon betydde att mamman eller pappan nu kommer lämna mig..
Idag va de såå härligt att lämna honom. Han spatserade in, gick rakt mot Lena och fick komma upp i hennes famn. Därifrån sa vi sen hejdå och han gav mig en puss med ett LEENDE och så gick dom in!! *gråt*
Tänk va små saker betyder för en...

Okej att jag är gravid och hormonell, men de här MÅSTE vara en föräldragrej mer.. Ibland kan jag sitta och titta på honom bara när han leker eller läser eller gör nått bus och kan inte annat än att le.. Vilken fin unge vi har!


Storebror Elliot.. :D

To day is the day!

ULTRALJUD!!! :D

Idag kanske är dagen då vi antingen får fastställa att de är en HAN eller kasnke får vi ändra till en HON?
Lillabryster blir till en lillebror eller lillasyster!

Kasnke vill den lille inte alls visa sig? Men då får vi leva med de också.. ;)

Nu ska jag och min stora guldklimp äta frukost och sen ska vi gå till dagis! På em kommer farmor och hämtar Elliot så ska han vara hos henne på em. Men nu! Frulle!

Här sitter...

0bc55315d6c8e9032c3d0e0774a81725.png

Här sitter jag och pausar... 40 minuter tills jag ska vara hos doktor rune. Jag har Moa o Max kvar jag vill gå till.. De är på vägen till läkaren. Men jag kan ju inte gå ännu, då får jag ju vänta så länge.. Men nu när jag går själv utan vagn kanske jag skulle kika in på den lilla affären med liten dörr som ligger nära moa o max.. Bra idé! ;) off i go!


Min nya...

0-11fe5e850210f63e0a357fe926d52e0f.png

Min nya last! Så in i bomben gott!


Torsdag

Elliot sov till tjugo över sju då jag gick upp och slammrade på toaletten.. Han behövde vakna men hatar när man väcker honom by hand..  ;) Men jag tror han va vaken för han va snabb på att svara där inne.. :)

Nyss så ringde min vän barnmorskan och sa att tiden jag fick va ju egentligen i morgon (jag trodde de va idag) och då kunde vi lösa det i morgon! Så i morgon ska vi få se våran lilla guldklimp! Men de betyder att våran stoa guldklimp måste hämtas från dagis av nån annan både idag (mormor) och i morgon! Så jag ska rinag farmor idag och se om hon kan i morgon.., annars får mormor rycka in igen! ;D

Idag ska mormor hämta Elliot för att jag har ju läkartiden 14.30. Ska bli spännadne att höra vad han har att säga.. vad för åtgärder man kan ta.. För jag har ingen aning. Men lite nervöst är de allt..
henke sa i morse när jag talade o för Elliot att mormor skulle hämta honom och att vi skulle ses senare; "Ja om inte mamam bli inlagd tills på måndag eller så!".. usch nä men så blir de inte! *sådeså*

Jag ska iallafall kika lite på stan idag och sen äta lite lunch innan jag ska till läkaren.

Härlig höstdag (20091002)







Mat

Ja min matlista är lite lost men jag försöker iallfall :P

Idag har vi (jag och elliot) ätit korv och potatis med pepparrotssås och kokta morötter! VÄLDANS mums tycker både jag och ungen! ;)

Henke fick ssteka sina sven P´s hamburgare när han kom hem.. ;)

Onsdag redan

Jag sitter och kollar på efterlyst och lillungen i magen ligger å gnider på min kissblåsa! Sååå obehagligt! MEn jag tätnek jag skulle få se klart på efterlyst så kan jag gå och kissa och borsta tänderna sen.. ;)

Idag har vi inte gjort nånting egentligen.. Faster Linda va här en sväng och följde med och hämtade Elliot på dagis. Sen när vi kom hem igen åkte pappan till jobbet och faster nån annanstans, så jag och Elliot käkae mellis och sen busade vi tills de va dags att laga mat. :-)

I morgon är de då dags för läkaren igen.. Jag tänker nog åka ner lite innan och i sakta mak gå en kort sväng på stan och sen tror jag nog jag tänker äta lunch på stan i min ensamhet, men helt i lugn och ro hade jag tänkt.. ;)

Nu sova!

Kväller

Nu ska jag kollak på Ungamödrar och sen ska jag laga mat!

Idag blir det tacolasange! Elliot har ätit mackisar o köttfärsås till middag.
Vi var med mormor och storhandlade på maxi och klockan va rätt mycket när vi kom hem så jag plockade fram de till honom ur frysen.

