Lite sjukstuga

Idag har Elliot varit snuvig o hostig.
INGEN feber och han är helt opåverkad, ja förutom att de SÄKERLIGEN är rätt drygt att hosta som han gör..

Och med snuva och hosta så kommer givetvis hans kräkningar tillbaks så han har i princip fått i sig clementiner idag som han fått behålla.....
Sen försökte jag få i honom Mollipect då eftersom jag tycker att ventolinen inte funkar.. Fick i honom på em och den v verkligen på väg upp igen (han har ju bara kräkts upp Mollipecten förut).. men han kunde behålla den. Sen skule jag ge honom nu ikväll och givetvis så kom de upp.. Fy tusan så dåligt man mår när man själv framkallar kräkningar,.. stackars min unge.. Mollipecten hivar jag ut genom fönstret nu.. Tror de är rätt omöjligt att blanda med nånting också va?

Aja mormor kom hit när hon slutade iallafall och eftersom Elliot är pigg som vanligt så sa hon att vi kunde bege oss ut ändå.. VÅrt mål var ju IKEA!
Vi fick med oss de vi skulle + lite till förutom såklart EN sak.. Vardagsrumsbordet var slut men de skulle komma in på lördag.

Henke har skruvat ihops sidobordet men sen är de ju lite svårt att göra nånting nu.. Sen jobbar HEnke 9-19 tisdag, onsdag o torsdag, så de blir framåt helgen vi får upp hyllorna och de ändå.. För jag kan inte göra nånting sånt.. :/

Aja Ellito sover iallafall väldigt bra nu. Han kom i säng strax efter åtta eftersom jag sa till mormro att hon inte behövde lägga honom om han va pigg nog och när vi kom hem från IKEA så kom han springandes och skrek "mamma!". <3 Våran lillprins.. Men han somnade iallafall fort och har inte (hur otroligt de än är) inte hostat sen dess vad vi har hört.. hoppas hoppas han får sova hela natten.. de behöver han..

Nu ska jag lägga mig o läsa lite..
Sov gott!

Länk

LÄs HÄR ..

Hur är man funtad nr man gör sånt?
Man tror ju att de är typ nått "pojkstreck" och att pojkarna själva satt och kollade på de hela.. Eller varför gör man det?

Sen rubricerar man de hela som misshandel, trots att de är rätt tydligt att hon kunde dött om ståltråden hamnat nån annanstans.. mordförsök kasnke är de rätta?

Förbenade hyllan


Jag har förevigat den förbenade hyllan som åker ut i morgon! HURREY!

Juuliga bilder


Köksfönstret., Efter lite funderande så valde jag att inte ha nå förbenade stakar i fönstret! ;D
Ignorera den klättrande ungen ;)


Köksgardinerna


Våran fina adventsstake


V-rummet


VÄlkomnar i hallen


elliots julstrumpa ;D


Elliots byrå med julkulan och tomten han fått av mormor (+ sparbössan o nappburken)


Elliots fönster


Adventsfika

Första advent idag då, och vädret har vart precis lika grått som senste veckorna... *suck* Dock är de ju hrligt när man får lysa upp med lite ljus!

PÅ em idag kom min pappa och mina bröder med respektive och vi hade adventsfika med skinsmörgås, saffransmuffins, pepparkakor, glögg o julmust! ;) nam nam!
Dom va inte här så länge så efter att dom åkt så kom Elliots farfar med familj hit och fikade. SÅ vi har haft en mysig dag.

I morgon är de stägningsdag på dagis så E blir hemma men Henke är iallaflal ledig så vi är alla hemma i morn.  vet itne alls vad vi ska göra.. Men sen på em/kvällen kommer E´s mormor hit och passar honom medans jag o pappan åker till IKEA o inhandlar vårat nya vardagsrum! Ska bli såååå skönt att bli av med den enorma hyllan och få lite ordning o reda!

Nu ska jag bjuda på lite kort.

Paus

Nu blir de lunchpaus.. men jag täntke bara tala om att de iallaflal går framåt! ;D

Dagens att göra-lista

  • Julgardiner i kök, vardagsrum
  • Gardinstång upp i Elliots rum + julgardin
  • Adventsstakar i köksfönstret
  • Stjärna i sovrummet
  • Stjärna i v-rummet
  • Tomtar o diverse fram, förutom i v-rummet där jag väntar tills vi fått våra nya möbler!
  • Baka saffransmuffins
  • Plocka undan allmänt
  • Tvätta ;)

Får se om jag kommer på nått mer.. Om jag har "tur" så bakar Henke muffarna.. ;) De är han betydligt bättre på än jag! Elliots gardinstång är också Henkes grej för jag gör inget sånt nu..

Bäst att sätta fart då!

KOmmer väl nån söt bild sen på vad jag lyckats ställa till med. ;)

Påminnelse

Till mig själv som vanligt.. ;)

Idag kl.18-21, ridsport!

Hjärtat lilla..

100 dagar kvar!

Vi längtar efter dig...







FREDAG

yeey fredag igen idag då!! Snart får jag väl lov att ploppa ut unge nummer två om de ska fortsätta så här!

Idag har E fått gått till dagis men jag ska hämta honom efter lunch för vi ska hem till gammelfaster Eva. Har lovat flera gånger att vi ska komma och så har de kommit nånting i vägen.. Men idag ska vi dit! Men jag täntek att E iallafalls kulle få gå en stund på dagis egftersom de blir väldigt många dagar utan annars. Ons, tors, fre,lör, sön och på måndag har dom stägningsdag så därför tänkte jag att han kunde få gå dit och busa lite med sina polare. :)

Sen i morgon är de tänkt att E ska vara hos mormor mednas jag fixar de sista med julen. Men vi får se om vi åker en sväng till vallby på julmarknad också på fm först.. men om de är spöregn känns de mindre lockande.. Jag vill ha MINUSGRADER!!

Jag hatar allt jävla vatten o all gegga... blä..

Torsdag

Ja tänk! De är redan fredag i morgon igen! ahh! JÖSSES!

