Sprutande gejsrar o vilda vattenfall!

Idag började dagen md att vi åkte upp mot nationalpaken Thingvellir. Vägen dit slingrade sig upp över berg o ner genom dalar! Till skillad från igår när vi åkte över Reykjarneshalvön , som mest består av stora lavafält och minimal vegitation, var det väldigt grönt och frodigt inåt landet! Riktigt fint! Och så fort det blev lite grönt fanns det får överallt i det fria. Dom går uppe i fjällen under sommaren och äter o har det bra, och sen i början på September har islänningarna "insamlingtid" där dom fångar in alla fårskallar och delar upp dom till dom som äger dom. Sen såklart var det hästar överallt! :D


Thingvellir


Thingvellir


Efter Thingvellir styrde bussen mot Gullfoss! Från vägen syndes i princip ingenting. Lite "rök" kunde man se! Men när vi se gick neråt och för första gången la ögonen på Gullfoss kunde jag inte säga annat än "Jösses!", för de är inget LITET vattenfall vi snackar om! Vilken grej!



Gullfoss


Gullfoss




Vi hade utikt över glaciären Langjökull!


Efter lite lunch på resturangen vid Gullfoss, vi åt äkta isländsk lammsoppa ;), så körde vi en kortare bit till Geysir!
Men eftersom Geysir är inaktiv i dagsläget så var det Strokkur som visade vägen! Och även detta va verkligen en upplevelse utöver ALLT! Ni kommer få se en liten film sen, fast den kan ni inte få se försn vi kommit hem. :)
Strokkur sprutar vatten ca 30 meter upp i luften och de är helt mystiskt att stå och vänta på att den ska kasta sig upp. Man står och fokuserar blicken (kameran) mot det hål som är, och man ser vattnet bubbla och sjunka undan och rinna över om vart annat och så tror man att den ska få ett utbrott när de skävler till, men ack Strokkur lurar alla! Sen när ingen anar så händer det!





En bonusbild på glaciären och aktiva stratovulkanen Eyjafjallajökull ! (uttal: Ejafjatlajökull)

Kommentarer
Postat av: Malin - Alice & Lowes Mamma!

Gud vad härliga bilder!

2010-08-23 @ 10:37:13
URL: http://alicesmamma.blogg.se/

Har du nått att säga mig:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara för mig)

Har du en egen blogg?:

Vad vill du säga?

Trackback
RSS 2.0