Sen ska jag ta mej en sup! Ja.. en järnsup.. Har redan hunnit med en gång idag men de är väl likabra att slurpa på lite till..

Svar på blodprov

Matilda- Mercedes mamma frågade om varör jag tog blodprov och här kommer svaret plus en hel del till..

Jag tog blodprovet för att läkaren va inte riktigt nöjd över mian järndepåer och ville kolla lite närmare och igen på järnvärdet och sånt.. Jag va där igår och tog provet och idag när jag var och hämtade Elliot så ringde min läkare..
Han sa att mitt järnvärde låg på 102 och att mina järndepåer va i princip obefintliga.. Han ord va "Du behöver inte hasta till sjukhuset eller ringa efter ambulans eller så MEN vi måste göra nånting åt det här."
Jag fick en tid på torsdag och då ska vi diskutera vad vi ska göra..  Jag lider alltså av anemi och vad man gör åt det?
Ja blodtransfusion är ett av alternativen.. dom resterande alternativen (som jag hoppas finns) ska vi alltså diskutera på torsdag.. Bara att hålla tummarna att vi snabbt får rätsida på de här..

Är de konstigt att jag ibland känner mig lite sliten? :P

brr!

Idag va de -3 när i klev upp vid 8! brrr!! Vi fick också lite bråttom för Elliot sov lite för länge.. ;) Men de är ju skönt förståss.. men vi slängde i ungen frukost och sen cyklade pappan med Elliot till dagis och sen vidare rill jobbet..

Jag plockade fram varmare vantar till ELliot men de gick INTE att få på honom de.. hoppas han lär sig och vänjer sig för han lär ha tjockare vantar sen... Sen funderade jag på om han skulle haft vinterskorna på sig.. Nu fick han ha sina gympadojjor, men de är ju supersvårt att veta ju! :P i morn (eller om de va på torsdag) så ska dom till skogen på dagis och då får han i vilket fall ha på sig vinterskorna..

Jag funderar på att ta mig till Hälla.. men jag borde i sånt fall redan ha vart på väg tror jag.. ;) Om ag ska hinna di t och tillbaks innan jag skulle hämtat Elliot.. Skulle egentligen kollat Kappahl på Hälla om dom hade nå overaller kvar., På stan hade dom några få .. i storleken 98! Alldeles för stort.. :P Fick ju sms om att jag har 25% på alla ytterkläder.. skulle ju vart galant att köpa overallen på de... men, men.. Kanske i m orgon, eller på em..

Sen fick jag ju "vi föräldrazr" igår och i den blev Coops overall bäst i test även i år.. skulle kanske spana in den.. mnen vad jag minns av det lilla jag sett så är den rätt skabbig.. ;) Men de kanske man får leva med... hm..

Mage v.18+0


v.19

Om graviditeten(v 18+0)

BEBISEN


Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

DU

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram.

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.




Idag är du 18 veckor och 0 dagar gravid.

Hjärtat börjar att slå: 10. juli 2009
Embryot rör sig: 3. augusti 2009

Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 10. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 10. augusti 2009
Risken för missfall avtar: 24. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 1. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 7. september 2009
Fostret sväljer och kissar: 21. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 28. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 5. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 19. oktober 2009
Fostret börjar att höra: 9. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 7. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 11. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum: 8. mars 2010

Sol

Ja tro det eller ej men idag skiner solen igen!

jag ska strax sätta Emla i mina armveck och sen ta mej ner på stan och hämta mitt sjukintyg och samtidigt ska jag ta de där förbenade blodprovet.. Därav Emlan :P

Elliot är på dagis idag igen då och han är bara liite snuvig och hes. Men har ju vart ful i bus hela helgen, och som jag sa igår så kan ju han säkert vara snuvig tills i vår nu så.. :P

Nej på med plåstren och sen göra i ordning för stan..

Noll koll!

Snacka om att inte ha nån större koll på saker och ting! haha!

JAg gick omkring här och tände ljus och hade tvn på på trean.., Reklamen säger " TOp model ikväll klockan 19.00!", haha han jag tänka, de är ju inte söndag idag!... Men ja.. joooo.. de är de ju.. :P

Galet!

Läs HÄR

De är ju helt absurbt! De måste finnas annat dom kan spara på! OK att vissa känner sig reso att åka hem efter 6 timmar, då ska dom givetvis göra det.. men om man inte alls känner sig redo och känner att man behöver stöd och hjälp då kan man väl för tusan inte sitta i telefon hemmifrån!