Idag tog vi bussen ner till tågstationen och väl där blev Ellito tokig.. ;) Han skrek tåg och tjöt glädjetjut så de stod härliga till! Han är så goo! Han gillar tåg! "Toooog"! Han blev överlycklig som sagt och ännu lyckligare när vi klev på tåget ;)
Vi åkte inte alls så långt men om E blir så glad så är de ju himla skoj! haha.. ;) Vi åkte till Es farmor som hämtade oss på stationen i Hallsta och så åkte vi ut till Åsby, och skulle shoppa lite blomster till köksfönstret! Fanns en massa söta tomtar såklart! ;) Elliot gillar tomtar men sa "Usch" åt trollen ;) Precis som sig bör.. hehe
Sen gick vi till Åsby kött o vilt, och där köpte vi prinskorv, JULSKINKA, eller adventsskinka som vi så fint säger.. ;) Sen köpte vi den guuuudomligt goda örtskinkan! åh den är sååå god! Jag är inte så att jag normalt tycker nått är såå gott, men den örtskinkan är såååå god! och jag hoppas julskinkan också blir smarrig! :D

Sen åkte vi hem till farmorn och Elliot åt prinskorv o makaroner till lunch ;) Sen skulle han sova,  och när vi är hos farmor är de farmors deal att få honom att somna för vi gör på olika sätt, och mitt sätt funkar inte hos farmor ;)
Men idag funkade inte farmors sätt heller för tilolslut hörde jag o henke hur Elliot tjuter av skratt innifrån rummet och likaså farmor.. HAHA :D Jaja, nä Elliot sov ingenting idag! ;) Men de gikc bra! Fast på vägen hem, sista typ bara minuterna innan vi var hemma var de väääldigt väldigt nära att han somnade.. ;)

Nu tror jag faktiskt att jag ska slänga mig i sängen och läsa.. men jag tror jag ska dumpa den boken jag redan läser för den är lite knivig.. Jag vill gärna veta hur det går och hur den slutar men jag vet inte om ja orkar läsa.. hehe.. Jag tänkte skriva vad den heter.. men ja.. tom de har jag glömt bort ;D
jag får skriva i morgon vad den heter..

Tack för idag!

Vaccinationkaoset

Ja jag täntke att jag skulle dra historian om hur vi fick vårat vaccin.. ;)

Jag hade ju bestämt mig för att INTE ta, men självfallet blir man orolig och funderar med allt man läser, både för och emot vaccinet. men i nån stund bestämde vi oss för att ta den alla tre.
Jag ringde min barnmorska för jag ville höra vad hon sa om saken då eftersom jag själv var allt annat än övertygad..
Blev egentligen varken mer eller mindr eövertygad eftersom hon ju självfallet inte fick säga nånting annat än de som dom helt enkelt SKA säga.
Men när vi pratat en stund sa hon att om vi skulle vaccinera oss så skulle vi göra det idag (måndags) eftersom dom fårr nya doser den dagen men barnmorskan va sääker på att dom skulle ta slut samma dag. Vi pratade lite till och jag kom väl fram till att vaccinera oss och min barnmorska funderade lite och så sa hon att hon skulle hjälpa mig. HOn menade på att om jag  nu bestämt mif skulle de vara dumt OM jag inte skulle få nått vaccin ifall de skulle ta slut.
Dom hade öppen vaccinering mellan 15-17 och jag fick en tid hos barnmorskan 14.45. Så skulle hon vaccinera mig där och så skulle henke o Elliot få gå den riktiga vägen.

Vi åkte ner på stan väl i tid och eftersom vi hade tid över skulel jag först gå upp till min läkare (samma byggnad annan ingång) och hämta sjukintyg. Sagt och gjort så gick vi dit och de va redan i ingången betydligt mer rörelse än de brukar så Henke o Elliot stannade ute och jag tog hissen upp med flera andra.. När jag kommer ur hissen däruppe är ALL syre borta. De va VARMT och KNÖKFULLT med folk! Ja då va de ju vaccinering där också givetvis.. Och för 65+! SÅ gissa om jag kände mig liiiiite malplacerad! Men fy va folk och då va klockan halv 15, och flera gånger fick sköterskorna säga att INGEN skulle vaccineras innan klockan 15! Jag tog mitt papper fort och gick fort därifrån...
Vi gick då upp till BVC/MVC och där va de också massa men itne ens i närheten av vad de va på andra stället.. Vi gjorde som min barnmorska sagt till mig. Vi tog nummerlapp, lappar att fylla i om vi var sjuka eller friska och sen gick vi rakt igenom alla folk och in på MVC där de va tomt.. jag skrev på min lapp och fick komma in på en gång till min bm och fick sprutan.. Gick väl bra.
Sen fick vi sitta och vänta på att Elliot o Henke skulle få sprutan.
och när vi väntat ett tag så kom min läkare ner uppirån och frågade om dom trodde de skulle bli doser över för dom hade REDAN slut hos sig!
ah.. jaja vi kom in relativt snabbt och allt gick fint och vi klättrade bokstavligen över folk på vägen ut... PUUUH! Villken hysteri! Och ja.. doserna räckte inte till alla..

Biverkningar?

Elliot: har inte märkts NÅNTING.
Hanna: Liite öm i armen.
Henke: Huvudvärk, ont i kroppen i en dag, och öm i armen.

Pizza

Jajajaja.. :D Jag har vart sugen på pizza hur länge som helst! Och idag har jag blivit lovad pizzzzzaa! :D namminammi!!


*viftar med intresseflagg*

Erkänner

Ja, jag erkänner... Jag har fått ångest över det redan några gånger.. men nu kan jag inte göra nånting åt det..

Nu får jag helt enkelt leva med det!

Nu är vi alla TRE (fyra?) vaccinerade..

Återkommer senre idag med den kaotiska vaccienringen ;) Nu ska jag hämta Elliot så ska vi åka ner på stan och inhandla en present till morbror Robin o Hannah som kommer på söndag.

Elliots grej!

Innebandy!









Hejdå vagnen

Ja nu har vi äntligen sagt hejdå till Emmaljungan.. De känns faktiskt lite i mitt mammahjärta men vi kan verkligen inte ha fler vagnar som bara står.
Nu kommer vagnen få betala vårat nya vardagsrum! Alla dom möblerna + lite såna bra saker typ lådor till expedithyllan osv.

Sen har vi ju önskat oss presentkort på IKEA av svärmor, men vi har ju ändå saker att inhandla då efter jul. Som tex till lillasyskonets rum, så de finns ju alltid nånting att inhandla där.. :)

Lite lyse måste vi inhandla också.. vi är rätt dåliga på lampor. Eller på ljus.. vi skulle nog egentligen behöva rätt så mycket mer lampor än vi har nu. :)

Tankar en måndag förmidda..