Lunch

så har jag intagit lunch.. men jag har inte lyckats färdigställa nån digi-scrap ännu... men jag jobbar på de.. ;) Har iallaflal hittat rätt mycket fint att ladda ner så jag får lite mer inspiration!

Ikväll ska jag ringa bästa barnmorskan ever, och prata om hur vi ska göra med rutinultraljudet.. Som ni alla säkert vet får inte pappsen följa med in och hon tycker detta är patetiskt, så på bästa möjliga sätt försöker hon hjälpa till.. Så som det verkar nu så får Henke iallafall se vårat andra lilla mirakel han också på ultraljudet! Fast då inte på den tiden som vi har bokad på torsdag utan de blir en annan dag (kväll) ;)..
Hur som helst så längar vi efter att få se våran lillasyster/lillebror och vi hållar alla tummar att allt ser bra ut därinne! :)

Nuuu tillbaks till scrappandet! Tjing!

Sunday, rainy sunday

Idag är de barnfritt här hemma. :)
Elliot har åkt med sin farfar. Först skulle dom åka hem till gammelfarmor på lite kalas och sen blir de väl bara en massa bus kan jag tro! :)

Jag ska städa undan i vardagsrummet och i köket. Men så ska jag enbart ta de lugnt också.. Jag börjar med att ta de lungt tror jag.. ;) Ska leta reda på nått roligt att scrappa av (digi-scrap) så får vi se om jag lyckas pyssla i hop nånting fint! :)
Aja vi får väl som sagt de om jag återkommer med nånting sen! Nu ska jag leta!


Natti natti..




Lillungen

Jag har i typ 2 veckor vart jättenojjig över att jag fått  MA (Missed Abortion, ett slags missfall där inte fostrets stöts ut av kroppen direkt). Fick ju det innan Elliot så jag nojjar mig hela tiden.. Jag kände ju av den lille ofta innan, och nu under nån vecka så tycker jag mig inte alls ha känt av honom som innan.. Försökte övertyga mig själv om att om de är så, så skulle jag blöda och så.., men jag vet ju att så behöver de ju inte vara om man får MA, så jag blev inge lugnare av det..
Men nu i veckan så både såg och kände jag lillungen igen och sen varje dag.
Roligast är att ligga i badet och observera magen och dess innehåll när den åker omkring fram och tillbaks! ;)

Idag är det 4 dagar till ultraljudet!! :D

Elliots önskelista

Här under kommer lite vad Elliot önskar sig i julklapp.. Listan uppdateras vart efter vi kommer på nått bra.. :)

  • Stor säng + madrass (mormor)
  • Tripptrappstol
  • Sängkläder till stora sängen
  • Duplo (gärna med typ motorcykel el dyl.)
  • Little people nån variant. Typ djurgård el. garage
  • Tågbanagrejs (pappa)


Lördag

Jaa kvällen och natten va betydligt bättre än den förra! Elliot somnade utan problem. vaknade upp vid typ halv nio av hosta, men de va första hostan på hela kvällen. Jag var in och skulle ge honom vatten men han va knappt vaken, jag fick i honom lite vatten och sen la jag honom igen och gick ut.. han gnällde lite och hostade lite men somnade på en gång igen.. Sen sov han heela natten till 20 i 8! :D Happy mamma!
Sen mös vi en stund i våran säng så vi gick upp kvart över 8.. helt okej!
På fm har vi inte alls gjort så mycket. Och nu har vi ätit lunch och nu har jag lagt Elliot.

På eftermiddan kommer mormor hit en sväng. Annars har vi inga planer för em heller. :) Soft lördag helt enkelt..
Vi väntar väl in ovädret helt enkelt.. (fast de kommer nog mera norröver, men lite regn kanske)

Men hallåå?

LÄste tigningen  nu att JON åkte ur Idol??
Alltså, de fanns ju en hel del som va så mycket sämre än honom.. Trist! Men jaja.

Nu ska vi äta frukost!

Analysering av Idol

Jag tycker de är lite kul och spännande att analysera hur saker och ting blir.. därför kommer jag analysera dagens Idol.. men jag mnåste försöka komma på vad folket heter.., för jag har ingen koll :P
Tur dom talar om vad alla heter.. Jag kommer komma med KORTA kommentarer och sen tala om vilka som går vidare.. Mitt problem är att jag inte har en aning om HUR många som ska gå vidare???


Erik: Han är bäst.. Glasklar finalplats

Reza: Duktig, men svår

Erika: Trist

Calle: BRA! Men frågan är om sveriges tjejer ser det?

Nicklas: Nää..