Henke: Kan inte jag få bli kriminell?

Jag: Varför då?

Henke: Jo men då jobbar man lite och tjänar mycket.

Jag: Men jag vet inte om de är en sån bra idé...?

Henke: Nej då kan man ju inte få sjukpenning..

Jag har en idé

Jag har tänkt att med dessa prylar ändra vårat vardagsrum helt!

Just nu är de ett rum som bara är. Och jag vill få lite odrning och få lite fint!



Expedithyllan är nödvändigt ont! Vi kommer att ha leksaker i vardagsrummet ett bra tag till och vi behöver en snygg bra förvaring där vi bara kan stuva undan saker, som ändå ska rivas fram nästa dag tex. Så denna tillsammans med lite lådor i botten blir en kanonbra förvaring för både ungarnas saker men även för våra saker. Tex fotoalbum osv.



En tvbänk!


Ovanför tvbänken 2 stycken hyllor.



Ett vardagsrumsbord också det med förvaring under för sånt som inte behöver ligga PÅÅÅ bordet!



Alla dessa saker som skulle förändra vardagsrummet helt går på tillsammans preeecis över 2000:-! :O
Som hittat faktiskt när hela vardagsrummet blir nytt.. Ja förutom sofforna då.. ;)


Alla bilder kommer såklart från www.ikea.se!

Jämförelse igen


Styla om

Ja Henke klagar på att de står att han är 28 när han faktiskt fyllde 29 igår.. :P

Så när jag ändå måste ändra ska jag nog göra om hela bloggen.. :-)

Ska filura lite på vad jag ska hitta på.. :-)

Elliot 1½ år!

Ett till inlägg som skulle skrivits igår kommer här!

Det handlar om ELLIOT som blev 1½ år igår på pappas födelsedag! :-D TÄNK va tiden går.


Några timmar gammal


Drygt en vecka gammal







Grattis min stora älskling

Jag tänker börja dagen med ett inlägg som skulle skrivits igår!

MIn söta sambo och livskamrat fyllde 29 år igår! EN massa grattis!

Även om de  ibland känns som om jag glömmer bort att tala om hur mycket du verkligen betyder för mig så kan de inte mätas på något sätt! Du är mitt allt och lite till!
Jag skulle aldrig komma ur sängen på morgonen ifall du inte fanns.

Du är den bästa livskamrat man kan önska sig (även om du är onödigt sur ibland ) och jag vore ingenting utan dig.

Tillsammans har du ochjag blivit vi! Och VI har tillsammans fått de mest underbara man kan få, ett barn. Och snart kommer vi även att bli tvåbarnsföräldrar tillsammans.

Du och jag kommer gå genom hela livet tillsammans!

Jag älskar dig nu och för evigt!

Igen

Idag har jag lite inlägg att skriva.. skulle skriva massa i går men jag o sambon satt och spelade spel rätt så länge och sen va jag dötrött! ;) Men jag får skriva ifatt mig igdag under dagen!

Nu ska jag och Elliot äta frulle. Henke har fått sovmorgon!

Ha en SOLIG?? dag!

Nu är...

64c5949aae4dc21d3fc604f53fbb73fe.png

Nu är jag sönderstucken och väl värd en onyttig lunch! Sen blir de en liten jakt på jacka innan jag åker hem och hämtar e på dagis.


Off i go!

Ja ska strax åka ner på stan. BLodprov hos läkaren och sen besök hos BM! :)

Sen sk ajag fundera på om jag orkar ta en lunch på stan och kolla liite efetr jacka.. jag behöver ju en.. men vet inte vart jag ska leta? Henke sa att hag får kolla på herravdelningen ;D haha kul.. tänkte nån sportaffär kanske har lite större jackor.. och en sån jacka kvittar de kasnke om de är en herr.. *fniss*

aja nu off i go!

Sooool.. regn..

Ja solen sken inte allt för länge.. :(
Tänk va lite sol kan göra!  Hoppas de kan bli lite mer sol i helgen..

Vi gick iallafall till lasarettet, eller ja där ljög jag ju eftersom vi åkte buss så nära vi kunde komma. ;)
Sen gick vi till rätt avdelning och fick komma in till doktorn snabbt.
HOn frågade en massa om Elliots hosta och kräkningar och tillslut kom hon fram till TVÅ alternativ. Där katten Tage ingick i den ena.. Ja när hon förtsått att vi har katt och att Henke va allergisk som liten så ville hon ta ett pricktest och jag tänkte att de va ju lika väl. Testet visade att Elliot är känslig mot katter! BINGO! :P
Men eftersom jag uppfattat att han blivit så mycket bättre på sista tiden så tyclte hon att ta bort katten skulle itne vara ett första alternativ. För de andra hon funderade på va om E hade Reflux.
Men vi ska iallaflal börja med att avvakta helt eftersom han mår relativt bra nu. Och kommer kräkningarna tillbaks så ska vi ge honom Losec som jag redan fått till honom innan utan at använda. Och skulle de då inte hjälpa med Losec DÅ skulle vi börja fundera på vem vi kunde låna ut katten till i tre månader.. ;) hm..
Ajaj vi tar ett steg i taget så får vi se vart de bär!

Efter lasarettet hade vi bestämt träff med mormor på stan. Jag tänkte de kunde vara bra att ha med mormor för jag skulle kolla efter en jacka.. så inte Elliot skulle tröttna på mig.. ;)
Men förbannad blev jag och hem kom jag givetvis utan jacka.. Ja måste hitta nånting.. eller så får jag rota fram sjuttielva tjocka tröjor... För min jacka är tajt nu.. Bebisen blir supersur så fort jag drar igen den.. ;)

Nu ska jag lägga mig o läsa för mia fogar tar död på mig! Förbannad på de också.. :P IDag kunde bebisen gärna fått vara färdiggräddad och fått komma ut för idag har allt varit jävligt...
aja i morn är de första besöket hos BM sen inskrivningen! SKa bli så skoj att jämföra med Ellito ;) Sen ska de bli skönt att få blodtryck taget och urinprov där jag också tänkte be henne kolla om de finns nå tecken på UVI för de har vart körigt på den fronten också idag.. Jaja skönt iallafall med ett besök!

Natti natti!

Helt OTROLIGt!...