Tove: I like that girl! Final, no dubt!

Jon: Självklar!

Eddie: Får vara med.

långhårig tjej: Missade :P

kille med keps: UT! :P

Mariette: hon är också bra!

Jag googlade och tror mig veta ett HELA 11 av 12 går till fredagsfinaler? Då har jag ju mitt färdigt i sånt fall eftersom jag vill ha ut han me kepsen.. Å andra sidan så tror jag alla fjååårtistjejer har mer power än mig i röstningen.. ;)

Camilla: Åker ju med då på en räkmacka eftersom han med kepsen åker ut.. Men hon är ingen höjdare.

Men om jag ska TRO hur de bli istället för att TYCKA hur de ska bli så åker nog Nicklas ut.. eller Reza.

Tack

Den här kvällen har varit betydligt bättre än igår.. än så länge.. Men de va INGA problem med varken hosta eller kräkning av hosta.. och sen jag la honom har jag inte hört honom hosta EN enda gång! Helt otroligt att de kan vara sån skillnad på en dag bara.. Men de tackar jag för! :D Jag hoppas han sover hela natten nu för de behöver jag :)

Nu väntar jag på Henke som förmodligen har med sig lite coola till mej! IIIS i cola! namnam! :P

ÄNTLIGEN

haha såg reklam nu på tv och på måndag börjar äntligen "halv 8 hos mig"..  Tycker de är roligt!

Härliga fredag

Elliot sov i en timme och en kvart.. så liite längre än "normalt".. fast de händer ju att han sover över timmen även vanliga dagar så han tog väl ingen notis om att han var vaken större delen av kvällen och natten.. :P

Nu tittar ja på förlossningar på fyran, efter det ska vi käka mellis och sen ska vi gå ut och leta löv o stenar o andra roliga saker.. :P
Man kan ju inte sitta inne när solen skiner som den gör.. Underbart.. dessutom är de fredag!

Trött

Elliot vakande en halvtimma igen efter jag skrev sista inlägget här.. Tog ett tag till innan han somnade så vid 23-23.30 nångång. Sen va jag in till honom 00.50 o 01.50. 02.50 vaknade han igen och låg o grymtade och hostade. Vid 3.10 gick pappan in och sen tog de ännu en stund innan han somnade. Sista två timmarna sov han hela tiden, men trots att han som sagt inte somnade först 23 nångång och vaknat under hela natten så står hans klocka på 7! Att dom orkar dom små är helt otroligt... Mamman va INTE lika pigg...
Pappan fick sova vidare i två timmar, och sen fick jag sova i 1½ timme (TACK) innan de va dags för pappan att åka till jobbet.
Elliot är pigg som en mört idag. Ingen feber men hostar. Nu har vi ätit lunch och jag har precis lagt honom.. Får se hur länge han sover nu då.. om han sover igen lite efter natten..

Min plan var att jag skulel lägga mig i gen nu när jag lagt honom, för jag hade fortfarande huvudvärk när Henke väckte mig vid 11. Men efter lite mat och vätska känns de relativt bra. :)

Så jag ska nog bara sitta ner och ta igen mej lite.. de va en jobbig kväll igår.. hoppas de går bättre ikväll/natt...

Får se sen om vi går ut en sväng.. de är så soligt o fint.. Kallt men soligt.. Så länge inte ungen har feber och känns sjuk så kan vileva på som vanligt.. ;) Och som sagt.. han är pigg och glad och busig idag.

Förbannade hosta

Nu har vi hållt på hela kvällen fram och tillbaks med stackars Elliot.. han HOSTAR nå fruktansvärt så han kräks.. Och de flertalet gånger... NU tror jag att han har lyckats somna.. så jag tänker INTE skriva nånting mer här utan jag tänker gå och sova... vem vet hur länge man får sova inatt...

Min plutt.. ingen feber iallaflal.. ÄN.. får se i morgon.. eller om han vaknar i natt..

NÄ nu hopp i säng och hoppas han sover nån timme i allafall..

Påminnelse till mig själv

UNGA MÖDRAR Mån-tors 18.30, kanal 5!

Sådan husse, sådan?

Kolla HÄR

Är DU imponerad? Det är jag!

Kallt

Idag va de kallt igen på morgonen, ca 1,5 grad. Elliot fick sina fina vinterjacka och sötaste mössan på när han skulle till dagis!




Jacka från HM (stl 92), mössa från Lindex (tror jag, från förra vintern),
överdragsbyxor från Åhléns (stl 92), vantar från HM, skor Adidas!

RSS 2.0