1ab0b99272206c6fd3ad9b70127ebc4d.png

Helt OTROLIGt! Solen skiner idag! Eller iallafall en stund just nu. ;)


Bärsjal

Jag har tittat en del på den HÄR bärsjalen, Nån som har nått att säga om den? Bra? Dåligt?

Leeekaree?

Idag har Elliot tid hos läkarn 13.15. Jag ska om en stund gå och hämta honom efter maten på dagis och så är planen att han ska somna i vagnen på väg till lasarettet! Får se hur de går.. ;)

De är inget akut vi ska på utan vi har fått en tid igen för att kolla så att hans kulor sitter där dom sak.. Fö rdom som inte vet eller kommer ihåg så va vi på lasarettet och skulle operera ner hans ena kula och precis när han va färdig för operation kom läkaren in och kollade och han sa "Här sätter inte jag nån kniv!".  Elliots kula hade kommit ner så pass att läkaren tyckte de inte va nån mening.. De är ju ALLITD en risk att söva nån och framför allt små barn.. Så han tyckte inte de va värt dw.. Han trodde hatt den skulle komma ner själv i sinom tid.. Och nu ska vi alltiså tillbaks och kolla om de är i sinom tid nu.. :P

Igår va den skönaste natten på väääldigt länge!
Jag vaknade till EN enda gång vid 2 och jag somnade om nästan på en gång,m jag som annars ligger i minst en timme vaken.. Sen vaknade jag inte försn halv 8!!! :D Skönt va de.. Mer såna nätter tack. ;)

Nu fixa sista och sen iväg!

Oj.. hm.. borde jag ha ätit innan? Nä men tusan klockan är ju bara 11.. då kan jag ju inte äta än.. men jag får väl kanske ta med mig nånting att äta på vägen.. ;)

Mage v.24+0


hm..

Han lyssnade verkligen bra på vad jag sa.. Han sover ännu!!

Eller vänta.. jag tror jag hör honom! Men näääääääääästan två timmar sov han! :D

Nu ska jag gå och gosa o krama o pussa på min gosklump!

Duktig pojke!

haha ja när jag la Elliot nu för middagsvilan så sa jag "Sov så gott! vi ses nrä du vaknar om TVÅ timmar!". Han sover ju max 45 minuter annars, men gissa vad! Han sover ännu! :D Och de är iallafall över timmen han sovit! ;D

Jag antar att de är sista minuten för den middagsvilan just nu men ändå! ;)

Ska man verkligen?

Läs HÄR

Handlar om svininfluensans ÅTTONDE offer.. men hallåå? Ska dom fortsätta skriva så och räkna?
varför är de ingen som räknar dom som dött i vanlig influensa? Hjärtinfarkter?
Folk dör i svininfluensa ja! Inget jag vill hysja om.. Men, MEN folk dör ändå!
Vart finns siffrorna på hur många som dött i vanlig influensa hittils i år?

Ett normalt år dör alltså 1000-2000 människor i vanlig influensa....

Liten vilding

Ja det är vad jag har i magen. Jag vet att jag kallade Elliot vild, men jag börjar undra nu.. :P

jag undrar om Elliot NÅN gång i magen sparkade och simmade runt som hans lillasyskon gör nu! Med Elliot vakande jag väldigt sällan av honom och de va så ända till v.37 då han kom. Men den här gången vaknar jag flertalet gånger om natten för bebis buffar runt och sparkas..  Vart ska de sluta tro?? :P

På torsdag ska jag  på första BM-besöket sen inskrivningen så jag får väl lyssna på lilla hjärtat! Och kanske man mäter magen? Jag kommer inte ihåg när man börjar med det.. ska se om jjag hittar E´s papper. Ska bli kul att jämföra!

HIttade Elliots papper och där mätte vi från v.24 så jag får säkert mäta. Ska som sagt bli kul att jämföra, även om man kasnke inte ska. ;)

Sen ska jag gå till läkaren då också och ta blodprov. Jag kommer få ta prov varannan vecka (minst) tills de ser en förbättring.

Sega söndag

IDag har vi bara segat! Elliot har busat en del med sina kastruller, men de som nog va skojjigast av sakerna va dom små söta besticken från IKEA. :D Han älskar att plocka med dom.

De blev våfflor till lunch och nu sover barnet. Mamman sitter med tvn på och väntar på andra åket i herrarnas slalom. :) Vi har ju svenskt i topp.
Vi får väl se hur länge jag får kika i fred innan E vaknar :)

Jag hade tänkt att vi skulle gå ut en svägn på em.. Men regnet vägrar sluta ösa ner.. jag väägrar (iallafall idag) gå ut i de där. BLÄ!

Till bebisen


Jag ropade in detta pop-set på tradera. Jag tror de faktiskt låg under tjejkläder (??) och
min enda tanke är att de är för att de är hjärtan på de? Iallafall tyckte jag de passa likabra på tjej som kille! :D




Vi var på Barnens Hus igår för att kolla efter kökssakerna till Elliot och då täntke jag prova och fråga
lite om mjuklift till Phil&Ted:en. Eftersom den mjukliften som finns att köpa till är typ 60cm lång (!!) och
bebisen i princip växer ur den på en gång letade jag efter en som va mindre än normalt men större än Phil&Teds mjuklift. Jag hitade denna i hyllan ocj vi gick och provade i en av vagnarna på Barnens Hus som hade syskonsitsen uppsatt, och den fick plats! De va ju rätt så precis men de viktiga är att den fick plats!
Så jag tänke att jag ville fråga dom som jobbar om dom visste nån annan mjuklift som va mindre och vad folk brukade köpa annars till en P&T. Hon jag pratade med lät väldigt bitter och menade på att de faktiskt fanns en lift från P&T som var gjord för vagnen. Jag förklarade att den va på tok för liten och undade om dom hade nått annat märke med mindre liftar och om hon visste vad folk brukade köpa till P&T om de inte va deras egna lift. Hon hade inga svar och sa att dom som köper utan lift menar att dom har en hemma redan. Jaja täntke jag och täntke inte störa henne nå mer men ville veta vad den liften jag hittat kostade. 499:- trodde hon men hon trodde också att de va kampanjpris på den och så gick hon och kollade. Joooo de va kampanjpris och jag betalade hela 199:- för mjukliften! :D SKitbra!

Spisa

Igår fivk Elliot en spis! Med tillbehör! Och han älskar den! Han brukar alltid leka med den spisen på dagis så jag tänkte att de kunde vara en bra grej för att avleda lite av de här att han inte vill gå ifrån mig och nu en stund på morgonen har de funkat rätt okej! :)  Igår kväll lekte han en massa med sin nya spis och här är bilder:






Han la in allt i ugnen. Alal nya kastruller o tallrikar o muggar o bestick. :)


bus

Nya overallen


Elliot i sin nya pop-overall!

Synd att han inte alls ville vara med på bilden så de blev bara tok!
Får försöka ta en bild på den sen igen för han är sååå fin i overallen!

Tidig morgon

Ja Elliot har ju senaste veckan INTE sovit till 7.30-8 som han har gjort innan och idag va de min tur att kliva upp, därför sitter vi här.. Jag gjorde en rövare för jag är lite lost o huvudet känner jag så jag önskade mig lite ro på morgonen. Jag slog på tv på barnkanalen och tro det eller ej men han tittar litegrann på tvn! :D
Han sitter med en bok men iblnad kollar han och jag måste kolla VAD de är som är så spännnande.  Ah Tweenies heter de! De va tydligen intressant! ;) Ja iallafall två minuter! ;) Aja två minuters ro är bättre än ingen :)

Nu får vi la gå och leka istället då!

Fråga till er föräldrar

Tänkte höra med er hur era små är..
Nu börjar Elliot bli riktigt dryg. :P Förr har de inte vart nå problem men han ska ha med mig på allt! Alltså de kan gälla saker som i mina ögon okcås är läskiga som att gå in i ett mörkt rum eller så, men även att SJÄLV gå tre meter i vardagsrummet för att hämta en bil tex.
SOm nu. Jag sitter i soffan och Elliot hänger/klänger på mig för att han vill hämta sin bobbycar som står tre meter bort.. Hur skulle ni göra? Man kan ju inte göra han till lags alla av dom gångerna känns de som? Han måste ju kunna en sån liten sak själv.. Jag försöker uppmuntra och "jaga på honom" för att hämta bilen då men han klänger sig fast eller drar i min hand för att jag ska fälja med.. Tycker de är rätt drygt efetrsom han som sagt itne ens kan gå tre meter :P
Spelar ju ingen roll vart vi är utan han står på mig/sitter på mig och behöver min hjälp att gå en meter, som sagt rätt drygt när man ska försöka laga mat eller såna saker om dagarna..

Glad?


Blir man inte jätteglaaaad av sånt här........??
Bittert!

HAHAHA

Läs HÄR

AAAAHAHAHAHA! :P

VILKEN KUPP! ;)

Scrapping, Together


Sytt






En mössa och en wrapper har Teres SÅ SNÄLLT sytt åt oss!
Färgerna på båda korten är itne riktigt rättvisa, men de är så fint ändå! :D

Bilder, 20091111, Hos Tindra












Bilder, 20091111, Badhuset










Hjälp!

Nu har dagarna sprungit förbi igen utan att jag har hunnit med! Ah! Hjälp!

I onsdags så badade vi som ni iallafall kunde se och läsa. ;) Vi var där tidigt och de vas typ tomt som på när några som stod och hade vattengympa, och sen kom de även en skolklass och simmade lite men de va relativt lungt! hehe Efter en stund kom de iallafall några fler barn med föräldrar men de va lungt hela tiden vi var där.
Vi badade en massa och sen åt vi lite mellis och så badade vi igen.
NÄr vi badat klart klädde vi oss och så fick Elliot äta lunch i kafeterian och sen va tanken att han skulle sova för vi skulle äta lunch på stan. Dock tog de betydligt längre för honom att somna än jag trodde men tillslut fick vi inta lunchen och då blev de på Spicy! Först skulle vi äta på Grekiska kolgrillbaren, men när vi kom in där så hade E inte helt somnat och han ville hellre vara vaken, och de skulle itne ha funkat i dessa lunchruscher! :P
Så vi gick som sagt vidare och då somnade han på en gågn och vi kunde gå till spicy o käka.
När vi käkat så tog pappan bussen hem och jag o E tog bussen till Teres, Magnus o Tindra!
Barnen busade lite medans Teres sydde såå fina saker. En mössa o en wrapper!

Sen hade jag så ont i fogarna att bara tanken på att åka buss igen och byta på stan för att komma hem fick mej att ..ringa mormor, så snällaste mormor kom och hämtade oss och körde hem oss! TACK mormor!

Igår vaknade Elliot klockan FEM och tänkte inte sova mer i sin säng, och jag vägrar ta över honom i våran. Eller ja.. jag vill inte att han lär sig det + att han inte sover i våran säng iallafall.
Så för första gången någonsin la jag mig i hans säng, och de gick väl sisådär.. ;) Ungen halvslumrade iallafall till typ kvart i sju, men för en gravid tjockismorsa med rejäl foglossning va de där INGEN bra idé! :P Men, men..

I morse sov han iallafall till 7 i sin säng, så mycket bättre än 5!

Idag är planen att jag ska luncha med Teres på Pizza Palace! Hon kommer och hämtar mig vid lunch så hinner vi iväg och äta innan barneet ska hämtas på dagis!
SEn är de dags för fredgasmys! :P

Nu ska jag göra ett inlägg med lite bilder!

Tidig morgon...

0-2aa3afac05289bf97a28a61916da417e.png

Tidig morgon och vi är redan i badhuset och badar! Härlig familjedag.


Annonssvarare

Ja jag måste visa er hur roligt man kan ha när man säljer en barnvagn. :P Jag har fortfarande inte sålt Emmaljungan och den har legat ute ett tag, men den ligger helt medvetet ute ganska dyrt för jag har INTE bråttom att sälja den..
Och då första dagarna när den låg ute fick jag ett mail.. Jag täntke helt krasst kopiera in mailet här och sen mina svar och så hans svar osv.. Have fun! :P

Här va alltså första mailet när vagnen legat ute nån dag. Vagnen ligger ute för 3500:- kanske jag ska säga.


"Hej jag är intresserad av vagnen vad har du för bästa pris på den tack."

Jag svarade att vagnen finns kvar och att de va 3500:- som gällde. Då ringde den här mannen upp mig och sa att han kunde hämta den FORT, redan idag om han fick betala 3000:-. Jag sa att jag inte hade nån brådska med att sälja vagnen och efter en dag på blocket tänkte jag INTE sänka vagnen 500:-. Han veva på ett tag innan han insåg att jag menade det jag sa.

Sen nu, jag tror nästan de är en månad sen jag la ut vagnen fick jag mail igen:

"Hej finns vagnen kvar vad har du för bästa pris på den vid snabb affär
tack."


Jag täntke att de kasnke va dags att sänka priset lite så jag svarade:

"Hej

Vagnen är kvar och jag kan gå ner till 3100 vid snabb affär.

Mvh Johanna"


Varvid han svarar:

"Hej jag är intresserad kan ge dig 2800 kr hämtar de idag om du vill tack."


Jag blir förbenad och jag har ju fortfarande INTE bråttom att få iväg vagnen så jag svarar:

"Hej

Jag har INGEN brådska med att få iväg vagnen så att gå ner ännu mer i pris för att du ska hämta den idag går jag inte
med på.
3100:- är priset vare sig du hämtar vagnen idag eller om en vecka.

Mvh Johanna"


Han svarar:

"Hej jag kan inte ge di mer än 2900 tack."


Jag svarar:
"Hej

Då får du nog leta efter en billigare vagn."


En halvtimme senare kommer ett mail från en ny adress:

"Hej såg din annons på barnvagnen och den verkar mkt fin vad har du för
sista pris på dem tack."



Ja jag tycker ju på en gång att de är samma människa? hur kan man inte se det? Han skriver ju PRECIS likadant. Men jag tänkte att jag ska vara hygglig och svara som om han vore vem som helst. Jag svarar lite för att jävlas:

"hej.

Vagnen är i mycket fint skick och vi kan tänka oss att gå ner till 3200:-.

Mvh Johanna"


Jag höjde alltså 100 kronor jämfört med lägsta priset han fick till sin andra mail.. ;)

Då får jag svaret:

"Hej jag kan ge dig 2900 kr om du vill annars får det va tack."

Jag orkar inte vara lika snäll utan svarar vänligt men bestämt:

"Hej

Ja som jag skrev till dig tidigare och även till dig i en annan mail så gäller NU 3200:- och INGET annat.

Mvh Johanna"


OCh så fick jag ett svar nyss:

"ok men vet inte vad du menar i annat meil har bara en mail adress men tack ändå."



ORKA!!!


Sönda-månda

Ja jag täntke jag skulle uppdatera lite!

I söndags när Elliot vaknade efter att ha gått och lagt sig på lördagskvällen med 40,4 i feber va han helt feberfri igen! och de va en heeeelt annan kille som mötte mig på morgonen. Hans gnista var tillbaks i ögonen och han gjorde inte annat än BUSADE heeela söndagen! hihi SKÖNT att de gick över!
På em bestämde vi att vi skulle åka till gammelfarfar en kort sväng för att fira lite pappor och så gjorde vi. De märktes inte alls på E att han vart sjuk i några dagar. :)

Igår fick han gå till dagis och var ju såklart överlycklig över det! :) DÅ fick han ju träffa sina söta kompisar igen och inte minst MOA som han tjatar om hela dagarna.. De som rä lite tokigt ät att han gått från att säga "Mmma" till att säag "Mmmama".. Så ja jag kan INTE ta åt mej när han snackar om mamma hela tiden för jag vet att mestadels är de MOA han säger! :P

I mrogon är tanken att Elliot ska få vara hemma från dagis och att vi ska åka och bada på fm! Sen på em ska jag och Elliot åka ut till mamma Teres o TIndra och få ska Teres sy åkpåse till bebis, + mössa åt E! :-) Ska bli kul att träffa Teres o Tindra för de va väldigt länge sen!

Nu undrar jag om jag ska lägga mig en sväng ovh sova..  Har sovit dåligt och dessutom har Ellito FAKTISKT krånglat i natt.. eller i tiiidiga morse..  och jag sov ju såklart inget där emellan eftersom jag har så svårt att soman igen när jag väl vaknat.. aja.. tur de är bara ibland han krånglar.. :) Oftast sover han ju faktiskt 18.30-7.30 utan nått uppvak.. så jag ska inte klaga..

Dålig uppdatering

Ja jag har vart lite dålig på att uppdatera senatse dagarna men de kommer idag.. fast ltie senare. För nu kommer strax Elliot innanför dörren och jag är så kramsugen! :D

Ny påminnelse

Ja nu såg jag reklamen igen för Paradise Hotel! Den 15 nov startar det.

Sjukling


Mammas sjukling sover skönt.. bli frisk hjärtat mitt... <3

Lördag

Jag måste fortsätta mitt tjat om feber för idag va de inte bättre.. :/
När Elliot la sig vid halv 19 så hade han 40,4 i feber MED alvedon.. plutten. Vi får hoppas han får sova hela natten och sova bort en massa feber!

Ja jag rä iallafall hemma.. Vi skulel ju på inflyttningsfest idag men jag fick iväg Henke själv (hans vän) så jag inte behövde känna att vi pajjade för nån. Tror Henke tyckte de va skönt ändå att komma iväg!
Så jag har setat här själv sen halv 19 med min cola och is.. ;)
Jag har kollat lite på körslaget fast jag tycker itne de är så himla skoj.. Och nu börjar de en film på fyran som jag funderar på att se.. jag ska nog ialalflal börja får vi se om de är nått att se!

Mera tjat

Elliot vaknade med 39,1 i feber, och hade nu innan jag la honom 39,4. Han fick alvedon så gott de gick nu! :P
IDag hade han bestämt sig för att han INTE ville ha alvedon.. Annars gapar han ju så snällt, men, men!
Nu ligger han i allafall till sängs, vet itne om han somnat än men annars gör han de väl snart.. får vi se hur länge han sover idag!

Jag ska nu kika lite på datorn och lite på hockey på tv..

Tjing!

Vaken

Elliot som annars aldrig vaknar, eller åtminståne väldigt sällan vaknat låg vid halv nioch grymtade inne i sitt rum.. Såna hära HALLÅ-rop.. "ÖÖÖh!.. ÖhhH!.. ööööÖH!", så tillslut fick jag gå in och täntek ge honom nappen som jag gissade va borta men där låg han med mer än en napp och såg så glad ut. Jag försökte lägga honom och säga gonatt och gå ut igen men han blir jätteförbannad! Sen hör han pappan i köket och säger på en gång "Pappa!".. Och ja jag ska säga vad jag tror.. jag tror att han vaknade till och så hörde han oss prata i köket, och eftersom pappan inte kom hem förns vid 20 idag så hade ju inte E sett sin pappa på hela dagen, och när han då hörde honom vilel han snacka lite med honom.. Så ja.. de slutade med att han fick komma upp en stund och då talade han om att han va törstig, och ja de va han, han drack en hel del och sen gick jag in och la honom igen och han somnade troligtvis om.. ;) om han inte lligger vaken än.. :P

Blir snart sängen för mig också!


No feber!

Nu innan jag la Elliot så hade han bara 37,8 i temp! skönt!

Men när han vaknade efter sin LÅNGA middagsvila som nästan blev 3 timmar lång så hade han 39,6 igen! Men som sagt de är allt borta nu!

Vi har ätit falukorv med potatis o pepparrotssås som han glatt mumsade i sig så inge fel på aptiten heller!

Nu ska jag städa undans hans saker... IGEN.. ibland känns de som om man inte gör annat! :P Men sakerna är där man är.. dvs, Elliots rum, vardasgrum, kök, ja tom toaletten! och hallen också som ligger mittemellan allt. ;)

lalalalaa

Nu har ungen sovit i 2½ (!!!) timme och jag börjar bli rastlööös!

Fortfarande feber

Ellito har fortfarande feber, men den låg "bara" på 38,6 nu på morgonen. Ska ta den igen när han vaknar. Han har sovit i 1½ (!!!) timme nu, men han får ju sova så länge han sover idag.. han va rätt slut efter lunchen. :)

Men man har inte märkt på honom alls idag att han vart sjuk. Lika mycket full rulle som vanligt! Så jag tror de är sprutan.. För annars blir han ju däckad.. Hostar o rosslar utan dess like men han har BARA febern. Så som sagt så får vi se om febern gått upp nu mot em..

Ja sen vill jag berätta nått roligt! ;) När FK väl fått tummen ur så gick de snabbt! Jag har fått pengar redan idag! :D HAPPY FACE!! Så nu ska vi ha en HÄRLIG helg utan bekymmer! :D ja om inte Eliot blir MEr sjuk då!

I morn kommer nog farmorn o Knorre på dan, och så kommer mormorn till kvällen och är barnvakt så vi kan komma iväg på inflyttningsfesten! Iallafall om Elliot är lika oberörd som han är nu. Då går vi iallafall!

Aja nu ska jag vänta på att E vaknar, sen kommer mormorn även idag på em med en inhandlad örontermometer bla.

Feber

På fm åkte vi ner på stan. Vi började på banken där jag ville ha ett nytt bankkort. Där inne tog de en minut, ochg jag får kortet skickat till mig om en vecka! Skönt för mitt nuvarande kort funkar INTE bra.

Vi gick en sväng in på Åhelns eftersom de gått så mycket snabbbare på banken än jag trott så de va ju lite tid kvar innan vi skulle träffa Maria o Amanda!
På Åhlens inhandlade jag två supersöta pepparkakshanddukar till köket. DOm hade mera fint som passade bra till handdukarna så jag ska fundera lite på de.
Sen gick jag och mötte upp M o A och vi hamnade på saffets för lunch. Efter lunchen somnade Ellito i vagnen (till slut) och vi drev sakta omkring på stan tills han vaknade, och strax efter det blev de mellisdags.

Efter mellisen tog Maria fasta på att jag sagta tt jag vilel ha nånting att ha på mig på Lördag när de är inflyttningsfest hos LillSara.. Jag har ju verkligen ingenting och vi var på MÅNGA affärer innan jag nära på gav upp!
Men vi beslutade att avsluta på HM och tur va väl de! :P Jag hittade en jättefin skjortvariant på mammaavdelningen som kändes jättebra! SÅ nu kanske jag kan känna mig någorlunda fin på lördag! ;D

Sen orkade jag inte alls något mer så vi beslutade att åka hem.

NÄr vi väl kom hem tyckte jag att Ellito va  lite varm, men till skillnad från förut när han haft feber (bara några få gånger) så  va han ändå lika pigg som vanligt. Men när jag sen behövde byta hans blöja passade jag på att ta febern.. och tro på tusan om han itne hade feber då! Joo 39,6! Mesta han haft i hela sitt liv..;) Förra gången hade han nog typ 38,5 och va helt däckad då.. Därför misstänker jag att febern idag beror på sprutan han fick för nu 8 dagar sen. 18månaders vaccinet!  Så vi får väl se hur de ser ut i morgon eller om han vaknar nånting i natt.. Nr han gick och la sig hade han fått alvedon ca 30-40 minuter innan och febern låg på 39,1 då..

Nu ska jag plocka ordning lite pÅ Elliots saker som ligger ÖVERALLT innan "Halv 8.." börjar!

Morning sunshi... Snowfall!

Ja jovisst snöar det! men inget ligger ju kvar så de behöver vi inte "oroa" oss över.. :)

Ska ner på stan sen, tänkte ner innan vi skulle luncha för jag måste fixa mitt bankkort som inte alls funkar längre, och sen ville henke att jag skulle hålla ögonen öppna efter en inflyttningspresent till LillSara. Vi ska till LillSara på Lördag på inflyttningsfest. :) Sewn blir de som sagt lunch med Maria o Amanda!

Nu ska jag byta bajsblöja här.. ;) De stinker!

Happy face!!

JA tänkn va lite pengar kan göra! ;D Nu har jag gått och väntat på pengar sen den 17 augusti! Och snart snart får jag pengar. TACK FK! ;)

Jag blev så mycket mer positiv på en gång efter samtalet med FK.. Kanske inte så konstigt när man blir pressad o stressad av att inte kunna göra de man vill och behöver och sen självklart pengar.
Nu har ju vi klarat oss utan några problem, men just bara vetskapen av att jag dragit in NOLL kronor senste månaderna gör ju de hela äännu mer stressat..
MEn nu är de på gång och de känns så skönt!

I morgon ska jag och Elliot åka ner på stan och fira med lunch tillsammans med mamma Maria o Amanda! Sen ska barnen få leka av sig nånstans. :-)

Nu ska jag kika färdigt på Efterlyst och sen lägga mig o läsa! Blir en ny bok idag.. Läste ut den andra i går!

JAAAAAAAA!!!

På treeee röda blev jag helt plötsligt mer uppåt än på väldigt länge!!!

Ett samtal från FK där dom avslöjade att dom ändrat sitt beslut och godkänt min sjukskrivning!!! JAAA!!

Nu ska jag pussa på min familj!!

Fy!

USCH va grått o trist de är! De är ju mörkt ute redan nu!

De har kommit lite snö idag men inget som ligger kavr! Men iallafall!

Snart kommer pappan oi Elliot hem så får vi käka lite mellis och sen är vi nog inne och roar oss bäst vi kan.

Vid 17 ska pappan åka med farfar och gå en sån där kurs så pappan kan övningsköra bil med farfarn.


Jag själv är lite down idag.. så jag skriver inget mer nu!

En länk igen ;)

Ja nu kommer jag o mina länkar.. Men jag satt och läste aftonbladet:

Läs HÄR


"Skolöverläkaren Margareta Bondestam vill också påpeka att det är viktigt att inte göra så stor sak av vaccinbiverkningarna. – Risken är att det blir upphaussat, vilket kan leda till att eleverna inte vågar ta vaccinet, säger Margareta Bondestam."

Varför ska man smyga med att de finns biverkningar??

Arg!

Just nu är jag inte lätt att tas med.. Usch vad jag blir less på folk som lovar en sak och gör en annan..

Ok min läkare är en väldigt bra läkare soms täller upp.. men idag då? Han skulle ju ringa mej på em .. TACK..
fan också..


Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och sura!

Har hämtat...

205686c5f7ba0dc6598118d969cc4d39.png

Har hämtat Elliot på dagis.. Han hade inte sovit middag, i stället hade han skrattat och pratat. ;) nu väntas jag på bussen och Elliot somnade snabbt i vagnen. Solen är varm och skön.


Sol

Ja effter mycket om och men skinenr faktiskt solen just nu :) Hoppas den fortsätter med det.

Ska strax hämta Elliot och jag undrar om vi inte ska åka ner en sväng på stan, och invänta samtal från läkaren på min mobil och ifall vi så måste, hämta papper där och skicka på en gång till FK.

Ja så får de nog bli.. :)
Nu ska jag göra mej redo och sen hämta Älsklingsungen!

Förbenad!

EN till LÄNK idag

JAg blir rent ut sagt så jäkla förbannad när de står så där.. "POLITIKER död...", vad spelar de för roll om han är politiker eller slaktare?? Eller sopgubbe? Eller uteliggare? SKulle politiker vara extra tåliga eller vad vill dom?

Förklaring

Ja, jag ska förklara lite mer HUR vi hade tänkt det.

Vi hade som plan att vi båda skulle vara hemma så mycket som de går. Alltså att Henke skulle ta ut dagar för Elliot och jag för bebisen, och det tillsammans med semesterdagar skulle göra att vi kunde vart hemma allihopa från de att bebisen kommer (mars) till hösten..
Men nu verkar de som om man inte får ha barnet alls på dagis om man tar ut föräldrapenning? SÅ vi måste nog fundera om.. jag ska ringa till FK och höra vad man får göra..
Vill ju helst att Elliot  ska ha kvar sin dagisplats eftesom han inte kan få de bättre än han har nu!

Kankse får pappan jobba fram till sommaren och sen har vi hela sommaren ledig.. men jag måste som sagt ringa fk om de också..

Galet

Läs HÄR

Jag är mållös..

Sleeping beauty

06 skrek Elliot till innifrån sig.. Jag var in och la honom ner och gav han tuttarna.. Sen somnade vi alla och HASTADE upp kvart i åtta!  Nu äe Elliot på dagis och pappan på jobbet. Jag hamnar här såklart, men ska strax äta frukost och sen får vi se.

De blåser fortfarande en hel del ute.. och grått o trist.. FY..

Nä nu frulle!

Vikt

v.23 och fortfarande -2,5kg på vågen!

nu ska jag lägga mig o läsa..

mage v.23



Vad hände?? NÄr blev jag så här gravid??

Dagis?

Hur mycet måste barnet vara på dagis för att få behålla sin plats?

åh vi har en liten plan angående föräldraledioghet med både bebis och Elliot.. Men jag vill ju att han ska ha kvar sin plats på dagis ju.. Vill INTE ha honom nån annanstans än där han är nu..  så jag måste ta reda på hur mycket dom måste gå.. Under sommaren kan man ju vara hemma väl utan att tänka på det?

aja.. som sagt måste jag ta reda på.. Vi har så fina planer annars, så våren o sommaren skulle bli underbar..

STORM

jag de blåser fan storm ute men jag måste gå ut idag.
Läkardags idag då, och jag sitter med Emlan i armvecket. Nu får vi hålla tummarna att järnet stigit! Åtminståne lite!

Aja nu ite frulle och sen "rusa" iväg!

Tjing i blåsten!

Nya ord

JAg tror jag ska skriva varje gång Elliot lär sig ett nytt ord så man inte glömmer bort!

IDAG har han lärt sig:

Hjärta - "jäätaa"
Bi - "bi"
Fjäril - "fäji"

Sova



Jag fick lov att gå in i går kväll också och kolla hur han låg. Eftersom han druttade ur sängen i går morse så ville jag ifall han låg helt åt fel håll lägga honom lite rätt.. Men han låg så fint så! :)

Succé!

Jaaa första middagsvilan i nya sängen verkar gå lika bra! :D Trodde nog han skulle komma upp men han är tyst därinne!
SKÖNT!

Idag på em ska vi gå över till mamma Charlotte och Alex o Sebbe på en liten halloweenfest! Barnen skulle få klä ut sig men jag tror Elliot får gå outklädd.. Annars blir han väl rädd för sig själv stackarn ;)

Igår var vi som sagt på scrapmässan, va lite trångt.. de va väl egentliglwen inte SÅÅÅ mycket folk, men dom hade ställt borden så dumt så de blev som små krypin dit man behövde gå in för att se.. och ja de blidde trångt o dant!
Sen gick jag och Marie till Jensens och åt lunch, och jag lyckades få Ellito att somna i vagnen så han sov medans vi åt!
Sen lämnade vi Marie och gick mot kyrkogården och mötte upp mormor o gammelmostrar Aina o Ingrid (min mamma o mina mostrar) och kusin Alexander. Vi putsade lite på mormors grav och sen gick vi hem till Aina o Alexander och fikade lite.
Så det blev en bra dag!


Åååh nu borrar dom i väggen!! Hoppas inte ELliot vaknar nu.. han är livrädd för borrandet.. och då vakna i nya sängen med borrandet.. iiiii.. sooooooov unge soooov!



Elliot busar hos Aina


RSS 2.0